FÉG SZERVIZ BUDAPEST (Hivatalos FÉG szerviz)

FÉG SZERVIZ

FÉG szerviz 2019-ben is.

FÉG gázkészülékek széles körű szervizelése, javítása, karbantartása, cseréje.

2015. 09. 26.-tól ha új FÉG cirkókészüléket szeretne felszereltetni, akkor egy Uniós szabálynak köszönhetően ez csak kondenzációs készülék lehet. Kivétel, ha egy meglévő nyílt égésterű (kéményes) készülékről van szó és a telepítés körülményei (légellátás, gázvezeték, helységek) nem változtak.  Ekkor hivatalosan a cseréhez kell egy kéményseprői nyilatkozta (kémény megfelelősége az új készülékhez) és egyszerűsített készülékcserével megoldható az új készülék felszerelése. A készülék teljesítménye nem lehet nagyobb a cserélendő készülék teljesítményénél. Bővebb információ a FÉG szerviz- 30/9498943

FÉG szerviz (30/9498943) telefonon.

Legyen az egy konvektor, egy átfolyós vízmelegítő, egy kombi cirkó hiba, hívjon bizalommal, hogy segítségére lehessek a probléma megoldásában.A FÉG gyártó cég szervizpartnereként, a régebbi és újabb FÉG gázkészülékeket is javítom. (FÉG SZERVIZ)

A régi típusú, nyílt égésterű készülékek évenkénti felülvizsgálata elengedhetetlen művelet. Az elhanyagolt kéményes készülékek fokozottan képesek szénmonoxid mérgezést okozni. Ezért nagyon fontos feladat a karbantartás. Fontos az égéshez szükséges levegő biztosítása. Ha ilyen környezetben a régi nyílászárókat kicserélték fokozott légzárású ablakra, ajtóra és nem építettek be méretezett légbevezetőt, akkor ott veszélyben vannak az ott tartózkodók.

Ha a nyílt égésterű kéménybe kötött gázkészülék légellátását megszüntetik, azzal megszüntetik az égéshez szükséges levegő utánpótlását és a kémény huzat is megszűnhet. Oka, hogy a gázkészülék az un. deflektoron keresztül levegőt áramoltat a füstgázhoz. Ha ez az áramlás megszűnik az tökéletlen égést okoz, aminek az eredménye a szénmonoxid megjelenése. (FÉG SZERVIZ)

FÉG SZERVIZ

Elhanyagolt kazántest.
FÉG SZERVIZ

VARA FÉG KÉSZÜLÉKEINEK SZERVIZELÉSE, Hivatalos FÉG szerviz)

FÉG szerviz (30/9498943) telefonon.

V4-es ZV4-es átfolyós vízmelegítők javítása, karbantartása, műszeres ellenőrzése.

V4 FÉG vízmelegítő

V4 FÉG vízmelegítő

C12-es, C21-es, C24-es, C40-es, ZC21-es Fég cirkók javítása, karbantartása, műszeres ellenőrzése.

A fent felsorolt készülékek az 1990-es évek elején terjedtek el, a háztartások nagy részében. Mára már ezek a készülékek bebizonyították, hogy milyen sokat bírnak.

A mai napig javítható készülékekről van szó. Nincs gond az alkatrész ellátottsággal. Szinte minden beszerezhető ezekhez a készülékekhez. Így ha meghibásodott a régi FÉG cirkója, akkor nem kell lemondani róla és vállalni a gáztörvények útvesztőjét egy másik, új készülék felszereléséhez, üzembehelyezéséhez.

Ha önnek a fent felsorolt készülékek egyikével problémája adódik, akkor hívjon fel az elérhetőségeim egyikén, hogy a segítségére lehessek!

A leggyakoribb meghibásodásokról itt olvashat.

1. V4-es átfolyós vízmelegítő,

FÉG szerviz (30/9498943) telefonon.

Ez egy nagyon gyakori típus a háztatásokban.

