fég szerviz, mika 6e javítás, cirkó csere, konvektor javítás, konvektor szerelés, konvektor csere, , konvektor szerviz, konvektor szerelő, konvektor szerelés, konvektor javítás, konvektor üzembehelyezés, üzembe helyezés, fég javítás, fég szerviz, zugló, sashalom, mátyásföld, árpádföld, rákosszentmihály, budapest, budapesten, újpalota, újpest, vekerle, kispest, keresztúr, rákoskeresztúr, rákoskert, 16., 17., 18., 15., 14., 13., 11., 10., 9., 7., 8., 6., 4., 3., 20., kerületekben, nagyta

Mi kell, a Mika 6E minikazán tökéletes működéséhez?

Mi kell ahhoz, hogy tökéletesen működjön a Mika 6E fűtési rendszerünk?

– Jól méretezett radiátorok a helységekben. (A gyártó ajánlata, hogy méretezzük nagyobbra)

– A fűtési cső méretének jó kiválasztása

– Elzáró szerelvények elhelyezése

– Légtelenítők elhelyezése

– A Mika 6E pontos felhelyezése a parapetre (a régi parapest alapos megvizsgálása, hogy megfelelő legyen a kisebb hőmérsékletű füstgáz elvezetésére. Ha nem megfelelő a kialakítás, akkor a visszatorkoló füstgáz eloltja a lángot)

– A fűtési rendszer alapos vegyszeres átmosása. (Ennek hiányában a kazántest hőcserélőjébe beleég a felgyülemlett szennyeződés, ami hangos működést, a fűtő víz megforralását és ezzel együtt a rendszer levegősödéséhez vezet.) Nem garanciális meghibásodásnak számít!!

Szakmai...

10 hozzászólás “Mi kell, a Mika 6E minikazán tökéletes működéséhez?” bejegyzésre

 • Nagy Lászlóné:

  Kedves Nagy úr!

  Egy gárdonyi ház fűtését szeretném megoldani ezzel a mini kazánnal,központi fűtéssel.

  Most még semmi nincs.
  Vállalja hogy felméri és ad egy költségtervet?

  üdv Nagyné Marcsi 06306307854

  • x003577_db:

   Kedves Marcsi!

   Budapesti vagyok, így Gárdony kiesik a területemből. Sajnálom, de nem tudok segíteni.

   Nagy Péter

 • unger katalin:

  Tisztelt Nagy Péter! Nekem MIKA-6E készülékem van 5 éve a készüléket minden évben javítani kell, idén a bíztonsági szelepet kellett kicserélni,de a tágulási tartályt is szükséges lenne kicserélni. A készülék olyan hangos,hogy az egész lakásban hallani lehet,egyszerüen elvíselhetettlen. Szerelő a Technor gáz Kft részéről minden évben javítja, idén is ők végezték el a javítási munkálatokat.

  • x003577_db:

   Kedves Katalin!

   A leirt tunetek es tobb eves tapasztalat alapjan a kovekezo folyamat jatszodik le az On keszulekeben is. A nem megfelelo tisztasagu futesi viz beleeg a kazantest jarataba, ott szukuletet, dugulast okozva. Ez azt eredmenyezi, hogy a Mika el kezd hangosabban mukodni. A levegosodes, nyomaseses is jelentkezhet. Nem fut megfeleloen a keszulek. Amit ilyenkor tenni kell: a kazantast gepi savazasa, a teljes futesi rendszer gepi mosasa szukseges. A vegen a futesi viz vegyszeres kezelese, hogy idot allo legyen a rendszer halk, gyari jellegnek megfelelo mukodese.

   Nagy Péter

 • Sarolta:

  Kedves Nagy Péter!
  A nyáron szereltettem be a Mika kazánt, minek beindulását nagyon vártam. A fűtési megkezdése után egyre több bosszúságot okoz. Naponta többször is kikapcsol.Olykor szépen működik órákon keresztül, de aztán történik valami,és fél óránként,óránként kikapcsol.A szerelő,aki az egész rendszer beszerelte és bezemelte, napokon belülre ígérte, megnézi,mi okozhatja a gondot. Ettől függetlenül nagyon érdekelne az Ön véleménye.Mi okozhatja a problémát? Hiszem, hogy meg fog oldódni, de a csalódás már befészkelte magát gondolataim közé.
  Várom válaszát.
  Üdv.Sarolta

  • x003577_db:

   Kedves Sarolta!
   Találkozom sok nehézséget okozó Mikával. A legtöbbször a gyújtóláng instabilitása okoz gondot.

   Én a következőket nézném meg:

   – A parapet kivezető kisebb átmérőjű un. füst cső kívül teljesen fel van e húzva? (a fűst gáz felfelé könnyeben el tud szállni, nem gomolyog vissza.)
   – A külső parapet rács levétele után lehet hogy stabillá válik a gyújtóláng.

   – A kazán elején eltávolítva a burkolatot: – a kazántestet a tetejénél fogva teljesen be kell nyomni erősen ütközésig. Ugyanis a parapet füstcső elvezető felhelyezésén könnyen eltudják rossz irányba tolni, ami kontrát eredményez a füstgáz kivezetésében. A füstcsőnek egyenletesen felfelé kell haladnia!

   – a gyújtóláng fúvókába elkezdett beköltözni a pók és már egy keveset szőt is. Ki kell tisztítani. Idén sok ilyennel találkoztunk.

   De ahogy leírtam, abban a sorrendben érdemes a hibát keresni.
   Nagy Péter

 • Gizella:

  Kedves Nagy Péter!

  Tudna nekem Borsod megyében javasolni valakit, aki zajos Mika kazánomat kitisztítaná,átmosná?
  Köszönöm Gizella

 • Oberhauser János:

  Kedves Péter!

  Nekem Mika 6EU gázkészülékem van. Eddig nem volt gondom vele. Mostanában viszont nem fűt rendesen.
  Egyszerűen nem megy fel az előre menő hő 52 fok felé. Nem hagos, semmi szokatlant nem tapasztalok.
  Radiátorok 2 db 1200×600, 1 db 600×600, 1 db 600×600, 1 db 1000×600
  Mi lehet a gond?

  • x003577_db:

   Kedves János!
   Az gyanítom, hogy nem lett beállítva a beüzemeléskor a max, gázterhelése.
   Nagy Péter

Itt lehet hozzászólni !

 • 0
 • 685
 • 212
 • 1 048
 • 255
 • 8 457
 • 34 960
 • 527 499
 • 4 159 718
 • 534 313