fég szerviz, mika 6e javítás, cirkó csere, konvektor javítás, konvektor szerelés, konvektor csere, , konvektor szerviz, konvektor szerelő, konvektor szerelés, konvektor javítás, konvektor üzembehelyezés, üzembe helyezés, fég javítás, fég szerviz, zugló, sashalom, mátyásföld, árpádföld, rákosszentmihály, budapest, budapesten, újpalota, újpest, vekerle, kispest, keresztúr, rákoskeresztúr, rákoskert, 16., 17., 18., 15., 14., 13., 11., 10., 9., 7., 8., 6., 4., 3., 20., kerületekben, nagyta

Fűtés korszerűsítés konvektoros lakásokban! Mika-6 minikazán. Szerelés, telepítés és beüzemelés egyhelyen!

Kérem tekintse meg a www.dugulastelharito.hu oldalamat. Ne feledje, ha eldugult a lefolyója, számíthat rám.

MIKA-6E szerelése, beüzemelése egyhelyen és Gázipari műszaki biztonsági felülvizsgálat!

 

mika

Mika-6 minicirkó

Tulajdonságok:

– Kis helyet foglal el, hatásfoka 90 % feletti

– 3,5 – 6,0 kW között szabályozható, az egyéni igényeknek megfelelően

– Kisebb átalakítással beszerelhető a régi parapetes konvektorok helyére

– A radiátorokkal szerelt központi fűtésű rendszer egyenletes meleget biztosít    minden helyiségben akár 30 %-os energia megtakarítást eredményezve

– Készülékünk nem tartalmaz fűtőtestet, hő leadása max. 0,5 kW, így ebbe a helyiségbe is radiátor felszerelése szükséges ugyanúgy mint a többi fűteni kívánt helyiségbe. Így egy jóval modernebb és gazdaságosabb központi fűtésrendszer alakítható ki.

– Új kiépítés (amennyiben nem meglévő parapetre kerül) esetén nem szükséges az ablak alá szerelni a készüléket

– Mivel az átalakítás kizárólag az adott lakáson belül történik (kívülről semmilyen változás nem történik) ezért lakótömbök (lakótelepek) esetében sem szükséges a lakótársak hozzájárulása. Ez alól kivétel, ha új parapet hely kerül kialakításra.

– A rendszer nagy előnye, hogy nem igényel kéménykiépítést, így jóval         költségtakarékosabban oldható meg a fűtéskorszerűsítés, mint a “hagyományos” kéményes fűtőkészülékek esetében. Sok helyen a mai napig nem lehetséges kémény kiépítése, így ez az egyetlen gazdaságos megoldás egy környezetbarát, korszerű fűtésrendszer kialakítására.

MIKA-6 mini cirkó

MIKA-6 mini cirkó

– MIVEL A FÜSTGÁZ A FALI TARTOZÉKON (PARAPETEN) ÁT TÁVOZIK, EZÉRT NEM SZÜKSÉGES KÉMÉNYSEPRŐI ENGEDÉLY!

– A füstgáz teljesen elhatárolt a lakótértől, nem kell tartani füstgáz visszaáramlástól így teljesen veszélymentes!

– Amennyiben azonos teljesítményű készülék helyére kerül felszerelésre (Pl. F8.50 konvektor) mini cirkónk és nem kerülnek levágásra a régi gázcsövek, elég egy bejelentési kötelezettség (készülékcsere) a Gázszolgáltató felé, ellenkező esetben a készülékhez kapcsolódó rendszerről műszaki tervet kell készíttetni. A fűtési rendszert ezen jóváhagyott tervek alapján kell kivitelezni. A kivitelezés után MEO átadás is szükséges.

Ha úgy dönt, hogy a konvektoros lakását szeretné MIKA-6-os minikazánjával központi fűtéssé alakíttatni, akkor kérem keressen fel elérhetőségeim egyikén. Vállalom a gázkészülék kivitelezését, beüzemelését, javítását. Budapesten, Pest megyében egyaránt.

Cserélje ki konvektorjait minikazánra!

 

 

Mika 6E

Mika 6E minicirkóMika 6E 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SAJÁT TAPASZTALATAIM A MIKA 6E MINI KAZÁNRÓL!

 

 

Az elmúlt 2  évben kb. 20-25-komplett Mika 6E fűtési rendszert építettem ki az elejétől a végéig. Ezen kívül más kivitelező munkájánál a beüzemelést és a garancia érvényesítését én végeztem el Kb. 20 db.
Így már van tapasztalatom ezzel a mini kazánnal kapcsolatban. A készülék gyártóját volt szerencsém személyesen is megismerni,dolgoztam nála, mint kivitelező. Ez azért érdekes, mert megmutatta az üzemet az elejétől a végéig, így van rálátásom, hogy milyen körülmények között készül a fűtőberendezés. Nekem nagyon pozitív véleményem van a látottakról.
Ami a tapasztalataimat illeti, nekem jó benyomásom van a rendszerrel kapcsolatban. A sok elvégzett munkám között, konkrétan 2 db rendszerrel volt egészen kicsi problémám, ami nagyon gyorsan megoldódott. Mind a két esetben a gyújtóláng volt bizonytalan. Ekkor telefonon kaptam segítséget a gyártó szervizes szakemberétől és elmondta ugyan azt a beállítási módot, amit minden kötelező tanfolyamon már elmondtak. Azóta ezek a kazánok is tökéletesen működnek és sok örömet okoznak a tulajdonosaiknak. Még nem kaptam egy negatív visszajelzést sem arra, hogy megbánták volna a kialakított központi fűtési rendszerükre áldozott összeget. Ellenkezőleg. elégedetten nyilatkozott egy felhasználó, hogy a lakásban 2 fokkal melegebb van és így is kevesebb lett a gázszámla.

Ami a Mika 6E mini kazán nagy előnye.
– Sokkal jobb hatásfok a konvektorokhoz képest, ez akár 30% is lehet (kisebb hőmérséklettel lép ki a füstgáz, ezt magam is mértem műszerrel!).
– Jobb hőérzet a lakásban, az egyenletes hő eloszlás miatt.
– Nem kell hozzá kémény, nem kell kéményseprői szakvélemény (ezzel akár                  300.000 Ft-ot is megtakaríthatunk)
– Pontos szabályozás (szoba termosztát)
– Állítható a külső hőmérséklethez arányítva, az előre menő víz hőmérséklete
– Olyan helyre is el tudja juttatni a meleget, ahová konvektorral képtelenség lenne (Pl. WC, előszoba, folyosó)

A Mika 6E minikazán folyamatos fejlesztésen megy keresztül. Mára már Grundfos szivattyúval van szerelve (halk üzem), a kiegyenlítő tartályában már gumi membrán is van.
Két színben gyártják, fehér és bézs. A teljes alkatrész ellátottság biztosítva van hozzá. Nagyon korrekt a szervizháttér.

A társasházaktól is egyre több megrendelés fut be a kivitelezőkhöz és a gyártóhoz. Kezdik megismerni a rendszer előnyeit a leendő felhasználók és a nem korszerű parapetes készülékeiket, erre a rendszerre cserélik ki. A konvektorok elterjedésekor még nem volt ilyen magas ára a gáznak, így nem volt baj, hogy rengeteget fogyasztanak a rossz hatásfok miatt. Mára ez sajnos nem így van, mindannyian tudjuk, hogy mennyibe kerül a gáz. Így a Mika 6E minikazán a legoptimálisabb megoldás arra, hogy kevesebbet fizessünk és vele párhuzamosan még a komfort érzetünk is javuljon.
Maga a gyártó is a Mika 6E turbós készüléket használja a lakásában (én adtam át a gázművek felé). Kettő db lett beüzemelve, mivel 120 nm helységet kell kifűteni. Neki nem volt parapetes konvektor felszerelve a lakásában előtte, ezért döntött a turbós mellett.

Mika 6E
Mika 6E

Van egy két hozzá nem értő kritikusa a Mika 6E minikazánnak. Ők  a hozzá nem értésükből fakadóan, negatív írásokkal illetik a minikazánt különböző fórumokon. Ilyen például a készülék burkolata. DE nézzünk meg egy konvektor burkolatot és egy Mika 6E burkolatot. Nagy különbség nincs a kettő között. Lehetne hozzá szebb burkolatot is gyártani (már készül), de a magyar viszonylatban a plusz költség nehezen lehetne vállalható a megrendelő részéről. Ha összevetjük, mondjuk a Vaillant gázkészülékek piaci nagyságát (világ szerte van piaca) és a szóban forgó kazánét (kis hazánk), akkor könnyen belátható, hogy ilyen kis piacra sokkal nehezebb kigazdálkodni a készülék megtérülési költségét. Viszont még is az a legfontosabb, hogy nagyon sok családnak fog segítséget nyújtani, hogy gazdaságosabbá és komfortosabbá tudja tenni a lakását reális ráfordítással. Bizonyíték erre az is, hogy évről évre egyre több konvektoros lakásban élő család dönt a Mika 6E minikazán mellett!

 

 

 

 

 

Szakmai...

383 hozzászólás “Fűtés korszerűsítés konvektoros lakásokban! Mika-6 minikazán. Szerelés, telepítés és beüzemelés egyhelyen!” bejegyzésre

 • Virág Éva:

  Jó napot kívánok! Tehát van egy 35 nm-es lakás 4 méteres belmagassággal, jelenleg két darab szobai konvektorral, parapetes mindkettő, a konyhában és a fürdőszobában nincs semmilyen fűtés, viszont egyenletlenül irányul a meleg arrafelé. (szoba 27 C míg a fürdőszoba 17 C) Jó lenne ide is használható fűtést tenni, d nem szeretnék kéményt bélelni. Ön szerint mi lenne a jó megoldás? Felkeltette a figyelmem ez a MIKA-6 rendszer. És persze mindenképpen olyan, aminek a beüzemelési és működtetési költségei egy nyugdíjas számára megfizethetőek. Kérem szíves válaszát.
  a másik gondom: Az egyik konvektor csak 5-ös fokozaton kapcsol be, ez beállítási, vagy egyéb hiba miatt van. Ezáltal a szabályozhatóság jelentősen romlik. A konvektor típusa FÉG ZEUSZ F8.50
  üdvözlettel Virág Éva

  • x003577_db:

   Kedves Éva!

   A Mika 6E valóbban jó megoldás lehet, az ön fűtési rendeszerének korszerűsítésének. Mind hatásfokban, mind hőérzetben jobb lesz mint a konvektoros fűtés. Nem kell hozzá fütsgázelvezető (kémény), így könnyebb a legális (csak ez jöhet szóba) kivitelezés.
   Kb. 500.000- 600.000 Ft-ba kerül kiépíteni és legalizáli a Fővárosi gázművek felé az elvégzett munkát. Mivel az egyik konvekor megszűnik, és a gázkészülék felhagyás tervköteles, így át kell vetetni a kivtelezést a gázművekkel. Mindenben tudok segíteni!
   Kérem ketressen fel az elérhetőségeim egyikén, ha elhatározta magát, hogy neki vág a fent leírtaknal.
   Üdvözlettel, Nagy Péter

   • Sinka István:

    Nálunk 2014.-ben lett kiépítve az új fűtési rendszer,2 db gázkonvektor helyett 1 db MIKA6E kazánnal,és minden helyiségbe(össz.5 db fűtőtest lett rézcsövekkel szépen(bújtatva) a fűtési rendszer,(A mosogató,és mosdó melegvizet továbbra is a kéményes Junkers vízmelegítő látja el.
    A fűtés nagyon jó,egyenletes,tiszta,úgy állítom be ahogy akarom a távvezérlővel! Éjjelre 20, nappalra 22,ha a konyhában megy a nagyobb főzés-sütés,azt kizárom.. Tehát “melegen ajánlom! Főleg,hogy azóta korszerűsítve lett a kis MIKA6E!
    A gázfelhasználásunk,hihetetlenül csökkent!(30-40%-al) Komoly érdeklődőnek adatokat is adhatok! Nem vagyok senkinek ügynöke,egy lakótelepi nyugdíjas vagyok,ketten-hárman vagyunk a lakásban.Nincs égéstermékszag,konvektorpattogás,rossz levegő!
    Amire viszont nagyon figyelni kell!!: Beépítésnél jól szigetelni a parapet-fal réseit
    A beüzemelésnél forrón jól vegyszeresen átmosatni az egész cső-és radiátorhálózatot!! Mert,ha ez elmarad,a kazán-hőcserélőben lerakódás,reve(cunder salak) keletkezhet,és ez alapvetően rontja a hőátadást,sőt zúg,zajos lehet(nagyobb mint 40-45 dB zajszint!)
    A feltőltő folyadékra vannak javaslatok, de szerintem adalékolt,inhibitoros,fagyállóval is kevert nem túl kemény víz a megfelelő!
    Minden környezetben a víz keménysége lehet más! Ezt is tudni illik,és kezelni kell!
    Ennyit gondoltam hozzátenni,hangsúlyozom nem vagyok kivitelezőnek ügynöke,egy nyugdíjas műszaki igazgató vagyok,metallurgus mérnök több évtizedes ipari gyakorlattal Sinka I.