Nyílt égésterű készülékről van szó, ahol nagyon fontos a biztonságos üzemeltetéshez a megfelelő légellátás és a füstgázelvezetés. Hogy minden az előírásoknak megfelelően működjön, fontos, hogy ezeket a gázkészülékeket évente egy hozzá értő szakember lelkiismeretesen átvizsgálja és a szükséges karbantartási műveleteket elvégezze.

Ha például  elhanyagolja a hőcserélő és égőfej tisztíttatását, akkor idővel ezek a készülékek túlzott mértékű szénmonoxidot fognak termelni. Ha a készülék a gyári gázterhelésnek megfelelő teljesítményen működik, akkor a füstgázban mért CO érték nem lehet több 30 ppm-nél. Pályafutásom során már találkoztam annyira elhanyagolt készülékkel, hogy 1000 ppm feletti értéket mért a műszerem. Ha ez a magas CO érték kikerül a lakótérbe, akkor annak a legsúlyosabb következményei lehetnek.

Egyéb előforduló hibák:

– nem marad égve a gyújtóláng

– van gyújtóláng, de a meleg víz megnyitása után nem gyújt be a főégő

– nem ad elég meleg vizet

– a meleg víz elzárása után sisteregve áll le a készülék

– a készülékből csepeg a víz

A fent felsorolt hibák mind javíthatóak. Hívjon az elérhetőségeim egyikén, hogy a segítségére lehessek.

2. C12, C21, C24, C40 FÉG fali gáz fűtőkészülék, FÉG szerviz (30/9498943) telefonon.

Ezekből a készülékekből is nagyon sok üzemel még napjainkban.

FÉG szerviz

C21 FÉG szerviz

Itt is nyílt égésterű készülékről van szó, ahol nagyon fontos a biztonságos üzemeltetéshez a megfelelő légellátás és a füstgázelvezetés. Hogy minden az előírásoknak megfelelően működjön, fontos, hogy ezeket a gázkészülékeket évente egy hozzá értő szakember lelkiismeretesen ellenőrizze és a szükséges karbantartási műveleteket elvégezze.

Ha például  elhanyagolja a hőcserélő és égőfej tisztíttatását, akkor idővel ezek a készülékek túlzott mértékű szénmonoxidot fognak termelni. Ha a készülék a gyári gázterhelésnek megfelelő teljesítményen működik, akkor a füstgázban mért CO érték nem lehet több 30 ppm-nél.

A leggyakrabban előforduló hibák:

– nem marad égve a gyújtóláng.

– van gyújtóláng, de fűtés kérésnél (szobatermosztát feltekerve) nem gyújt be a főégő.

– a gázkészülékben túlforrósodik a fűtő víz.

– van gyújtóláng, de gyakran elalszik, újra kell gyújtani.

– nincs utókeringetés

A fent felsorolt hibák mind javíthatóak. Hívjon az elérhetőségeim egyikén, hogy a segítségére lehessek.

FÉG KONVEKTOROK, FÉG SZERVIZ! (Hivatalos FÉG szerviz)

A FÉG konvektor gyártóval is (MPF-FÉG) szervizpartneri szerződésben állok.

Ez azt jelenti, hogy ha nálam rendeli meg régi konvektora cseréjét, akkor a beüzemelésben is tudok segíteni.

A konvektor beüzemelésére több szempontból is szükség van.

Füstgázelemző
Füstgázelemző

–        A beüzemelés garancia arra, hogy a konvektora az előírt gyári értékekre legyen beállítva (égőfej nyomás műszeres beállítása)

–        Üzem közben műszeresen végig le legyen ellenőrizve. (Gázszivárgás mérés, CO mérés)

–        A garancia jegy érvényesítése a beüzemelés után. (Csak a MPF FÉG szerződött gázszerelője jogosult kitölteni)

Kérem hívjon bizalommal, ha szüksége van a munkámra!

Ha a konvektorja nem akar rendesen működni (nem fűt eléggé, túl erősen fűt, nem kapcsol be, nincs őrláng, stb.) akkor ebben is a segítségére tudok lenni. Nagy alkatrész bázissal rendelkezem, így nincs a számomra lehetetlen. Gyorsan, szakszerű beavatkozással tudok a segítségére lenni.

