Mi kell, a Mika 6E minikazán tökéletes működéséhez?

Mi kell ahhoz, hogy tökéletesen működjön a Mika 6E fűtési rendszerünk?

– Jól méretezett radiátorok a helységekben. (A gyártó ajánlata, hogy méretezzük nagyobbra)

– A fűtési cső méretének jó kiválasztása

– Elzáró szerelvények elhelyezése

– Légtelenítők elhelyezése

– A Mika 6E pontos felhelyezése a parapetre (a régi parapest alapos megvizsgálása, hogy megfelelő legyen a kisebb hőmérsékletű füstgáz elvezetésére. Ha nem megfelelő a kialakítás, akkor a visszatorkoló füstgáz eloltja a lángot)

– A fűtési rendszer alapos vegyszeres átmosása. (Ennek hiányában a kazántest hőcserélőjébe beleég a felgyülemlett szennyeződés, ami hangos működést, a fűtő víz megforralását és ezzel együtt a rendszer levegősödéséhez vezet.) Nem garanciális meghibásodásnak számít!!

Szakmai...

14 Responses to Mi kell, a Mika 6E minikazán tökéletes működéséhez?

 1. Nagy Lászlóné szerint:

  Kedves Nagy úr!

  Egy gárdonyi ház fűtését szeretném megoldani ezzel a mini kazánnal,központi fűtéssel.

  Most még semmi nincs.
  Vállalja hogy felméri és ad egy költségtervet?

  üdv Nagyné Marcsi 06306307854

  • x003577_db szerint:

   Kedves Marcsi!

   Budapesti vagyok, így Gárdony kiesik a területemből. Sajnálom, de nem tudok segíteni.

   Nagy Péter

 2. unger katalin szerint:

  Tisztelt Nagy Péter! Nekem MIKA-6E készülékem van 5 éve a készüléket minden évben javítani kell, idén a bíztonsági szelepet kellett kicserélni,de a tágulási tartályt is szükséges lenne kicserélni. A készülék olyan hangos,hogy az egész lakásban hallani lehet,egyszerüen elvíselhetettlen. Szerelő a Technor gáz Kft részéről minden évben javítja, idén is ők végezték el a javítási munkálatokat.

  • x003577_db szerint:

   Kedves Katalin!

   A leirt tunetek es tobb eves tapasztalat alapjan a kovekezo folyamat jatszodik le az On keszulekeben is. A nem megfelelo tisztasagu futesi viz beleeg a kazantest jarataba, ott szukuletet, dugulast okozva. Ez azt eredmenyezi, hogy a Mika el kezd hangosabban mukodni. A levegosodes, nyomaseses is jelentkezhet. Nem fut megfeleloen a keszulek. Amit ilyenkor tenni kell: a kazantast gepi savazasa, a teljes futesi rendszer gepi mosasa szukseges. A vegen a futesi viz vegyszeres kezelese, hogy idot allo legyen a rendszer halk, gyari jellegnek megfelelo mukodese.

   Nagy Péter

 3. Sarolta szerint:

  Kedves Nagy Péter!
  A nyáron szereltettem be a Mika kazánt, minek beindulását nagyon vártam. A fűtési megkezdése után egyre több bosszúságot okoz. Naponta többször is kikapcsol.Olykor szépen működik órákon keresztül, de aztán történik valami,és fél óránként,óránként kikapcsol.A szerelő,aki az egész rendszer beszerelte és bezemelte, napokon belülre ígérte, megnézi,mi okozhatja a gondot. Ettől függetlenül nagyon érdekelne az Ön véleménye.Mi okozhatja a problémát? Hiszem, hogy meg fog oldódni, de a csalódás már befészkelte magát gondolataim közé.
  Várom válaszát.
  Üdv.Sarolta

  • x003577_db szerint:

   Kedves Sarolta!
   Találkozom sok nehézséget okozó Mikával. A legtöbbször a gyújtóláng instabilitása okoz gondot.

   Én a következőket nézném meg:

   – A parapet kivezető kisebb átmérőjű un. füst cső kívül teljesen fel van e húzva? (a fűst gáz felfelé könnyeben el tud szállni, nem gomolyog vissza.)
   – A külső parapet rács levétele után lehet hogy stabillá válik a gyújtóláng.