 • Virág Éva:

  Jó reggelt kívánok! Meglévő 5 literes átfolyós rendszerű gázbojler(Vaillant MAG125) és gáztűzhely üzemeltetése a konyhában, milyen szabályoknak kell, hogy megfeleljen? Műanyagajtó és (Aereco) résszellőzők vannak felszerelve a konyhában. A tűzhely fölött motoros szagelszívó működik. Kéményeskészülék nem üzemel a lakásban. Kérem szíves válaszát. köszönöm

  • x003577_db:

   Üdvözlöm!
   Erre egy két mondatban nem lehet válaszolni úgy, hogy következtetni tudjon arra, hogy minden rendben van e. A GMBSZ vagy ha régi a rendszer akkor a GOMBSZ ban leírtak az irányadóak. (Légellátás, gáztömörség, elhelyezés szabályai, égésbiztosítók működése, stb.
   Nagy Péter

 • Kocsiné Szöllősi Ibolya:

  Tisztelt Nagy Péter!

  Szeretnék Öntől kérni egy hozzávetőleges árajánlatot, ha a konvektorokat le szeretném cserélni.a MIKa -6 mini kazánra db radiátorra lenne szükségem és egy törülköző szárítós radiátorra.A radiátorokból 3 db kisebb méretű kb 80 cm széles .és egy nagyobb 100-120 cm szélesre lenne szükség valószinüleg./a konvektorok mérete alapján gondoltam/

  Tökölön van a lakásom/pest megye/51m2

  Várom megtisztelő válaszát.

  Tisztelettel:Kocsisné Ibolya

  • x003577_db:

   Kedves Kocsisné Ibolya!

   A megadott paraméterek alapján, egy 51nm es lakásban kb. bruttó 450.000-500.000 Ft összegbe kerül megcsináltatni egy ilyen fűtési rendszert.
   Ha szán ennyit a fűtése korszerűsítésére, akkor e-mail címére tudok pontosabb árat küldeni.

   Üdvözlettel, Nagy Péter

 • Ágosotn Péter:

  Tisztelt Nagy Péter

  55nm-es lakásba szeretnék mika kazánt és 2(szoba) helység radiátorára hőfokszabályzós(termosztatikus) szelepet szereltetnék.
  Azt szeretném megtudni,hogy ez mennyire befolyásolja a kazán működését?

  Válaszát előre is köszönöm.

  Üdvözlettel, Péter

  • x003577_db:

   Kedves Péter!

   55 nm-es lakás fűtésére ideális választás a Mika 6E minikazán.
   Ha termosztatikus szelepeket szeretne felszerelni számoljon vele, hogy legalább két radiátornak kell lennie, ahol sima szelepek vannak felszerelve és azok teljesen nyitva vannak. Ellenkező esetben ha zárnak a szelepek, az a szivattyú károsodását eredményezheti.
   Ha segítségére lehetek a kivitelezésben, akkor kérem jelezze az elérhetőségei egyikén.

   Üdvözlettel, Nagy Péter

 • Szabóné Kiss Margit:

  Kedves Péter!
  56m2-es lakásban szeretném a konvektoros fütést felujitani, kémény nélküli lakás. Debrecenben lakom, tudna-e ajánlani szakembert aki itt foglalkozik ilyen tipusu fötés átalakitással?
  Köszönöm ha tud segiteni.

 • Gál Ferenc:

  Tisztelt Nagy Péter úr!

  70 nm-es 2 szobás (3,8 m belmagasságú) lakásomban jelenleg 2 ablak alatti gázkonvektorral van megoldva a fűtés. A fürdőszobában és a konyhában semmilyen fűtés sincs. A 2 szoba nagyjából egyforma, összesen 44 nm. Fűtés korszerűsítést tervezek, ahol valamilyen módon a fürdőszobát és a konyhát is szeretném fűtéssel ellátni. Milyen megoldást javasol?
  Köszönettel, Gál ferenc

  • x003577_db:

   Üdvözlöm!

   Ha van kémény a lakásában és nincs túl nagy magasság a tetőig, akkor egy zárt égésterű cirkóval lehet megoldani a fűtést.
   Ha ilyen lehetőség nincs, akkor 2 db Mika 6E minikazán tudja ezt a méretű lakást kifűteni.
   Mind két esetben át kell adni az elkészített munkát a Fővárosi gázműveknek.

   Nagy Péter

 • Angéla:

  Tisztelt Nagy Péter!

  35nm 3,6m belmagasság, Bp. Jelenleg 1db parapetes konvektor a fűtés a lakásban. Olvastam itt egy hasonlót, de nekem nem kell megszűntetni egy konvektort. Akkor is ennyi a rendszer kiépítés ára? 4-500.000Ft? Mennyibe kerül a főgáz engedély?

  Köszönöm a válaszát!

  • x003577_db:

   Kedve Angéla!

   Mivel Önnél nincs gázkészülék felhagyás, hanem gázkészülék csere van, így egyszerűbb az eljárás.
   A konvektor helyére felszerelendő Mika 6E készülék cserének minősül. “Egyszerűsített készülék csere”
   Hogy legyen legális nyoma a készülék cserének és annak, hogy minden megfelel a gáz műszaki biztonsági előírásoknak, elég egy felülvizsgálói jegyzőkönyvet készíteni. Ez 3 példányos, hivatalos jegyzőkönyv, amiből egy példány bekerül a gázművekhez.
   35nm-es lakásban kb. 3 db radiátor kell.Megközelítőleg 300.000-350.000 Ft-ból lehet megvalósítani a központi fűtési rendszert.
   Ha szeretné kiviteleztetni a fent leírt módon a fűtéskorszerűsítését, kérem jelezze!
   Nagy Péter

 • Dénes viktória:

  Tisztelt Nagy Péter!

  49 nm” lakásban jelenleg 3 db konvektor van. Szeretnénk 2 db Mika 6E minikazánra cserélni!
  Hozzávetőleg mennyibe kerülne ez?
  Köszönöm a válaszát!

  • x003577_db:

   Kedves Viktória!

   Engedélyeztetéssel együtt, kb. 400.000-500.000 Ft. Ebből az engedélyeztetés kb. 100.000 Ft.
   Üdvözlettel, Nagy Péter

  • x003577_db:

   Kedves Viktória!

   Egy 46nm-es lakásban egy MIKA 6E is eltudja végezni a feladatát. Ha csak nem olyan rossz a hőszigetelés, hogy szinte át fúj a lakáson a hideg északi szél. Tapasztalataim szerint a fűtés szerelése összesen max. 450.000 Ft. Plusz költség ha gázt is kell hozzá szerelni. Gázterv, MEO, új fogyasztói gázvezeték, stb.

   Üdvözlettel, Nagy Péter

 • Tamás:

  Üdvözlöm!

  Érdeklődni szeretnék, hogy egy esetleges Kecskeméti kiszállás és kiépítés mennyi többlet költséggel járna, és vállalná-e, ha igen, akkor körülbelül mekkora összegért (57nm-es társasházi lakás – kazán +3 kicsi + 1 nagyobb radiátor és egy törölköző szárító, termosztátos megoldással; jelenleg konvektoros fűtésünk van)

  Előre is köszönöm a válaszát.

 • Denke Balázs:

  Tisztelt Uram!
  Abban kérem a segítségét, hogy egy 65 m2-es, 2 szobás, 3,5 m belmagasságú, Ug=0,7 üvegezésű ablakos lakásba elegendő 1 db MIKA kazán vagy 2 db kell-e? (a lakás ellentétes oldalán van jelenleg 1-1 parapet konvektor) A másik kérdésem, hogy Salgotherm 30 konvektor helyére falbontás nélkül felszerelhető-e a MIKA? Kell-e ehhez gázterv vagy elegendő-e a gázszerelő nyilatkozata? Ön mennyiért vállalná a gáz-és fűtés szerelést? (~6 db radiátor kellene) A szerelt kéményes megoldásra túl drága ajánlat érkezett.
  Köszönettel
  Denke Balázs
  06 20 396 8558

  • x003577_db:

   Kedves Balázs!
   A nagy belmagasság miatt, biztonsággal, a 2 db Mika 6E tudja kifűteni a szóban forgó lakást.
   A Salgótherm parapetje, sajnos nem felel meg a Mika 6E parapetének. Egy ilyen kaliberű lakásban Mika 6E-vel a fűtés korszerűsítése, kb. 800.000 Ft-ba kerül.
   Üdvözlettel, Nagy Péter

 • Pintér András:

  Tisztelt Nagy Péter !

  A XVI.kerületben lévő 51 nm-es lakásunkban szeretnék egy Mika kazánnal kiváltani 3 konvektort .Az lenne a kérdésem ,mennyi idő alatt tudná kivitelezni ?Kb mennyi összköltséggel kellene számolni ?1 nappali 24 nm ,egy félszoba 6 nm ,egy szoba 8 nm , egy konyha 6 nm .Ezekbe a helységekbe lenne radiátor ,amik már megvannak ,csak nincsenek felszerelve .A meleg víz megoldott ,csak fűtésre kellene .Várom megtisztelő válaszát .
  Üdvözlettel :
  Pintér András

  • x003577_db:

   Kedves András!

   A Mika 6E fűtési rendszer kiépítése kb. 450000-500000 Ft-ba kerül egy olyan méretű lakás esetében, mint az öné. Ha a radiátorok megvannak, akkor annyival olcsóbb.
   A legalizálásához a gázrendszer átalakításához, kell gázterv, EPH jegyzőkönyv és MEO. Ha gáztűzhelye van és fokozott légzárású ablakok, akkor annak az átadásához külön a gáz műszaki szabályzatban előírt dolgokat is meg kell csinálni. Ha a melegvíz ellátása nyílt égésterű vízmelegítővel van megoldva, akkor az is bonyolítja a gázművek felé az átadást. Ha nincs más gázfogyasztó mint a Mika 6E, akkor egyszerű a gázművek felé az átadás. Hiába csak Mika lesz újra telepítve, akkor is a teljes gázhálózatot kell átadni.

   Üdvözlettel,

   Nagy Péter

 • Attila:

  Érdeklődni szeretnék, hogy 100 m2 -es családi háznál (2 szint) érdemes -e a gázkonvektort Mika 6E-re cserélni? Ha igen kb. milyen költségekkel kell számolni? Jelenleg 2db. nagyobb teljesítményű és 4.db. kisebb gázkonvektorunk van.

  • x003577_db:

   Kedves Érdeklődő!

   100nm-es lakás esetén 2 db Mika 6E minicirkó kell, hogy elég teljesítmény álljon rendelkezésre a fűtéshez.
   Csináltunk már ilyen rendszert is.

   Üdvözlettel, Nagy Péter

 • Zsiga Orsolya:

  Kedves Péter!

  Van egy 37 nm-es másfél szobás lakásom. Jelenleg nincs bent a gáz a lakásban, a lépcsőházban a bejárati ajtónktól 1-1,5m-re van a gázóra bekötésének a helye. Az lenne a kérdésem, hogy kompletten körülbelül mennyi lenne a Mika kazánnal történő fűtésrendszer kiépítése (4 db radiátorral számolva), engedélyeztetésekkel együtt, illetve mennyi idő alatt lehet megvalósítani üzemkész állapotra?