Az éves karbantartást is bátran rám bízhatja. Nagynyomású kompresszorommal minden szennyeződést el tudok távolítani a konvektor belsejéből és külsejéről. Műszereim segítségével minden lehetséges hibára fényt tudok deríteni. A lakásban szükséges gázipari felülvizsgálatra is fel vagyok készülve. Kérem, hogy engedje meg,  gázfelülvizsgálói szemszögből megnézhessem a többi gázkészülékének elhelyezését, bekötését és légellátását . Az ön és az én érdekem is az, hogy ne legyen a gázkészülék használatából baleset önöknél. Ha már az ön készülékét javítom, akkor ingyen végzem el a szabálytalanságok felderítést. Ezután fontos a hibák kijavítása. Erre árajánlatot tudok adni.

 A VÍZKŐMENTESÍTÉS CÉLJA, FONTOSSÁGA!

A vízkő kalcium-karbonát alapú anyag, ami a vízből szilárd halmazállapotban képes kiválni. A fűtési rendszerünkbe a feltöltésre, utántöltésre használt kemény vízzel jut be. A kemény vízben oldott kalcium és magnézium sók melegítésre, de más energia közlésre, az oldhatósági határ elérésekor kiválnak. A kiválás a kazántesteben a legintenzívebb, mivel ez a legmelegebb pont. A vízkő kiválás a sima felületeken kevésbé, míg a már vízkővel bevont felületen a legintenzívebben jelenik meg.vízkő Ezért a vízkő itt folyamatosan növekszik. Ez a réteg hőszigetelést hoz létre a fűtőfelületen. A rossz hőátadás miatt magasabb lesz a távozó füstgázhőmérséklet (romlik a hatásfok), a szerkezeti anyag hőmérséklete is. Ez a jelenség a vízkövesedés végső szakaszában tönkre teszi a kazánlemezt, hőcserélőt. A hőfok ingadozás miatt a képződött vízkőréteg megrepedezik és egyes darabjai leválnak. Ezek a részek az áramlással eljutnak olyan szerkezeti részekhez a cirkónkba, ahol különböző hibákat okozhat. Ilyen pl. a szivattyú járókereke, agy a váltószelep, áramlásérzékelő, stb.

Mit tehetünk a fent leírt jelenség kiküszöbölésére?

A cirkó kazántestét vagy hőcserélőjét  egy erre a célra gyártott berendezéssel mossuk át.

Ez a un. vízkőmentesítővízkőmentestő vagy más néven savazó készülék egy vegyszer segítségével intenzíven átmossa a hőcserélőt, kazántestet. Kioldja a lerakódott vízkövet és az egyéb megkeményedett lerakódást. A művelet elvégzése után a fűtőberendezésünk úgy fog működni, mint újkorában. Újra jó lesz a hatásfok, nem fog károsodni a cirkónk.

A kazántest vízkőmentesítése után, fontos feladat a teljes fűtési rendszer átmosása, a radiátorokban és a csővezetékekben lerakódott fűtési iszap eltávolítása.Fűtési iszap Ha ezt a karbantartást elhanyagoljuk, akkor a fűtésünk leállásához is vezethet a fűtési rendszerben lerakódott szenny, iszap által kialakult dugulás.

A fent leírt munkát megrendelheti nálam. Munka végzés gépi tisztító berendezésemmel! Az elérhetőségem ITT!

Kazántest, hőcserélő tisztítása, savazása, vízkőmentesítése!

A Vara FÉG új fejlesztésű kondenzációs kazánja!

A FÉG ECON kondenzációs kazán:

A FÉG ECON fali kondenzációs gázkészülék családot nemcsak modern, gazdaságos és hatékony műszaki megoldások jellemzik, hanem egyedi és esztétikus megjelenéssel is hozzájárul az ideális fűtés és meleg víz komfort megteremtéséhez. A készülék fűtő, kombi és tárolós kivitelben érhetők el. (FÉG szerviz 30/9498943)

Vállalkozoi0001

 Korszerű felépítés-“A” energiaosztály

A precíz mérnöki munkával megtervezett ECON az alkatrészek összhangja révén átlag feletti gazdaságos működést eredményez. A kazán felépítése során fő szempont volt a minőség alkotóelemek kiválasztása.

