fég szerviz, mika 6e javítás, cirkó csere, konvektor javítás, konvektor szerelés, konvektor csere, , konvektor szerviz, konvektor szerelő, konvektor szerelés, konvektor javítás, konvektor üzembehelyezés, üzembe helyezés, fég javítás, fég szerviz, zugló, sashalom, mátyásföld, árpádföld, rákosszentmihály, budapest, budapesten, újpalota, újpest, vekerle, kispest, keresztúr, rákoskeresztúr, rákoskert, 16., 17., 18., 15., 14., 13., 11., 10., 9., 7., 8., 6., 4., 3., 20., kerületekben, nagyta

A CIRKÓ VÍZKŐMENTESÍTÉSE

A vízkő kalcium-karbonát alapú anyag, ami a vízből szilárd halmazállapotban képes kiválni. A fűtési rendszerünkbe a feltöltésre, utántöltésre használt kemény vízzel jut be. A kemény vízben oldott kalcium és magnézium sók melegítésre, de más energia közlésre, az oldhatósági határ elérésekor kiválnak. A kiválás a kazántesteben a legintenzívebb, mivel ez a legmelegebb pont. A vízkő kiválás a sima felületeken kevésbé, míg a már vízkővel bevont felületen a legintenzívebben jelenik meg.vízkő Ezért a vízkő itt folyamatosan növekszik. Ez a réteg hőszigetelést hoz létre a fűtőfelületen. A rossz hőátadás miatt magasabb lesz a távozó füstgázhőmérséklet (romlik a hatásfok), a szerkezeti anyag hőmérséklete is. Ez a jelenség a vízkövesedés végső szakaszában tönkre teszi a kazánlemezt, hőcserélőt. A hőfok ingadozás miatt a képződött vízkőréteg megrepedezik és egyes darabjai leválnak. Ezek a részek az áramlással eljutnak olyan szerkezeti részekhez a cirkónkba, ahol különböző hibákat okozhat. Ilyen pl. a szivattyú járókereke, agy a váltószelep, áramlásérzékelő, stb.

 

Mit tehetünk a fent leírt jelenség kiküszöbölésére?

A cirkó kazántestét vagy hőcserélőjét  egy erre a célra gyártott berendezéssel mossuk át.

Ez a un. vízkőmentesítővízkőmentestő vagy más néven savazó készülék egy vegyszer segítségével intenzíven átmossa a hőcserélőt, kazántestet. Kioldja a lerakódott vízkövet és az egyéb megkeményedett lerakódást. A művelet elvégzése után a fűtőberendezésünk úgy fog működni, mint újkorában. Újra jó lesz a hatásfok, nem fog károsodni a cirkónk.

A kazántest vízkőmentesítése után, fontos feladat a teljes fűtési rendszer átmosása, a radiátorokban és a csővezetékekben lerakódott fűtési iszap eltávolítása.Fűtési iszap Ha ezt a karbantartást elhanyagoljuk, akkor a fűtésünk leállásához is vezethet a fűtési rendszerben lerakódott szenny, iszap által kialakult dugulás.

A fent leírt munkát megrendelheti nálam. Az elérhetőségem ITT!

Kazántest, hőcserélő tisztítása, savazása, vízkőmentesítése!

 

 

Szakmai...

Itt lehet hozzászólni !

  • 1
  • 743
  • 228
  • 1 048
  • 255
  • 8 515
  • 35 018
  • 527 557
  • 4 159 776
  • 534 329