  Előre is köszönöm válaszát.
  Üdvözlettel,
  Zsiga Orsolya

  • x003577_db:

   Kedves Orsolya!

   Egy ilyen jellegű munkához elkészíteni egy árajánlatot, több információ birtokában lehet készíteni.
   Az, hogy nincs bent a gáz a lakásban, nagyban nehezíti a kivitelezést, mivel csak a mérő és a fogyasztói vezeték kiépítése is sokba kerül.
   Önmagában a fűtési rendszer 4 db radiátorral kb. 450.000-500.000 Ft. A gáz kivitelezése az összes ügyintézéssel együtt legalább még egyszer annyi.

   Üdvözlettel,
   Nagy Péter

 • Horváth Rudolf:

  Tisztelt Nagy Péter!
  43nm-es társasházi lakásba szeretnék Mica gázkazánt szereltetni a meglévő parapetes konvektor helyére + radiátorokat a kis szobába, nagyszobába és az előszobába illetve a fürdőszobában törölközőszárító radiátort helyeznék el. Mibe kerülne kb. az anyag és a munkadíj?
  Üdvözlettel, Horváth Rudolf

  • x003577_db:

   Kedves Horváth Rudolf!

   5 db radiátor esetén tapasztalataim szerint kb. 450.000-500.000 Ft ba kerül a rendszer kiépítése. Beüzemelve.
   A gázművek felé optimális esetben az átadás(nincs nyílt égésterű gázkészülék a lakásban), gázterv, EPH, stb. kb 80.000 100.000 Ft
   Ha nincs gázkészülék megszüntetés, felhagyás, akkor nem kell a MEO. Egyszerű gázkészülék csere. Ekkor is meg kell mindennek felelnie a GMBSZ szerint!

   Üdvözlettel,

   Nagy Péter

 • Szabó Zsolt:

  Kedves Nagy Péter!

  Kicsit soknak találom egy 40 m2-es lakás 450-500 ezer ft-os kivitelezését.
  Leírná nagyságrendileg mi mennyibe kerül önnél?
  Mert nálam kicsit utána számolva…A Mika 6e kazán (parapettes sima) konkrétan most 126ezer Ft. A 40 m2-es lakás hőigénye, átlaggal számolva 3m belmagassággal, 6KW. Ez a kis kazán ennyit tud elvileg. Ehhez mérten kb 4-5db radiátor kell, ami lemez radiátor esetén átlagárral számolva, megközelítőleg 50-60ezer Ft. 5 rétegű cső ekkora lakásban elmegy kb 30-50m max, az 200ft-os átlagárral számolva 10ezer Ft. Ha rézzel viszi (felesleges) akkor legyen triplája. Szerelvények radiátorszelepek, idomok stb… durván is benne van 20ezer ft-ba.
  Ha csak egy konvektor van a lakásban és annak helyére lesz, egy az egyben a csere, akkor csak bejelentési kötelezettség van a gázművek felé a fogyasztónak, amit a legtöbb esetben senki nem tesz meg:) Szóval ha ezt itt mind összeszámolom anyagköltség megközelítőleg 220ezer Ft. Legyen 230ezer Ft, hogy ne érje szó a ház elejét! 😉 Ennek a rendszernek a kiépitése 2 embernek 1 napos feladat. (tapasztalat)
  Tehát akkor a fenti 450-500ezer Ft-ból levonom az anyag árat marad 220-270ezer Ft a munkadíjra?? (A melósának jó esetben ad ebből nettó 15ezret ezért a napért.)
  Egy napos kivitelezésért szép kis summa!!! :)) De ne haragudjon meg, hogy ezt most így levezettem, csak kissé elegem van a szakipari munkák munkadíjainak túlméretezésétől. Természetesen szabad árak vannak és mindenki annyit kér a munkájáért amennyit akar… Nekem ez az összeg horror lenne!

  • x003577_db:

   Kedves Zsolt!

   Én, mint szerviz partner nem kapom meg a Mika kazánt bruttó 126.000 Ft-ért. Tudom, vannak web áruházak, akik olcsóbban adják, itt megveheti nyugodtan a megrendelő a kazánt, legalább nem az én pénzem fekszik ebbe az anyagköltségben.
   A gyártó azt ajánlja, hogy a 6 kw os kazánhoz nagyobb felületű radiátort kell felszereli. Kb. 10-12 kw legyen. Nagyobb víztér, így van hova dolgoznia a kazánnak. Így máris több a radiátor költség. Ha ötrétegű csővel dolgozik, akkor az alapvezetéket 20-as csővel kell szerelni. Oka a présidomoknál a túlzott keresztmetszet csökkenés. Az idomok ára kb. 1000 Ft/db. Szerencse, hogy a cső legalább olcsóbb. Ezt tegye majd úgy bele sűrűn a bilincsekbe, hogy ne legyen benne hajlongás, nézzen jól ki falon kívül a csőszerelés. Falon belül persze nincs jelentősége a dolognak. Ha felül vezeti a csövet, akkor kellenek a légtelenítők. A Mika kazán kötésénél kellenek az golyós elzárók.
   Kell egy szoba termosztát. Kötelező a vegyszeres tisztítás. Kell a gázbordás inox bekötő cső.
   Van egy beüzemelési költség. Én nem melóssal dolgozom, csak hogy rendesen legyen elvégezve a munka. Szabad a pálya és lehet válogatni szerencsére a kivitelezők között. Én valóbban nem vagyok a legolcsóbb, de cserébe mindent próbálok a maximálisan legjobban elvégezni a munkavégzés során.

   Üdvözlettel, Nagy Péter

 • Vörös Zoltán:

  Kedves Péter!

  Egy 66 m2-es társasházi lakásban jelenleg gázkonvektoros fűtés van, amit szeretnénk felújítani vagy korszerűbb fűtéstechnológiára cserélni. A társasháznak közös gyűjtőkéménye van így nem tudunk hagyományos cirkó fűtést kialakítani, mert a ház kéményének nincs szívófeje, amit a társasháznak kéne kifizetni. A korszerűsítésre kettő javaslatot kaptunk. Az egyik az infrafűtéses rendszer, amelytől tartok, hogy a későbbiekben nagyon magas lenne az áramfogyasztásom és ezzel együtt a számlám horribilis lenne szemben a gáz árával. Egy másik szakember a Mika 6 minikazánt javasolta, amely fel is keltette az figyelmemet. A Mika 6-tal kapcsolatban olvastam, hogy a összesen 6kW-os a maximális fogyasztása, amely számomra egy kicsit aggasztó, hogy egy kazán eltud-e látni elég hővel egy ekkora lakást.

  Válaszát előre is köszönöm.

  Üdvözlettel, Vörös Zoltán

  • x003577_db:

   Kedves Zoltán!
   A lakás hőszükségletétől függ, hogy elég lesz e a 6 Kw teljesítmény. Ha elég jó a lakás szigetelése, akkor kifogja fűteni a Mika 6.
   Nagy Péter

 • Attila:

  Tisztelt Nagy Péter!

  30 nm-es lakás, egyetlen cserépkályha Hérával. Ezt kellene cserálni MIKA-ra. Kb. Ez esetben is egyszerű cserérőről van szó, vagy kellenek tervek? Mennyibe kerülne a teljes kivitelezés a szükséges adminisztrációt és ügyintézést is beleértve?

  • x003577_db:

   Kedves Attila!

   Igen, terveztetni kell. Kb. 500.000 Ft a teljes kivitelezés.

   Üdvözlettel, Nagy Péter

 • Szakál Lilla:

  Tisztelt Nagy Péter!

  Érdeklődnék, hogy a MIKA kazánból a váltószelepessel is foglalkozik?
  Amennyiben igen, úgy mennyibe kerülne, ha egy már meglévő konvektor helyére kerülne egy 30 nm-es, egyszobás lakásba?
  Egy-egy radiátor menne a szobába és a konyhába, egy törölközőszárítós pedig a fürdőbe. Illetve nyilván a melegvízhez pedig szükség lenne egy puffer tárolóra (gondolom olyat érdemes, amiben van elektromos fűtőszál is, ha szükséges). Ez összesen anyag➕ készülékek➕ munkadíj mennyibe kerülne?

  Várom válaszát, üdvözlettel: Szakál Lilla

  • x003577_db:

   Kedves Lilla!

   A tapasztalataim szerint kb. 500.000-600.000 Ft

   Üdvözlettel, Nagy Péter

 • S. Gabor:

  Tisztelt Nagy Péter!

  Szeretnék érdeklődni, hogy pontosan mit jelent a következő kivitelezés: ionizációs (gyújtóláng nélküli)? A termék honlapján találtam. Ez azt takarja, hogy nincs szükség őrlángra a készüléknek?

  Előre is köszönöm a választ!

 • Kiss Károly:

  Tisztelt Nagy Péter Úr!

  Egy 67 nm-es vályogházban házban lakom. 3 konvektor és egy Fégtherm átfolyós bojler működik jelenleg. Szeretném megkérdezni, hogy kb. mennyibe kerülne az átalakítás, melynek során 4db. radiátort (2 szoba, nappali, konyha), a fürdőbe törölköző szárítót szeretnénk beszereltetni.
  Még az lenne a kérdésem, hogy mikorra tudná vállalni a munkát?
  Köszönettel és üdvözlettel

  • x003577_db:

   Tisztelt Kiss Károly!

   67nm-es lakásba 2 db Mika 6E tudja biztonsággal kifűteni a lakást. Csináltunk már ilyen rendszert és kb. 650.000-700.000 Ft ból jött ki a komplett kivitelezés. Ebbe az összegbe nincs benne a gázművek felé az átadás.

   Üdvözlettel,
   Nagy Péter

 • Kardos Tamás:

  Jó reggelt!

  Tisztelt Nagy Úr!

  Kérem, segítsen orientálódni a következőkben:
  adva van egy 45 m2-es, 3,8 m belmagasságú, 60 cm-es falakkal, öreg, nem szabadon álló, házban lévő lakás, amiben semmiféle fűtés nincs.(korábban részlegesen, és méreg drágán, villanyradiátorral fűtöttek). A lakásban kiépített gázvezeték van, órát 2 éve cseréltek. A lakás tagolása 4 helység, amiben a valamikori konyhában szeretnénk a MIKA kazánt elhelyezni, ahol nyitott légudvarra szabad tér nyílik. Itt a gázvezeték megtalálható, de kb. 2 m-t kellene hosszabbítani+ a leállás, mert 3 m magasan van.
  Kérdéseim:
  – milyen engedély szükséglettel járna?
  – a gázvezeték hosszabbítható, nem fizikai értelemben, hanem engedélyes oldalról?
  – elképzelés szerint 1 db 600/1300-as, és 2 db 600/600 radiátor lenne beépítve.

  A végén a cukor kérdés: milyen költséggel kell számolni?

  Előre is köszönve a segítségét,

  üdvözli

  Kardos Tamás

  • x003577_db:

   Tisztelt Kardos Tamás!

   A gázvezeték meghosszabbítása is gázterv köteles. Ha nincs fent a Mika helyén konvektor, akkor oda parapet is kell, no eg ehhez is kel engedély. Így látatlanban csak megközelítő árat tudok írni, kb. 500.000-600.000 Ft mire minden a végére ér.
   Első lépés a gázterv elkészítése.

   Üdvözlettel,

   Nagy Péter

 • Ország Attila:

  Üdvözlöm

  Üdvözlöm.

  54 négyzetméteres(belmagasság kb280cm) lakásban szeretnénk a jelenlegi parapetes fűtőtesteket központi fűtésesre átalakítani. Összesen 4db fűtőtest van, de szeretnénk egy plusz törölközőszárítót a fürdőszobában elhelyezni. Ha lehetséges programozható termosztáttal. Egy db mika kazán elég egy ekkora lakás felfűtésére? A melegvíz ellátása is megoldható erről a készülékről?
  Válaszát előre is köszönöm!

  Üdv:Ország Attila

  • x003577_db:

   Kedves Attila!