A készülékbe épített keringető szivattyú (“A” típus) akár 44%-os energiamegtakarítással üzemel, a hagyományos (“C” típus) keringető szivattyúval rendelkező kondenzációs készülékekkel szemben.

FÉG gázkészülékek szervizelése és felülvizsgálata az alább felsorolt területeken. (Fég szerviz) Fég szerviz 2016 ban is! 

Budapesten,  fég szerviz a 16., 14., 17., 10., 15., 6., 7., 9., 3., 11., 8., kerület, FÉG szerviz Sashalom, FÉG szerviz Nagyicce,
FÉG szerviz Mátyásföld, FÉG szerviz Árpádföld, FÉG szerviz Rákosszentmihály, FÉG szerviz Kőbánya, FÉG szerviz Rákosliget, FÉG szerviz Rákoskeresztúr, FÉG szerviz Újpalota, FÉG szerviz Zugló, FÉG szerviz  Sashalom, FÉG szerviz Rákosszentmihály, FÉG szerviz Árpádföld, FÉG szerviz Mátyásföld, 16., 17., 18., 15., 14., 13., 11., 10., 9., 7., 8., 6., 4., 3., 20., kerületekben, FÉG szerviz Nagytarcsán, FÉG szerviz Kerepestarcsán, FÉG szerviz Kistarcsán, FÉG szerviz Csömörön, FÉG szerviz Gödöllő,FÉG szerviz  Isaszeg, FÉG szerviz Veresegyháza, FÉG szerviz Fót, FÉG szerviz Őrbottyán,

felülvizsgáló, zuglóban, árpádföld, újpalota, árpádföld, Fég szerviz, Fég szerviz 2016-ban is.

Szakmai...

6 Responses to FÉG SZERVIZ BUDAPEST (Hivatalos FÉG szerviz)

 1. Tahy László szerint:

  Tisztelt Uram! Én szeretném felújíttatni a FÉG (kéményes) 14 éves kazánomat (C18?) Pomázon. Nincs hibája, jelenleg is ezt használjuk. Volna erre lehetőség? Fel lehetne mérni a helyszínen ezt a munkát? Érdekelne esetleg a fűtési rendszer tisztítása is.
  Várom válaszát, üdvözlettel: TL

 2. Szabó Máté szerint:

  FÉG C-18HE készülékem az utóbbi napokban kötekedik. Konkrétan 40.42 foknál lekapcsol,3x-4x újra indulna de nem tud. A digitális hőfok kijelző jobb alsó sarkában lévő LED nem gyullad ki, így a fő láng sem. Így zavarba megy amit a Reset gomb megnyomásával tudok feloldani.Egy rövid darabig üzemel rendesen, aztán kezdődik minden elölről. Mi az oka? Több gázszerelő is nézte de egy sem tudta az okát. Mi lesz ha jön a hidegebb idő? A kazánvíz hőfoka 70 fokra van beállítva. 3 évig így üzemelt és mindig kellemes meleg volt. Aki tud segítsen a probléma megoldásán. Előre is köszönöm.

  • x003577_db szerint:

   Kérem, hogy a Vara Fég szerviz listájából keressen a lakhelyéhez közeli szerelőt.

 3. Horváth Csaba szerint:

  Tisztelt Uram!
  Legyen szíves segíteni,hogy Sopronban ismer-e olyan gázszerelőt aki még ért a V4-es vízmelegítőhöz?
  Sajnos több szerelő is volt már nálunk,de csak a pénzt viszik,megjavítani nem tudják.Most éppen elalszik a gyújtóláng.Elegünk van már ebből a készülékből,már annyit kínlódunk vele,szívünk szerint lecserélnénk,de ehhez sincs megbízható szakember /aki megbízható az meg nem tudja már bevállalni,mert annyi munkája van/ Az a baj ,ha végleg elalszik majd a gyújtóláng,itt maradunk meleg víz nélkül,szerelőnk meg nincs!
  Köszönettel:Horváth Csaaba

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..