A CIRKÓ VÍZKŐMENTESÍTÉSE

A vízkő kalcium-karbonát alapú anyag, ami a vízből szilárd halmazállapotban képes kiválni. A fűtési rendszerünkbe a feltöltésre, utántöltésre használt kemény vízzel jut be. A kemény vízben oldott kalcium és magnézium sók melegítésre, de más energia közlésre, az oldhatósági határ elérésekor kiválnak. A kiválás a kazántesteben a legintenzívebb, mivel ez a legmelegebb pont. A vízkő kiválás a sima felületeken kevésbé, míg a már vízkővel bevont felületen a legintenzívebben jelenik meg.vízkő Ezért a vízkő itt folyamatosan növekszik. Ez a réteg hőszigetelést hoz létre a fűtőfelületen. A rossz hőátadás miatt magasabb lesz a távozó füstgázhőmérséklet (romlik a hatásfok), a szerkezeti anyag hőmérséklete is. Ez a jelenség a vízkövesedés végső szakaszában tönkre teszi a kazánlemezt, hőcserélőt. A hőfok ingadozás miatt a képződött vízkőréteg megrepedezik és egyes darabjai leválnak. Ezek a részek az áramlással eljutnak olyan szerkezeti részekhez a cirkónkba, ahol különböző hibákat okozhat. Ilyen pl. a szivattyú járókereke, agy a váltószelep, áramlásérzékelő, stb.

 

Mit tehetünk a fent leírt jelenség kiküszöbölésére?

A cirkó kazántestét vagy hőcserélőjét  egy erre a célra gyártott berendezéssel mossuk át.

Ez a un. vízkőmentesítővízkőmentestő vagy más néven savazó készülék egy vegyszer segítségével intenzíven átmossa a hőcserélőt, kazántestet. Kioldja a lerakódott vízkövet és az egyéb megkeményedett lerakódást. A művelet elvégzése után a fűtőberendezésünk úgy fog működni, mint újkorában. Újra jó lesz a hatásfok, nem fog károsodni a cirkónk.

A kazántest vízkőmentesítése után, fontos feladat a teljes fűtési rendszer átmosása, a radiátorokban és a csővezetékekben lerakódott fűtési iszap eltávolítása.Fűtési iszap Ha ezt a karbantartást elhanyagoljuk, akkor a fűtésünk leállásához is vezethet a fűtési rendszerben lerakódott szenny, iszap által kialakult dugulás.

A fent leírt munkát megrendelheti nálam. Az elérhetőségem ITT!

Kazántest, hőcserélő tisztítása, savazása, vízkőmentesítése!

 

 

Szakmai...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..