   A Mika 6E minicirkó el tudja látni a leírásában szereplő lakás fűtését. A váltószelepes kivitellel egy indirekt tárolós bojlerbe a melegvizet is előtudja állítani. Lehetőség szerint minél közelebb kell lennie a tárolónak a Mikához.

   Üdvözlettel,

   Nagy Péter

 • Horváth Judit:

  Kedves Nagy Péter!

  86 nm alapterületű, 3,8 m belmagasságú, elég rossz energiatanúsítványú polgári lakást kellene korszerűsíteni. Jelenleg kéményes gázkonvektorok vannak a lakásban. A hallban, az előszobában és a fürdőben/mellékhelyiségben egyáltalán nincs fűtás. A vizet villanybojler szolgáltatja. Át lehet-e térni a minicirkóra, milyen készülékekre volna szükség és körülbelül mennyibe kerülne kivitelezéssel, engedélyekkel együtt??

  Válaszát előre is köszönöm:

  Horváth Judit

  • x003577_db:

   Kedve Judit!

   A Mika 6 nem tud ekkora lakást kifűteni! Zárt égésterű cirkó kellene a lakásban, az bőven kifűti a 86 nm-ert.

   Üdvözlettel,

   Nagy Péter

 • Boromisza János:

  Kedves Péter,
  tervezem egy 44 m2-es, 2.80 m belmagasságú, egy szobás, zárószinten lévő társasházi lakásban váltószelepes MIKA-rendszer kiépíttetését, ezzel kiváltva a fürdőben lévő villanybojlert is, ami a fürdőt és a konyhát látja el meleg vízzel. A szoba fűtése parapetes konvektorral van megoldva. Három szobában szeretnék fűtőtesteket felszerelni (fürdő, konyha, nappali).
  Érdeklődnék, hogy tudna egy hozzávetőleges árat ajánlani a rendszerre, alkatrészekkel, tervezési- és munkadíjjal együtt?
  Köszönettel:
  János

  • x003577_db:

   Kedves János!

   Maga a fűtési rendszert a tárolós kivitelben kb. 550.000-650.000 Ft ból lehet kihozni.
   A gázkészülék felhagyása, megszüntetése tervköteles és át kell adni a gázművek felé. Ezt fontos tudnia!
   A fűtési rendszert tudom én tervezni. A gázszerelést is tudom vállalni, de a tervezést a tervezőm tudja elvégezni.
   Kel még EPH jegyzőkönyv az átadáshoz, meg ha gáztűzhely van és már cseréltek nyílászárókat, akkor egy jó pár más dolog, amit kér a gázművek az átvételhez.

   Üdvözlettel,
   Nagy Péter

 • Barka Mária:

  Tisztelt Nagy Péter! Üdvözlöm és BUÉK.

  Érdekelne, hogy egy kétszintes kb 55-58 m2 -s kis lakás / a két szint együtt ennyi / amely jelenleg két konvektorral és egy kisegítő kályhával van fűtve, a meleg vizet villany bojler biztosítja, átváltható e MIka kazán fűtésre esetleg meleg víz szolgáltatásra legalább a főző helyiségben. Egy kazán az emeleti fűtést is tudná biztosítani? A teljes kiépítés cirka mennyidő lenne és kb mennyibe kerülne. Télen kivitelezhető e? Ha igen végez e ön előzetes felmérést, árajánlattal együtt. Az ingatlan Verőcén van.

  Köszönöm válaszát.

  • x003577_db:

   Kedves Barka Mária!

   Verőce nem az én területem, sajnos távol van hozzám.
   60nm-ig Mika elegendő teljesítményt tud nyújtani, ha csak nem nagyon rossz a lakás hőszigetelése.
   4-5 radiátor esetén kb. 450.000-550.000 ft-ból ki tud jönni magának a fűtési rendszernek a kiépítése.
   A gáz szerelési oldala, egy külön történet. Ha már csak egy konvektort is meg kell szüntetni, akkor az tervköteles és át kell adni a helyi gázszolgáltatónak (Tigáz?).

   Üdvözlettel, Nagy Péter

 • Nemes Péterné:

  Tisztelt Nagy Péter!

  32 m2-es lakásban /1 szoba, konyha, fürdő/ jelenleg 1 db parapetes gázkonvektor van felszerelve a szobában, a konyhában és a fürdőben fűtőventilátor működik. Így meglehetősen költséges a lakás felfűtése.
  Megoldást keresünk egy hatékonyabb, ugyanakkor olcsóbb fűtésre.
  Kérdésem, egy MIKA rendszer kiépítése hozzávetőleg mennyibe kerülne ebben a lakásban?

  • x003577_db:

   Kedves Nemes Péterné!
   3 db konvektorral számítva kb. 350.000-380.000 Ft ból jöhet ki.

   Üdvözlettel,
   Nagy Péter

 • K. Barna:

  Tisztelt Nagy Péter!
  Egy 60m2-es házban (kb. 5 radiátorral) szeretném a fűtést megoldani. A gáz nincs bent a házban, de a telken van, tehát azt még pluszba be kellene vinni a házba. A meglévő kémények pont nem ideális helyen vannak és nem is a legjobb állapotúak, így a parapetes fűtésben gondolkodnék első körben, ezért is külön szimpatikus amiket Ön írt erről a mini kazánról. A ház hőszigetelése jó (jó állapotú vályog), az olvasottak alapján megfelelő lenne rendszer a fűtésére. Ön szerint mennyibe lenne a rendszer kiépítése engedélyezésekkel együtt? Nincs kiépítve jelenleg 1 parapet sem, tehát valahol mindenképpen ezt ki kellene alakítani (a kazán helye), Ön lát-e ebben valami megvalósíthatósági bökkenőt? Problémát okozna-e (pl. hatásfok csökkenés? nem értek annyira hozzá), hogy a ház régi parasztház jellegű elrendezés, így távolabb lennének egymástól a radiátorok (legnagyobb távolság a kazántól ~15-20m)? Illetve amint olvastam sajnos nem igazán dolgozik vidéken, a hz Dabason lenne; amennyiben Ön nem tudná vállalni, tud-e MEGBÍZHATÓ szakembert, aki a teljes munkát szakszerűen el tudja végezni?
  Köszönöm!

  • x003577_db:

   Kedves K. Barna!

   A Mika 6 alkalmas lehet a ház fűtésére. Én a turbós változatot ajánlanám. Egy helyi tervezővel kellene megterveztetni a gázművek felé a gáztervet.
   Én Dabason nem tudok munkát vállani, de a Technorgáz képviselői fognak tudni ajánlani valakit.

   Üdvözlettel,


   Nagy Péter épületgépész technikus
   Tel.: +36 30 9498943
   http://www.gaz-muszaki.hu
   http://www.dugulastelharito.hu

 • Péter L.:

  Tisztelt Nagy Péter!

  Egy kb. 37nm-es lakásban gondolkozom a fűtéskorszerűsítésen. Nemrég hallottam a mini kazános megoldásról, eddig rendes cirkóban gondolkodtam, de mivel földszinti a lakás, ezért már maga a kéménybélelés is elég nagy költség lenne. Régi parapetes konvektor egy db van a lakásban, annak a helyére kerülhetne a mini kazán. Radiátorból pedig 4 db kellene a lakásba, 1 nagyobb a nagy szobába, két kisebb, egy pici szobába és a konyhába és egy törölköző szárító a fürdőbe. Továbbá én azon gondolkozom, hogy a meleg víz előállítását is a kazán keresztül szeretném megoldani, tudtommal ehhez kell egy víztároló (bojler?) is. A kérdésem pedig, hogy ez lehetséges-e ezzel a kazánnal, elegendő-e ehhez a teljesítménye? Illetve mennyibe kerülne mindennel együtt a kivitelezés?

  Válaszát előre is köszönöm!

  • x003577_db:

   Üdvözlöm!
   Tapasztalatai szerint 4 db radiátorral kb. 450.000-500.000 Ft ból lehet megépíteni korrekten egy Mika 6 rendszert.
   Ha a váltószelepes változatot szeretné, akkor az kb. 150.000 Ft al növeli a kivitelezés összegét.

   Nagy Péter

 • Kedves Péter!
  Kérem írja meg nekem az e-mail címét, mert szeretnék Önnek egy rajzot küldeni és a kivitelezéshez árajánlatot kérni.

 • Fejes Tibor:

  Vásároltam egy 73 m2-es első emeleti lakást. Háromszobás konyhás, fürdőszoba, WC, spájz, dupla folyosók. Nagyon furcsa volt hogy csak a fürdőszobában és a WC-n voltak ajtók. Természetesen a hiányzó ajtókat pótoltam. Ás aztán megoldódott a rejtély. Amikor nem volt fűtés minden rendben volt. Fűtési idényben viszont elfogyott a levegő. Nappal 3x éjszaka 4x szellőztettünk. Néha ez is kevés volt. Váltottunk. Éjszakára lezártuk a fűtést, 16 C fokban aludtunk reggelig. Reggel bekapcsoltuk a fűtést, aztán 8 órakor kikapcsoltuk. Így ment pár napig. Valamit tenni kellett. A fürdőszobába volt beépítve egy A….n típusú 24 Kw-os kazán. A levegő a fürdőszoba helységéből volt biztosítva. A füstgáz egyutas kéményen át távozott melybe emeletenként 5 fogyasztó volt bekötve. Több fogyasztó helyen, ventilátor van beépítve amelyek nyomták a füstgázt mindenhova. Lefelé is felfelé is. Sőt! A beépített szellőzőcső olyan szerencsétlenül volt elhelyezve, hogy a kémény tetején kiáramló füstgázt beszippantotta, és visszanyomta 5 lakásba. Nem volt nyugalmam. Hetekig kérdeztem szakembereket. Interneten is kerestem a megoldást. Míg rátaláltam a MIKA E6 típusú parapetes minikazánra. Amely nem más, mint egy szokásos cirkófűtés. Abban különbözik mindössze, hogy a kazán, nem a fürdőszoba falára van felépítve. (ostoba módon) Hanem, a MIKA E6 típ. minikazán, a parapetes konvektor helyére szerelhető fel. Azóta megszűntek a gondjaim. 73 m2 fűtök, hőmérséklet 23 C fok, minden helységben! Éjszakára 21 fokra van beállítva. Egész éves fűtési költségem 120.000 Ft. Még egyszer. Havi átlagosan 10.000 ft. Még egyszer, 73 m2 a földszinti lakás. Hogy is üzemeltetem? A kazánt 70C fok hőmérsékleten üzemeltetem fűtési időszakban. Csak a termosztáton át szabályozom a szükséges hőmérsékletre. Hatásfoka 93%. A készülék beépítését, tervezés előzte meg, engedélyezve volt, Beszerelését regisztrált szakember végezte, a TIGÁZ szakembereinek közreműködésével. Nem is került sokba. Megfelel a legkorszerűbb műszaki követelményeknek. Nyugodtan állok elébe a várható ellenőrzéseknek. Azt javasolnám a leendő fogyasztóknak, Ez a legegyszerűbb, ez a legolcsóbb, és ez a legbiztonságosabb megoldás a biztonságos megoldás, a gázzal való fűtéshez. 3 Éve hibátlanul működik. Nagyon meg vagyok elégedve. Dióhéjban csak ennyit.

  Ui. Lehetne a hagyományos parapetes konvektorokkal is fűteni. Csak hát 5 db őrláng ugye, 0,5 m3/nap/készülék, alapban 10.000 Ft/hó. Ismerősöm így fűt, gázfelhasználása duplája az enyémhez képest. Nem is szólva, hogy az országban, a lakások, tele vannak 30-50 éves elavult, veszélyes konvektorokkal. No, azok cseréje sem kerülhet kevesebbe. Meg ugye, az előszobák, a WC, a fürdő mint a jégverem. Sok prüszkös beteg ember….

 • Nehéz György:

  Üdvözletem!

  Kérdésem a következő lenne, van egy 119 négyzetméteres lakás, melyben jelenleg gázkonvektorok találhatóak, ha ennek a rendszerét szeretném lecserélni az ön által említett rendszerre, akkor kb mennyibe kerülne és mit javasolna számomra.