   – A kazán elején eltávolítva a burkolatot: – a kazántestet a tetejénél fogva teljesen be kell nyomni erősen ütközésig. Ugyanis a parapet füstcső elvezető felhelyezésén könnyen eltudják rossz irányba tolni, ami kontrát eredményez a füstgáz kivezetésében. A füstcsőnek egyenletesen felfelé kell haladnia!

   – a gyújtóláng fúvókába elkezdett beköltözni a pók és már egy keveset szőt is. Ki kell tisztítani. Idén sok ilyennel találkoztunk.

   De ahogy leírtam, abban a sorrendben érdemes a hibát keresni.
   Nagy Péter

 4. Gizella szerint:

  Kedves Nagy Péter!

  Tudna nekem Borsod megyében javasolni valakit, aki zajos Mika kazánomat kitisztítaná,átmosná?
  Köszönöm Gizella

 5. Oberhauser János szerint:

  Kedves Péter!

  Nekem Mika 6EU gázkészülékem van. Eddig nem volt gondom vele. Mostanában viszont nem fűt rendesen.
  Egyszerűen nem megy fel az előre menő hő 52 fok felé. Nem hagos, semmi szokatlant nem tapasztalok.
  Radiátorok 2 db 1200×600, 1 db 600×600, 1 db 600×600, 1 db 1000×600
  Mi lehet a gond?

  • x003577_db szerint:

   Kedves János!
   Az gyanítom, hogy nem lett beállítva a beüzemeléskor a max, gázterhelése.
   Nagy Péter

 6. Réka szerint:

  Kedves Nagy Péter!

  Mika 6E kazánunk van, sajnos a korábbi lakó is panaszkodott a működésére. Hosszabb távollét alatt megbízhatatlanul viselkedett, folyamatosan elaludt. Mióta a párommal beköltöztünk a lakásba, az első fűtési szezonban mi is tapasztaltuk, (az éves ellenőrzés ellenére), hogy az őrlángot szinte nem lehetett “felügyelet” nélkül hagyni, mert bizonyos időközönként elaludt.
  A következő fűtési szezonban, azonban nem is sikerült begyújtani a kazánt. Szikra volt, de az őrláng nem maradt meg, miután elengedtük a gázszelep gombot. Ezután kiérkezett a szakember, aki lejjebb vette az őrláng magasságát, és kipucolta a csövét. De ezután sem sikerült a tökéletes működést elérni, pár hét múlva újra jelentkeztek a gondok és ismét nem sikerült begyújtani. Ekkor egy másik szerelő érkezett, aki a megfelelő őrláng magasságot precízen beállította, és két hónapig tökéletesen működött, még akkor is amikor nem voltunk otthon.
  Egy nappal ezelőtt azonban, újra kezdődött minden, hideg lakásra keltünk, és már az őrlángot se sikerült “felélesztenünk”. Felhívtuk a Mika központi számát tanácsért, ott azt mondták okozhatja a kazán termosztátjának rossz állása, de a megfelelő helyen áll. 60-75° között.
  Ebben szeretnénk a segítségét kérni, hogy mi lehet a gond?
  A szerelő kiérkezését várom, de nem fűzök hozzá túl sok reményt, a korábbiak alapján.

  Reméljük Ön tud segíteni. Köszönjük!

  • x003577_db szerint:

   Kedves Réka!
   Sajnos leírással nem tudom javítani a készülékét, de remélem, hogy most mire válaszolok már megjavították a készülékét.
   Ha mégsem, akkor tudnom kéne hogy hányadik kerületről és utcáról lenne szó, ha egyeltalán Budapesten van a készülék.
   Üdvözlettel,
   Nagy Péter

 7. Sz szerint:

  Kedves Nagy Péter!

  Mika 6e kijelzo nélküli kazánom van. Iden tul vagyunk az atmosason, külső belso termosztat cseren. Bekapcsolaskor csordogalt mellette levo radiatorban a víz, de futott rendesen. Egy hónapig.. Ma viszont 18 fok van felvettem 19,5 de nem indul el. Orlang van. Mi lehet a gond?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..