fég szerviz, mika 6e javítás, cirkó csere, konvektor javítás, konvektor szerelés, konvektor csere, , konvektor szerviz, konvektor szerelő, konvektor szerelés, konvektor javítás, konvektor üzembehelyezés, üzembe helyezés, fég javítás, fég szerviz, zugló, sashalom, mátyásföld, árpádföld, rákosszentmihály, budapest, budapesten, újpalota, újpest, vekerle, kispest, keresztúr, rákoskeresztúr, rákoskert, 16., 17., 18., 15., 14., 13., 11., 10., 9., 7., 8., 6., 4., 3., 20., kerületekben, nagyta

A nyílt égésterű gázfogyasztó gázkészülékek légellátásáról!

A légellátási és égéstermék elvezetési feltételek meglétét arra jogosult szakembernek ellenőriznie kell a Szabályzatban meghatározott nem tervköteles gázfogyasztó készülék cseréje esetén is.

A Szabályzat alapján a felhasználói berendezés/ fogyasztói berendezés alatt a fogyasztói vezetéket, a gázfogyasztó készüléket és a gázfelhasználó technológiákat, valamint az azok rendeltetésszerű és biztonságos használatához szükséges tartozékok összességét kell érteni.

A fentiekre tekintettel a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal a nem megfelelő légellátási és égéstermék elvezetési feltételek miatt bekövetkező balesetek (CO mérgezések) elkerülése érdekében a következők betartására hívja fel különösen a nyílt égésterű, kéménybe nem kötött („A” típusú) és kéménybe kötött („B” típusú) gázkészülék üzemeltetők (tulajdonosok) figyelmét:

A fenti típusú készülékek valamelyikével ellátott, vagy azzal légtér összeköttetésben lévő helyiségek esetén tervköteles átalakításának minősül:

 1.      Fokozott légzárású nyílászárók beépítése, vagy a meglévő nyílászárók tömítése .

 2.      Elszívó/ szellőző ventilátorok, konyhai páraelszívók beépítése .

 3.      A gázszolgáltató által jóváhagyott kiviteli tervhez viszonyított minden egyéb módosítás [meglévő csatlakozó vezeték és/ vagy fogyasztó berendezés tervköteles kialakítása (bővítése, felújítása)]

A tervköteles átalakítás esetében a kivitelezés megkezdése előtt az alábbiak szerint kell eljárni: a)

1.      Kiviteli tervet kell készíttetni arra jogosult szakemberrel (épületgépész tervezővel), melyben ellenőriztetni kell a légellátási és égéstermék elvezetési feltételek meglétét a már üzemelő gázfogyasztó készülékek esetében.

2.      A kiviteli tervet műszaki- biztonsági szempontok szerint felülvizsgálatra be kell nyújtani a földgázelosztóhoz a kivitelezés megkezdése előtt.

3.      A kivitelezés befejezése után az elkészült szerelést a földgázelosztóval vagy megbízottjával az üzembe helyezés előtt műszaki- biztonsági szempontból ellenőriztetni kell.

Ha ezeknek a jogszabályi előírásokon alapuló teendőknek a végrehajtása nem történik meg, az jogszabálysértésnek minősül. A kiviteli tervek földgázelosztó általi, valamint az elkészült szerelés földgázelosztó vagy megbízottja általi műszaki- biztonsági szempontok szerinti ellenőrzésének célja a nyílt égésterű, kéménybe nem kötött („A” típusú) és kéménybe kötött („B” típusú) gázkészülék levegőellátási és égéstermék elvezetési viszonyai olyan mértékű megváltoztatásának a megakadályozása, amely életveszélyes helyzetet idézhet elő.

A gáz-ipari-műszaki-biztonsági-felülvizsgálat megrendelhető nálam az alább leírt feltételek mellett!   A gázfelülvizsgáló a gázkészülék ellenőrzését is elvégzi.

 

Kérem hívjon az elérhetőségeim egyikén résszellőző vagy légbeeresztő szerelési igényével kapcsolatban! Nyílt égésterű gázkészülékének légellátási igényét megvizsgálom és a szabályoknak megfelelően kialakítom. Budapest, Budapesten tudok a segítségére lenni.

Szakmai...

2 hozzászólás “A nyílt égésterű gázfogyasztó gázkészülékek légellátásáról!” bejegyzésre

 • Demeter Zsuzsa:

  Tisztelt Nagy Péter!
  Cirkó csere előtt állunk, nyílt égésterű kéményes cirkót cserélünk ugyanolyanra, mint a régi, Semmi változtatást nem tervezünk, csak újabb készüléket. Résszellőző ügyben érdeklődöm, fürdőszobai ablakra kellene – itt van a készülék. Légellátási igényfelmérést szeretnék és hogy milyen típusú résszellőzőre van szükség.
  Érdeklődöm, hogy a konyhába is kell-e esetleg, ott egy 4 égős kombi gáztűzhely van.

  A XVI. kerületben lakom, ott kellene elvégezni a munkát.

  Mennyibe kerül a felmérés, ill. a komplett kivitelezés?

  Üdvözlettel
  Demeter Zsuzsa

  Üdvözlettel

  • x003577_db:

   Udvozlom. Egyszerusitett eljárásban van lehetőség megcsinalni a keszulek cseret. A tuzhely nem is kell a legelkatadi. Jelenleg várom a gazmuvek válaszát az egyszerűsitett gazkeszulek csere regisztrációra. Az után tudok segíteni. Nagy Péter

Itt lehet hozzászólni !

 • 0
 • 718
 • 221
 • 1 048
 • 255
 • 8 490
 • 34 993
 • 527 532
 • 4 159 751
 • 534 322