  • x003577_db:

   Kedves György!

   Ekkora lakásban nem elég egy Mika. Kettő kellene, de ez így már elég költséges, kb, 1.000.000 Ft mire minden a helyére kerül.
   Ha van kémény, akkor egy zártégésterű cirkó lehet a megoldás. Ha nincs, akkor még mindig el lehet gondolkozni 2 db Mikán. Csináltunk már ilyen rendszert is.

   Üdvözlettel,

   Nagy Péter

 • Süveges Gabriella:

  Tisztelt Nagy Péter!
  Megpróbálom ismételten elküldeni kérdésemet az előző nem került fel valamiért.
  Egy budapesti 60 négyzetméteres 3,2 méter belmagasságú, téglafalú kőrfolyosós, 2. emeleti lakásba szeretnénk ezt a fűtési módot megvalósítani a felújítás során, kb. 4-5 radiátorral (előszoba, hálószoba ,fürdőszoba nappali -konyha egyben). A társasház egyes lakásaiba már van konvektoros fűtés bevezetve. A lakásban van vezetékez gáz, a jelenleg a konyhaként funkcionáló helyiségben (aminek ablaka a körfolyosóra nyílik)van egy gáztűzhely bekötve. Ebből szeretnénk a hálószobát kialakítani, de nem tudom, hogy a meglévő csatlakozási lehetőségre rá lehet-e kötni a kazánt vagy máshová kell átrakatni funkcióváltás miatt. A lakás rendelkezik kéménnyel is de nincs bélelve és legalább 4 emelet magasságon keresztül kellene bélelni. Kérem vélemény hogy kb mennyiért lehetne megvalósítani ebben az esetben ezt a fűtési rendszert és hogy kell -e a gázművektől ehhez engedély. Köszönöm

  • x003577_db:

   Kedves Süveges Gabriella!

   A leírtak alapján azt gondolom, hogy az első lépés az kell hogy legyen, hogy egy gáztervezővel felveszi a kapcsolatot. A gázművek bevonása nélkül nem fog tudni legális gázkészüléket elhelyezni a lakásban.
   Ha nincs gáztervezője, akkor tudok ajánlani.

   Üdvözlettel,

   Nagy Péter

 • Ludányi Imre:

  Tisztelt Nagy Péter úr . A 16-kerületben lakótelepi másfél szobás 51nm-es és egy 53nm-es lakás,régi típusú konvektoros.Mibe kerülne a MIKA 6 E telepítése?Radiátor-1100×600-2db 1100×600-törölköző szárító 400×600 -2db 300×400 1db. Üdvözlettel Ludányi Imre

  • x003577_db:

   Tisztelt Ludányi Imre!

   Egy 53 nm es lakásba kb. 4 radiátorral lehet számolni. Ebben az esetben kb. 450.000-480.000 Ft ba kerül a fűtési rendszer kiépítése. Ha gázkészüléket kell (Pl. konvektor megszüntetni) akkor az gázterv köteles és át kell adni a gázművek felé. Ehhez nem én ragaszkodom, viszont tudnia kell róla.

   Üdvözlettel,

   Nagy Péter

 • Katona Bàlint:

  Tisztelt Nagy Péter!
  Érdeklődni szeretnék, hogy egy 52m2-es lakàs esetént, melyet jelenleg két konvektirral fűtök a tervezés és kivitelezés mennyibe kerül egy Mika6 turbora vonatkozóan?
  Vàlaszàt előre is köszönöm.
  Tisztelettel: Katona Bàlint

  • x003577_db:

   Tisztelt Katona Bálint!

   Nem tudom, hogy mi indokolja a turbós készüléket. véleményem szerint a sima parapetes Mika 6E megfelelő lenne.
   4 radiátor esetén a fűtési rendszer komplett kivitelezése a tapasztalataim szerint kb. 450.000 480.000 Ft ból jöhet ki.
   A tervezés és a gázművek felé az átadás több tényezőtől is függ. Pl. gáztűzhely van e a lakásban. Egyéb kéménybe kötött gázkészülék marad e a lakásban. A nyílászárók fokozott légzárásúak? Stb.

   Üdvözlettel,

   Nagy Péter

 • Szlancsik Ottó:

  Tiszteletem! Szeretném megkérdezni,hogy a Mika-6e kazán kitudna fűteni (60nm)-et 10.db radiátorral (9150w).
  A szobákra számolt hőmennyiség (6470w) (alsó szint). Kétszintes a ház a lapcsőháznak(43 légköbméter) akarok 3db radiátort az ablakok alá (2200w) mennyiségben ez benne van a (9150w)-ban. Fenti mosdó (480w) egy db radiátor.(6470w+2200w+480W)=(W)
  Fenti részen egy szoba 27nm,2.3m magas (3500W) megmaradna a konvektor.Válaszát előre is köszönöm.

  Tisztelettel. Szlancsik Ottó

  • x003577_db:

   Kedves Otto! 58 nm es lakasban mar mukodik altalam szerelt Mika. Nincs semmi gond a rendszerrel. Azt kell tudni, hogy hőn tartasra valo ekkora laksban. Azaz nem szabad engedni hogy nagy hidegben kihuljon a lakas, mert a felfutesi potlekhoz nem eleg a teljesitmeny. No meg fontos a lakas jo hoszigetelese. A radiatorokat aranyosan lehet, sot, szukseges nagyobbra meretezni. 12kw elosztva.
   Udvozlettel, Nagy Peter

 • Miskolci Ibolya:

  Tisztelt Péter!

  Szeretném megkérdezni,hogy egy 30 m2 lakásba mennyibe kerülne a fűtés kialakítás. Van egy fég 850 konvektorom az egyik ablak alatt,a konyhába,zuhanyzóba nincs fűtés. A lakás belmagassága 3,8 m Válaszát előre is köszönöm.

  Köszönettel. Miskolci Ibolya

  • x003577_db:

   Kedves Ibolya!

   A fűtési rendszer Mika fűtésre átalakítani egy 30nm es lakásban 3 db radiátorral számolva kb. 380.000-420.000 Ft lehet.

   Nagy Péter

 • Csordás Péter:

  Jó napot!

  2014 Decemberében üzembe lett helyezve, lakásomban egy új Mika6e gázkazán, 56nm lakás fűtésére használom 5db radiátorral. De olyan probléma volna vele, hogy néha olyan hangja van mint egy vízforralónak, de ha eléri kb. a 60C° fűtővíz hőmérsékletet elcsendesül és halkan fűti tovább a fűtővizet. De minden külső tényezőtől függetlenül néha teljesen normálisan működik. A kivitelező már próbálkozott láng állítással, és a rendszer légmentes. Ön szerint mi okozhatja ezt a problémát? Válaszát előre is köszönöm
  Üdvözlettel: Csordás Péter

  • x003577_db:

   Üdvözlöm!
   A tapasztalat az, hogy dugulás léphetett fel a kazántestben, amit a nem megfelelő tisztaságú fűtővíz okozhat.
   Ennek eredményeképp halhatja jól, hogy meg forr a víz, ami a zajon kívül levegősödést és ezzel párhuzamosan nyomás csökkenéshez is vezethet.
   A kazántestet ki kell savazni, a rendszert pedig át kell géppel mosni, majd vegyszeresen kezelni.

   Üdvözlettel,

   Nagy Péter

 • Szőcs Márton:

  Üdvözlöm

  Gáztervező vagyok, jelenleg egy lakást gáztervét csinálom, ahol az egyszerűsége miatt adódott a MIKA 6. Igazság szerint már hallottam erről a készülékről, de még nem láttam ilyet – ennek ellenére ajánlottam. De kicsit elbizonytalanított az ÁRGÉP-en a sok negatív hozzászólás, amit most olvastam.
  Nem szeretnék semmilyen gondot, ezért inkább kérdeznék az elején – ha megengedi Öntől, és nem a gyártótól, habár szerintem Ön is kicsit elfogult.

  – A zaj mennyire problémás? Ahogy kiszűrtem, a negatív hozzászólásokból, ezek egy része az alacsony fűtővíz nyomásból származik (talán kicsi a tágulási tartály) , a szivattyú zaja pedig már megoldódott a Grundfos szivattyúra történő átállással. Ennél a lakásnál a konyhában lesz elhelyezve – ez gondolom nem okoz problémát.

  – Melyik a jobb – a sima parapetes, vagy a turbós (füstgáz ventilátorral)? Gondolom hasonló, de az őrláng problémák elkerülése miatt érdemesebb-e a turbóst választani? Vagy teljesen mindegy? A meglévő parapetes konvektor helyére kerül fel az új, elvileg adja magát a sima parapet.

  – Úgy olvastam, hogy a készülék hőleadása 500W. Ez mennyire valós? A konyha hőveszteségét 700-800W-ra saccolom, de az ott haladó fűtéscsöveknek is van hőladása, ez kiadja az elméleti hőigényt. Vagy jobb a biztonság, és inkább tegyen be a fűtésszerelő egy kis radiátort a konvektor mellé – amit majd el kell magyarázni a tulajdonosnak is, mert biztos furcsának fogja találni.

  – A tágulási tartály hány literes? Sehol nem találom.

  • x003577_db:

   Tágulási tartály már csak opcióként kérhető a Mikához. Én különálló 2 literes tartállyal szoktam szerelni a Mikát, ez alig okoz nyomásingadozást.
   A készülék ha hangos, akkor az a gyártói utasítások be nemtartásából ered. Ez a készülék különösen érzékeny a fűtési víz tisztaságára. A rendszer kiépítése után fontos a vegyszeres tisztítás és az inhibitorral való kezelés. Ha ezt és a csövek méretezését, a rendszer megfelelő légtelenítését elvégzik, akkor nem lesz hangos a rendszer. Sok szerelő túl nagy bátorsággal és nem elég körültekintéssel végzi el a telepítést, majd szidja a rendszert ahelyett, hogy figyel a gyártó által leírt telepítési szabályokra.
   Én elég sok ilyen rendszert hoztam már rendbe. Néha én is bele futok saját rendszerembe is kisebb problémába, de nincs olyan amit nem lehetett volna rendbe hozni. Nagyobb odafigyelés kell, mint egy szokványos rendszernél.

   Nagy Péter

 • Tisztelt Nagy Péter. Érdeklődnék h a jelenlegi 4 db konvektorral történő fűtést 73nm lakásomba melyik Mika készülékkel ill. készülékekkel lehetne
  kiváltani ( 1 emelet- a lakás körbe van fűtve minden oldalról, a 4db konvektor a szobákban helyezkednek el, illetve ez mekkora költségekkel jár.

  Válaszát előre is köszönöm .

  Kazán Péter

  • x003577_db:

   Kedves Kazán Péter!

   A 73nm az már akkora terület, hogy egy db Mikával nem biztos hogy ki lehet fűteni. 2 db Mika rendszer kb. 700.000- 800.000 Ft. A végső ár pedig nagyban függ, hogy miként lehet átadni a rendszert a gázműveknek.
   Üdvözlettel,
   Nagy Péter

 • Lipcsei Sándor:

  Tisztelt Nagy Péter!
  Szeretnék Öntől kérni egy hozzávetőleges árajánlatot a 40nm-es, 3,5m-es belmagassággal rendelkező lakásom fűtéskorszerűsítésére.
  Jelenleg 1 db parapetes gáz konvektorral fűtök és ezt szeretném lecserélni egy MIKA kazánra valamint hozzá kiépíteni radiátort a nappaliba és a hálóba valamint egy törölköző szárító radiátort a fürdőbe. Jelen esetemben még az drágítja a dolgot, hogy a hálószobát az előző tulaj alakította ki a konyhából s így a gázóra bent maradt, amit (hogy a gázműveknek is megfeleljen) szeretnék átszereltetni az előszobába.
  Árajánlatát előre is köszönöm.
  Tisztelettel: Lipcsei Sándor

  • x003577_db:

   Tisztelt Lipcsei Sándor!

   A Mika 6E fűtési rendszer 4 db radiátor esetén kb. 450.000 500.000 Ft kiépíteni.
   A gázművek felé a legális átadás nagyon függ a lakásban jelenleg használt egyéb gázkészülékektől is.
   Ha még a gázmérőt is át kell helyezni, azt pedig nem is tudom vállalni. Mivel a csatlakozói oldalba kell bekötni, ez egy kálvária a gázművek felé.

   Üdvözlettel,
   Nagy Péter

 • Nagy Gábor:

  Tisztelt Nagy Péter!

  Érdeklődnék, hogy ha egy társasházi lakás lépcsőházában bent van a gáz, de be szeretnénk hozatni a lakásba (55m2) az mennyibe kerülne körülbelül és mi a folyamata? Ha 4 db radiátorral és Mika 6 kazánnal szeretnénk megvalósítani.
  Válaszát előre is köszönöm!

  • x003577_db:

   Kedves Gabor! Krll egy gaztervet keszitettni es utana lehet kivitelezni.
   A futesi rendszer kb. 480.000- 530.000 ft korul mozog.
   A gaz kb. 150.000-200.000 ft
   Udvozlettel, Nagy Peter

 • Veres sandor:

  Udv,olyan problemam lenne a rendszeremmel hogy nyaron,kikapcsolt allapotban a nyomas felment 1bar-rol 3-ra.A kiegyenlito tartaly nem Jo?Mika 6e Kazan,telen stabil volt a nyomas.

 • Halász István:

  Tisztelt Nagy úr,
  Ön járt nálam, a Mika remekül működik. A kérdésem: jön a nyár, kell-e valamire ügyelni a lekapcsolásnál? Gáz ki, áram ki? Vagy másra is figyelni kell? Köszönöm.

  • x003577_db:

   Üdvözlöm!

   Gázt elzárnia golyós elzárónál a készülék elött és az áram megszüntetése, a konnektorból való kihúzással.

   Nagy Péter

 • Gál Péter:

  Arról szeretnék kérni érdeklődni hogy mennyire hangos a kazán, hálószobába beszerelhető-e?

 • Gál Péter:

  Üdv! Két kérdésem lenne, hogy a Mika egy hálószobában mennyire hangos? Be lehet oda szereltetni, és nem fogja zavarni az éjszakát?
  Másik kérdésem: Egy parapetes konvektor helyére lenne felszerelve, és a teljes rendszer kiépítése és beüzemelése kb. mennyi időbe telik?( 4 dv radiátorral egy 45 m2-es lakásba)
  Válaszát előre is nagyon köszönöm!

  • x003577_db:

   Üdvözlöm!
   Ha szakszerűen lesz beépítve, akkor csendesebb mint egy pl. lemezes konvektor. El lehet helyezni hálószobába.
   Maga a fűtési rendszer kb. 450.000 Ft 4 radiátorral szerelve. Plusz költség a gázművek felé az átadás terveztetés, gázvezetékek átszabása, készülékek megszüntetése.

   Nagy Péter

 • Pergel László:

  Tisztelt Nagy Úr,
  36 négyzetméteres belvárosi 5m magas lakásomat tervezem korszerűsíteni. Jelenleg 1 parapetes konvektor, két kéményre kötött komvektor es egy gázbojler van. Ezek helyett szeretnek egy parapetes minikazant 3 radiatorral (es valószínűleg villanybojlert.) Érdeklődnék, hogy tudná-e vállalni es kb a költségek. Válaszát előre is köszönöm.

 • Tamás:

  Tisztelt Péter!

  Érdeklődni szeretnék hogy mi a tudásbeli különbség a MIKA 6E és a MIKA 6E TURBÓ között. Melyiket érdemesebb választani, engedélyezés szempontjából a két készülék között van különbség? Az ősszel hatályba lépő gáztörvény mit ír majd elő ezekre a kazántípusokra?
  Egy 61 m2-es lakás kialakítása mennyibe kerül mindennel együtt ( radiátor 5db, gázterv, felesleges gázvezeték eltávolítás, kiépítés, készülék , szerelés) ?
  Válaszát előre is köszönöm!

  Tamás

  • x003577_db:

   Kedves Tamás!

   Tudásban nincs különbség. A turbós készülék ott lehet előnyös ahol nincs parapetes konvektor.

   Nagy Péter

 • Szép viki:

  Jó napot! 3,4 m-es belmagasságú, 55 nm-es VIII. kerületi G kategóriájú 100 éves házban szeretnénk fűtéskorszerűsíteni, anyagi okok miatt csak jövőre tudunk. A nappaliban és hálóban kéménybe szerelt konvektorok adják a fűtést, fürdőben, konyhában, előszobában jelenleg nincs fűtés, a fürdőben van egy melegvíz átfolyós boyler. Nekünk megoldás a minikazán (kéménybe szerelt) vagy inkább a kondenzációs kazánban kell gondolkodnunk (elég ijesztő összegekkel szembesültünk eddig…) Tud olyan kondenzációs kazánról, ami kevésbé érzékeny, mert nagyon sok olyat olvasunk, hogy évente 150.000 Ft a karbantartás 🙁 Üdvözlettel, Viki

  • x003577_db:

   Kedve Viki!

   Az éves 150.000 Ft karbantartás túlzás. Minden képen a kondenzációs kazánt ajánlanám, ez biztonsággal kitudja fűteni a szóban forgó lakást.

   Üdvözlettel,
   Nagy Péter

 • ANG:

  Kedves Péter,

  Egy 28nm-es 3.60 belmagasságú minigarzonom van. Most egy darab jól működő gázkonvektor van benne, ami a szobát teljesen jól felfűti (sőt még a konyha egy részét is, azonban a fürdőt nem.) Korábban azt javasolták, lehet rosszul emlékszem, hogy vmi F60-as konvektort vegyek, az bőven elég lesz, azonban ismerőseim is Mikára álltakát és igazából én is arra szeretnék. A korábbiak alapján, ha jól értelmeztem akkor nekem csak cserélni kell a meglévő konvektort a Mikára, valamint kiépíteni a rendszert. 3db kisebb radiátort szeretnék (a lehető legkisebbeket) kettőt a szobába, 1-et a konyhába a fürdőbe pedig egy közepes vagy kisméretű törölköző szárítót.

  Érdeklődni szeretnék, ha 22es rézcsövekkel (azt hiszem a 6KW-s Mikánál ez a minimum) lenne kivitelzve, ez mennyibe kerülne. Mika, 3db kisradiátor, rézcsövek (szerintem olyan 40 folyóméter kellene (2x 20 méter mert ugye duplán kell, h menjen), törölközőszárító, engedélyeztetés, munkadíj. (Termosztát egy sima elég lenne, bár ha jól tudom egy alap digitális is csak párezerrel drágább.

  Köszönettel,
  A.

  • x003577_db:

   Kedves A!

   A konvektort Mikára egyszerűsített gázkészülék csrével lehet a gázművek felé dokumentálni.
   A 18 as rézcső elég a főgerincnek.

   Üdvözlettel,
   Nagy Péter

   • A.N:

    Kedves Péter,

    Tudna adni a fentiekre egy árajánlatot? Budapesten a XI. kerületben lenne a munkavégzés.

    Üdvözlettel,

    A.

 • Krisztiàn:

  Tisztelt Péter!
  Szeretnèm megkérdezni,milyen megoldàsok léteznek és mennyibe kerülne egy ilyen paraméterekkel rendelkező lakàs fűtèskorszerűsítèsènek:
  35 nm,2 kicsi szoba konyha fűrdő,3db radiàtor plusz 1 törölközőszàrító.az egyik szobában van a rossz parapett ès a kèmèny.aljzatszerelès lehetsèges.tovàbbâá kèrdèsem az is,hogy esetleg vízmelegitèse is megoldható?szeretnèm a bejött kivàltani.
  Köszönöm vàlaszàt előre is!
  Üdv.Krisztiàn!

  • x003577_db:

   Kedves Krisztián!

   A váltószeleps Mika eltudja készíteni egy indirekt tárolóba a meleg vizet is.
   Ha mindent számításba veszünk, akkor a rendszer megépítése kb. 500.000 Ft, plusz a gázművek felé a hivatalos rész kb. 100.000 Ft.
   Üdvözlettel,
   Nagy Péter

 • András:

  Üdvözlöm!

  Szeptember 25(?) után mi lesz ezekkel a rendszerekkel? Adott esetben az alkatrészellátással a gyárral?
  Mennyire fog ez a “csak kondenzációs kazán” dolog “létezni”? Ez valóban várható vagy csak hisztéria?
  Már tervbe vettem egy ilyen rendszer kialakítását, mert nem szeretném az amúgy is kis fürdőt elcsúfítani
  kazánnal, hisz a kémény ott van.
  Köszönöm

  • x003577_db:

   Üdvözlöm!

   Szeptember 26-tól várhatóan már csak a kondenzációs Mika játszik. Már létezik!
   De azt a készüléket amit 26.a előtt vásároltak meg, az 1 évig még átadható hivatalosan a gázműveknek. Csak számlával igazolni kell a vásárlás napját.
   A gyár továbbra is működik és az az alkatrészekkel sem lesz baj. A kázentestet is gyártják, a többi alkatrész akár más forrásból is beszerezhető. Nem speciális elemek.

   Üdvözlettel,
   Nagy Péter

 • Hideg Viktor:

  Érdeklődnék, hogy egy 37nm-es lakásban a parapetes konvektor cseréje Mika 6E-re, továbbá öt radiátor és egy törülközőszárító beszerelése mennyibe kerülne hozzávetőlegesen anyagköltség nélkül?
  Válaszát előre is köszönöm!

  • x003577_db:

   Udvozlom!

   Radiator kotese 18.000 Ft/db.
   Mika 6e felszerelse, bekotese beuzemelese 35.000 Ft
   Rendszer atmosasa vegyszerezese 15.000 Ft
   Gazszereles gazterv szerint ….. Ft
   Gazszerelses atadasa a gazmuvek fele (hivatalos eljaras) 30.000 Ft
   Gazterv, EPH jegyzokonyv, stb. ….. Ft

   Udvozlettel, Nagy Peter

 • Zsó:

  Üdvözlöm,

  Szeretném megkérdezni, hogy Pest megyében is vállal Mika gázkazán szerelést, vagy kizárólag Bp-en?

  Köszönettel: Zsó

 • Nagy Andrea:

  Kedves Péter!
  Érdeklődni szeretnék hogy a budapesti 48m2-es lakàsomnàl (2 konvektor van) mennyibe kerülne kiépíteni ezt a rendszert.
  Most sajnos a 2 konvektor nem elegendő a lakás kifűtésére így sajnos a lakás penészedik is.
  Érdekelne még hogy ez a fűtési mód az egész lakásban egyenletes meleget tud biztosítani?
  A lakàs szigetelése jó.
  Válaszát előre is köszönöm!

  • x003577_db:

   Kedves Andrea! Sajnos az oszi idoszakban nem tudok komplett kivitelezest vallalni.
   Nagy Peter

 • Tiszteletem !
  Lakásunkban korszerűsìteni szeretnénk a fűtést : 52 m2 , 1+2 fel szobás , 3 konvektor van , konyha , folyósó rész nem fűttött ( ide jó lenne padlófűtés ) Érdeklődni szeretnék , hogy a Mika 6 rendszer kièpítése , összköltsége kb mennyibe kerülne ?
  Előre is kőszönöm vàlaszàt . Üdv .Noémi

 • sandor:

  Üdv, a mika rendzserünk fagyállóval+vízzel volt feltöltve tavaly(ön csinálta), ma légtelenítettem, sajnos barna, sűrű, és nem átlátszó a vize.Kis tálkában a vízen hártya képződik, mintha olajos lenne.Légtelenítéskor mitha habzana.Kérdésem hogy érdemes-e mielőbb lecserélni a vizet amíg el nem dugul?

  • x003577_db:

   Üdvözlöm!

   Lehet, hogy maradt szennyeződés a rendszerben, így egy öblítés nem árthat.
   Ha még nem zajos a Mika, akkor elejét lehet venni egy dugulásnak. A fagyállótól lehet színe a víznek, de nem kellene hogy ez sötét legyen.
   Megírná a címet, hogy ez hol volt helyileg? Ha egy éve volt, akkor nem ártana amúgy se egy éves karbantartást csinálni.

   Nagy Péter

 • Vörös jános:

  Tisztelt Péter!
  Igyekeztem tájékozódni, mielőtt kérdésemmel fordultam Önhöz. Mi egy 65 m2-es régi építésű lakásban lakunk, ahol jelenleg konvektor fűtés van. Idén készítettem gáztervet, mert szeretnénk a helyiségeinkben tovább vinni a gázt. Az energetikai besorolásunk F-es müanyag ablakkal szerelve, és kb. 50-es falvastagsággal. A rendszer túltervezésével, egy tisztességes felületű radiátor mennyiséget kapnánk (10-12 kw radiátorral).
  A kérdésem az lenne, hogy a radiátor szerepel-e a gáz terven/ oda. és csak oda tehető vgy tetszőlegesen variálható a helye és mérete ill. a csőrenszert bele kell-e számolni a teljesítmény számításba. Ill. engedje meg, hogy megkérdezzem, a csőrendszerről, hogy az 5 rétegű műanyag cső méterára sokkal gazdaságosabb, mint a rézcsőé, de ajánlja Ön ezt a vezetéket. Valamint, hogy, megelőzve az elégtelen teljesítmény elkerülését, a rajzon már 2 mika kazán szerepel, de ha nem indokolt maradna a konvektor, ez szabályos lenne-e
  Swgítségét köszönöm, további szép napot!

  • x003577_db:

   Kedves János!

   A gázterven maga a fűtési rendszer nem szerepel. Csak a gázhoz közvetlenül kapcsolódó dolgok. Gázkészülék típusa elhelyezkedése, fűstgázelvezetése fogyasztói gázvezeték légellátás stb., nem csak a cserélt, hanem a meglévő, maradó gázkészülékekre figyelve.

   Az ötrétegű csövet falon kívüli vezetésre nem ajánlom. amennyivel olcsóbb az ötrétegű, annyival drágább hozzá a csatlakozó idomok. Falon kívül minden képen a rézcsövet ajánlanám.

   Nagy Péter

 • D.A.:

  Kedves Péter!
  Kb. 1 hónapja került üzembe helyezésre nálunk egy mika 6e (a lakás 56m2, 5 db radiátorral). A kazánon lévő víznyomás mérő felfűtött állapotban 2.2 bart mutat, míg ugyanekkor az egyik radiátorra helyezett mérő 1.5 bar nyomást. Mi lehet ennek az oka? Egyébként a kazán nem zajos, nem levegős a rendszer, mindegyik fűtőtest egyenletesen meleg.
  Előre is köszönöm válaszát!
  A

  • x003577_db:

   Kedves A!

   Az oka az, hogy még én sem találkoztam a Mikába beépített olyan nyomásmérővel, ami nem csalna. A radiátorra szerelt nyomásmérőt vegye alapul.
   Nagy Péter

 • Zámbor Zsuzsa:

  Tisztelt Péter!
  Szeretnénk egy 43 m2-es lakás fűtését korszerűsíteni. A szoba 28 m2-es magassága 3,3 5 m. A szobában jelenleg cserépkályha héra égővel, konyhában gáztűzhely és a fürdőszobában is van gáz, de ezt jelenleg nem használják. Villanybojler van bekötve, fűtése pedig villannyal van megoldva. Nem szeretnénk a kéményt béleltetni, mert az nagyon sok pénz lenne. Szeretném megkérdezni, hogy milyen lehetőséget tudna részünkre ajánlani, úgy, hogy esetlegesen a vízmelegítés is megoldható legyen. És ez kb. mennyibe kerülne?
  Válaszát előre is köszönve, üdvözlettel Zámbor Zsuzsa

  • x003577_db:

   Ha az épület nem magasabb mint 13,6 méter, akkor a Mika fűtési rendszerrel lehet tervezni.

 • Zsolt:

  Tisztelt Péter!
  Tavasszal építettünk MIKA6 parapetes készülékkel egy fűtést , de igazából csak most kezdtük tartósabban üzemeltetni . A rendszer egy hónap után elkezdett enyhén sípolni fűtés közben mint egy villany bojler. Csak fűtés közben. Megnéztük, áramlás van, dugulás nincs. Vízkövesedés a kazántestben lévő csőben esetleg, vagy mi lehet a probléma?
  Volt probléma füstgáz torlódással is, de azt az ön akkori régebbi tanácsa alapján megoldottuk, a füstgáz kivezető cső kifelé lejtett, ez volt a baj.

  Üdv
  Zsolt

  • x003577_db:

   Üdvözlöm!

   Ha a hang csak a főégő működése alatt hallatszik, akkor szinte biztos, hogy elkezdődött a kazántest eldugulása.
   Oka, hogy nem elég tiszta és nem megfelelő a fűtővíz vegyszerezettsége.

   Nagy Péter

 • Tóth András:

  Tisztelt Péter,

  Még idén januárban került kiépítésre egy MIKA6 parapetes készülék 3 fűtőtesttel, de a lakás sokáig üresen állt, így csak most szeptemberben lett ténylegesen beüzemelve a rendszer. Mostanáig hibátlanul is működött, viszont újabban arra lettem figyelmes, hogy magától elalszik az őrláng. Begyújtottam újra, és egy rövid ideig működött is (többször ki és be is kapcsolt a termosztát vezérlése szerint), viszont utána egy órával, amikor a termosztát újra bekapcsolta a fűtést, egy jó 5-10 másodperc is eltelt, mire begyújtott, és maga a gyújtás “durranása” a szokásásnál sokkal hangosab is volt. Emellett az őrláng is elaluldt azonnal. Mi okozhatja ezt?

  Köszönettel,
  András

  • x003577_db:

   Kedves András!

   Így látatlanban arra tippelek, hogy a gyújtóláng nem jó pozícióban áll.
   A kazánt ismerő szakember javítsa ki, nem ajánlom a házilagos javítást!

   Nagy Péter

 • Szmirnov Szergej:

  Tisztelt Péter,
  60-65 m2-es családi házunkban jelenleg levő konvektoros fűtési rendszert szeretnék korszerűsíteni. A szobák jelenlegi fűtés eloszlása: 1./ 22,5 m2-esben 6kW FEG-es kéményes konvektor van, 2./ 13,5 m2-esben 6kW-os teljesítményű, csak Lampard gyártmányú konvektor (az elsővel egy kéményen működik); 3./ 18 m2-esben még egy 6 kW-os parapetes FEG konvektor van. Az utóbbit ugye van lehetőség MIKA 6-ra váltani. A teljes jelenlegi alapterület a házban (a felsoroltakhoz pluszban egy fürdő vécével és kis előszoba): kb 60 m2, amit még legalább 12-16 m2-rel szeretnénk bővíteni (egy internetes oldalon kiszámoltam a jelenlegi ház hővesztességét, eredményként kaptam, hogy kb 4,65 kW jött ki összesen). Itt az a kérdés, hogy elvileg, ha a MIKA-6 tud 60 m2-ig (normális – kb 2,8-3 m belmagassággal) biztosítani a fűtését, és az alapterület bővítése után (összesen kb 72-76 m2 lenne), feltéve hogy optimális hőszigeteléssel látnám el a bővített házrészét (minimálisra csökkenve a hővesztességét) lesz e elég a MIKA 6 turbos változatnak a teljesítménye az egész házra, vagy sem? Illetve hogy a mai szabályozást nézve (a gázkészülékek felhasználását illetően), meddig még lehet ilyen fajta készüléket beüzemelni? valamint nem az utolsó kérdés mennyibe kerülne a rendszer és tud e valakit javasolni Miskolcon (a rendszer kiválasztását, illetve telepítését illetően)?

  • x003577_db:

   Üdvözlöm.

   Én jártam már ekkora lakásban, ahol Mika rendszerrel, (radiátor, padló és falfűtés) oldották meg a fűtést. Igaz úgy gondolták, hogy átmeneti megoldás lesz a Mika, de olyan jól vizsgázott a készülék, hogy maradt! Igaz enyhe teleken vagyunk túl. Mág is azt gondolom, hogy ha lakást megfelelően szigetelik, akkor elég lesz.

   Nagy Péter

 • Radovics:

  Üdvözlöm!
  Érdeklődni szeretnék, hogy egy 140m2 lakást földszint 70m2 emelet 60 m2 emeletenként 1-1 db készülék kifűtené e és ha igen kb ennek mennyi lenne az össz költsége radiátorok és szereléssel együtt?

  • x003577_db:

   Üdvözlöm!

   Elvileg a 2db Mika ki tudja fűteni a 140nm lakást, de nyilván függ a lakás hőszigetelésétől is.

   Nagy Péter

 • Haszán Attila:

  Tisztelt Péter!
  Nekem az lenne a kérdésem, hogy egy családi háznál ahol van 2 nagyobb szoba 2 kisebb és egy kis konyha és egy fürdő, tehát kéne 2 900×900-as,
  2 600 x 800 -as, 1 400×400-as és egy törölköző szárítós radiátor (ezeket én gondolom, hogy kb ilyen kéne, központi fűtés és gázhálózatrendszer szerelőnek tanulok, csak még nagyon az elején vagyok) tehát, hogy elég ennyi radiátorhoz 1 mika vagy nem?
  Válaszát előre is köszönöm.

  • x003577_db:

   Kedves Attila!

   A lakás hőszükségletéhez kell méretezni a Mikát! 6 kw-al kell gazdálkodni. A radiátorok, hogy legyen víztér, arányosan lehet nagyobb.

   Nagy Péter

 • Lázár Csaba:

  Tisztelt Péter!

  Az 5. ker-be egy 32nm-es lakásban,
  januárban szeretnék fűtéskorszerűsítést végezni.
  Azt szeretném kérdezni hogy a most érvényben lévő jogszabályok melyik mika kazánt engedik meg? A meglévő parapetes konvektor helyére kerülne 4 db radiátorral és egy törölköző szárítóval. Ennyi rákötést elbír a kazán?
  Ha meleg víz előállítására is szeretném használni akkor maximum milyen hosszú lehet a kazán és a tároló közötti távolság?

  Köszönettel: Csaba

  • x003577_db:

   Kedves Csaba!

   A Mika 6E. Mika 6EV, Mika 6 turbós készülékek mehetnek a jogszabály szerint, jelenleg bár meddig.
   A lakás hőszükséglete dönti el, hogy elbírja e látn a lakás fűtését. (Belmagasság, alapterület, hőszigetelés)

   Nagy Péter

   • Lázár Csaba:

    Üdvözlöm Péter!

    100-l-es használati meleg víz tárolót szeretnék rákötni a Mikára.
    Milyen hosszú lehet a kazán és a tároló közötti távolság? Mivel a Mika az ablak alá kerül, nem sok hely van fölötte.
    Esetleg rakható a tároló másik helységbe x- méteren belül?

    Köszönettel: Csaba

    • x003577_db:

     Kedves Csaba!

     Nem kell, hogy közvetlenül a Mika mellé kerüljön, lehet távolabbra is tenni az indirekt tárolót. Legfeljebb célszerű szigetelni a felé haladó csövet.

     Nagy Péter

 • Barcza Lajos:

  Üdvözlöm

  Kéményes FÉG F850 helyére szerelhető-e mika konvektor,van-e kéményes helyre megoldásuk ?
  Továbbá érdekelne ,hogy vályogházba ,háromrétegű üveggel ellátott nyíllászárók vannak,130 légköbméter ki tud-e füteni?
  Köszönettel:
  Barcza Lajos

 • Schlögl Zoltán:

  Tisztelt Péter! Árajánlatot szeretnék kérni. Zuglóban 1970-ben épült 4 szintes társasházban egy 50m2-es 2.7m magas konvektoros /4db/ 2 szobás lakás fütéskorszerüsitéséről lenne szó.Én a MIKA turbós váltószelepes kazánjára gondoltam.Bár ha lehet nem ragaszkodom a turbós kivitelre. 4 db radiátorra és egy indirekt tárolóra/80l/ van szükség.Komplett szerelés,csövek/réz/, radiátorok, kazán, tároló,esetleges engedélyek.A lakásban marad egy tüzhely.Az egész dolog a gyüjtőkémény megszüntetése végett lesz aktuális. Köszönettel:Schlögl Zoltán

 • Adamik Zsolt:

  Üdvözlöm!56nm-es betonpanel lakásunkba szeretnénk mika6-ot .Elbír 5 radiátort?Fel tudja fűteni a lakást 23-24 fokra ha a kinti hőmérséklet -10 alatt van?A lakás energetikai besorolása F volt,de azóta új műanyag ablakok kerültek beszerelésre.
  Köszönettel:Adamik Zsolt

  • x003577_db:

   Kedves Zsolt!

   Így erre nem tudok válaszolni. A -30 fok is alatta van. -15 fokra vannak a számítások. függ a hőszigeteléstől, a radiátorok méretazésétől, stb. De hidegebb időben hőn tartást tud biztosítani, nem szabad hagni a lakást kihőlni, mert különben nem fogja magát utolérni. 6kw-al kell gazdálkodni.

 • Roskovenszky Hedvig:

  Üdvözlöm !

  Tanácsot szeretnék kérni: 50 nm -es, 2.20 m magas álmennyezetes lakásra.
  Jelenleg 3 db parapetes gázkonvektorral fűtünk, a fürdőben kémény nélküli gázbojler van.
  (a monoxidjelző gyakran jelez…)!
  Az épület lapostetős, nem lehet kéményt kialakítani.
  Szeretnénk a jelenlegi jogszabályoknak is megfelelő, biztonságos fűtéskorszerűsítést, egy kb. árajánlattal.
  A gond az, hogy, a lakás Mohácson van.
  Kivel (kikkel) és milyen módon tudnánk ezt a korszerűsítést megoldani ??!

  Köszönettel : Roskovenszky Hedvig

  • x003577_db:

   Üdvözlöm. Sajnos Mohácson nem tudok segíteni, de a Mika 6 készülék ott is megoldás lehet a fűtés korszerűsítésére.

 • Serfecz Istvánné:

  ?Tisztelt Péter !Mi Fejér megyében lakunk .Kérdésem hová forduljak ami közel van hozzánk és tudnak segíteni a konvektoros fűtésem nMika6 átállásra .Köszönet Serfeczné

  • x003577_db:

   Üdvözlöm!

   Kérem hívja fel a Technorgáz KFT-t, biztosan tudnak ajánlani szerelő abból a térségből.
   Nagy Péter

 • Perényi Sándor:

  Üdvözlöm!

  A 65m2-es lakásomba tervezném az egyik konvektor helyére a Mika beépítését, de mindegyik konvektorom ~3kW-os, a Mika viszont 6kW-os. Tudtommal egyszerűsített gázkészülékcsere keretében így egyik helyére se lehet tenni, igaz? Új gáztervvel meg egyik helyére se engedélyeznék a Mikát, ez is igaz? (2 emeletes társasház első emeletén, minden parapet fölött ablakokkal.) Így teljesen bukó ez a lehetőség?

  Köszönöm!
  Perényi Sándor

  • x003577_db:

   Üdvözlöm!

   Egészen biztos lehet benne, hogy engedélyezik gázterv alapján a kivitelezést!

   Nagy Péter

 • Erika:

  Üdvözlöm. Szolnokon szeretnék megvásárolni egy 58nm lakást, amely még a 60-as években épült, földszinti, gáz konvektoros fűtés van, illetve az egyik szobában soha nem volt fűtés kiépítve, csak villany. A MIKA6-ról csak pozitív dolgokat olvastam. Megoldható lenne-e a MIKA gázkazánnal fűteni, úgy gondoltam hogy a konyhában lenne a kazán, ez van legközelebb a fürdőszobához, a többi helyiségbe radiátorokkal, 2szoba, konyha, fürdőben törölköző szárító, az előtérbe és a wc-be 1-2 tagosat csak a hőérzet miatt. Szolnokon is vállal-e munkát, ha nem kit tud ajánlani és mennyibe kerülne kb.? Mielőtt megvásárolom a lakást, tájékozódnék a lehetőségekről. Köszönöm. Erika

  • x003577_db:

   Üdvözlöm!

   Az elképzelése teljesen helytálló, kivitelezhető. Én sajnos csak Pesten tudok vállalni, de aTechnorgáz kft tud ajánlani szerelőt.
   Nagy Péter

 • Tóth Lászlóné:

  Tisztelt Nagy Péter!

  Érdeklődni szeretnék, hogy egy 29 négyzetméteres, (kéményes)konvektoros lakásban mennyibe kerülne Mika kazán beüzemelése. Konvektor a konyhában van, onnan megy be a szobába a meleg, de ott általában hideg van, s ezért gondoltam, hogy ez olcsóbb megoldás lenne, mint cirkó kiépítése.
  Kb. mennyibe kerülne ez a fűtés korszerűsítés. Sokat nem szeretnék költeni, mert ez egy önkormányzati bérlakás.

  Köszönöm válaszát.

  Tóth Lászlóné

 • Mariann:

  Kedves Péter! Budapesten a 11. kerületben van egy 35nm-es lakásunk. A fűtése jelenleg villanyos. A gázt kikötötték pár éve, a csonk benn van a lakásban. Van egy használaton kívüli kéménye is. A lakásban egy nagy szoba van, ami az utca felé néz, az ablakok helyett azonban szinte teljesen egy széles erkélyajtó van, így összesen két keskeny (30-30 cm) falfelület van a két szélen. A kérdésem az, hogy így lehet-e Mikát kiépíteni a lakásba. Azt tudom, hogy a gázt újra be kell kötni, gázterv is kell. Arra vagyok kíváncsi, hogy a Mikát hogyan lehet elhelyezni , ha nem lehet az ablak alá helyezni a kazánt. Köszönöm a segítségét. Üdvözlettel: Mariann

  • x003577_db:

   Üdvözlöm!

   Az OTEK szabályait betartva van lehetőség Mika készüléket telepíteni.
   De elég összetett a dolog, így pontosat nem tudok mondani.

   Nagy Péter

 • Kurucz Tímea:

  Üdvözlöm, érdeklődnék, hogy kb 100-105 nm méteres, 3 szobás családi házban hozzávetőleg mennyibe kerülne a Mika beüzemelése? (5 helységben konvektor, a fürdőben falibaba van).
  Válaszát előre is köszönöm.
  Kurucz Tímea

  • x003577_db:

   Kedves Tímea!
   Ekkora lakásba 1 Mika nem lesz elegendő. Kettővel meg lehet oldani. Pontos árat nem tudok írni, kb.800.000 Ft lehet.

   Nagy Péter

 • Lànczos zsolt:

  Tiszteletem! Konvektor lecserélése esetén f8.50 helyére lenne feltéve paraprtes minikazàn a többi konvektor leszereltetném a vezetékek megmaradnak ledugoztatnàm akkor is elég egy egyszerüsitett készülék csere bejelentés a gàzmüvek felé?? Eph kell a cseréhez ? Vagy elég ha egy villany szerelö kièpitegy konnektort? Vàrom vàlaszàt.

  • x003577_db:

   Kedves Zsolt!

   A gázvezeték ledugózása nem szakszerű és nem elfogadott megszüntetés. Le kell hegeszteni. (Oldhatatlan fémes kötés)
   A gázkészülék felhagyás, megszüntetés tervköteles!

   Nagy Péter

 • József:

  Tisztelt Nagy Péter Úr!
  Bocsásson meg amiért nem olvasom végig az előttem hozzászólókat, kérdezőket, mert sokan vannak! Ezért nem tudom, hogy megérdeklődte-e már valaki azt, hogy a radiátor helyett, lehet-e padlófűtéssel kombinálni a készüléket, esetleg mindkettővel?
  Válaszát előre is köszönöm!
  József

  • x003577_db:

   Kedves József!

   Igen, van lehetőség padlófűtésre, vagy radiátor és padlófűtés kombinálására.

   Nagy Péter

 • Tisztelt Nagy Péter úr!
  Megismerve a MIKA 6 parapet kazán főbb ismérveit, felmerült az ötlet, hogy a 47 m2-es, 3 lakó, és 2 szaniter helységből álló 2,7 m belmagasságú lakásunkat, melyet jelenleg 2 gázkonvektorral fűtünk, esetleg MIKA cirkós fütésre állítjuk át. Ehhez szeretnénk tudni:
  1.) Az ön cége foglalkozik-e Dunakeszi városban ilyen átalakításokkal? (Ha nem, ismer-e bizalomkeltő vállalkozót Dunakeszin?)
  2.) Megfelel-e a valóságnak a MIKA gyártójának az az információja, hogy a konvektornak MIKA cirkóra történő cseréje nem igényli a gázművek bevonását az ügybe, mivel sem az ellátó hálózat, sem a vételezett gáz mennyisége nem változik lényegesen?
  3.) Milyen költséggel kell egy ilyen átalakításnál közelítőleg számolni, és mennyi a várható kivitelezési idő a megrendeléstől számítva (Ha nem gond, külön a gáz-, és a fűtésszerelési költségeket).
  Válálaszát előre is megköszönve,
  üdvözlettel
  Doffek András

 • Tamás:

  Tisztelt Szakember!

  Rendkívül látványos lista gyűlt össze kérdésekből/válaszokból. Beleolvastam, de nem találtam olyat ami segíthet.
  MIKA 6V kazán lett beépítve a lakásomba. Még nem lakjuk a házat, csak a festő miatt próbáljuk működtetni a fűtést.
  A problémám, hogy teljesen véletlenszerűen kikapcsol a kazán. Nem gyújtólángon, hanem normális működés közben szakad le. A parapet szellőző összeszerelését már megnézettem (rendben találták), de továbbra sem stabil a működése. Ma például indítás után ötször kapcsolt le mire elérte a 60 °C-ot. Van hogy 2 napig is működik folyamatosan, de jellemzően stabilan megy órákig, és reggelre már lekapcsolva találjuk.
  Az nem tudom, hogy hiba-e, hogy ha beállítok 45 °C hőmérsékletet a fűtővíznek, 60 °C -ot keringet.

  Köszönettel:
  Tamás

  • x003577_db:

   Üdvözlöm!

   A beüzemelő szervizpartnernek kellene a hibát orvosolnia. Ha leszakad, akkor lehet akár a kazántest nem megfelelő pozíciója, azaz ha nem befelé bukik, akkor lehet kontra a füstgázelvezetésbe. Ha a külső parapet rács túl közel van a kitorkoláshoz, ez is okozhat hibát. (Próbálja meg, hogy leveszi a rácsot.)
   A gyújtóláng méret, vagy nem elégséges lángképe.
   Hirtelen ennyi.

   Üdvözlettel,

   Nagy Péter

 • Tamás:

  Tisztelt Nagy Péter Úr! Érdeklődni szeretnék,hogy mika6 látvány konvektorral is foglalkozik?A 2KW elég egy 21m2 szoba fűtésére,vagy kell radiátor is a magasság 3m. A konyhába és fürdőszobába 1-1 radiátort szeretnék.A lakás összesen 33m2. Kb. menyibe kerülne a kiépítés fég f8.5 konvektor helyére. Tisztelettel:Tamás

  • x003577_db:

   Üdvözlöm!

   Megítélésem szerint kell plusz radiátor mellé.
   Maga a fűtési rendszer kb. 400.000-450.000 Ft

   üdvözlettel,

   Nagy Péter

 • Gergely:

  Üdvözlöm!

  Adott egy 43nm-es tégla építésű lakás 2,75m belmagassággal és 2db konvektorral, amelybe 3db radiátor testet szeretnénk beépíteni.
  Körülbelül milyen összegű egy ilyen átalakítás?
  Ahol most lakom, nem Mika van, de olyan elven működik, s nincs hidegérzetem.(Ugyanilyen paraméterekkel, hiszen a fent említett lakás
  az alattunk levő).
  Válaszát előre is köszönöm!

 • Csonth Enikő:

  Érdeklődnek, hogy ezekhez a ronda vorosrezcsoveket be lehet- e vinni a falba vagy olyan alacsonyra tenni, h a parketta szegolece takarja?

  Koszonom,

  Enikő

 • Kiss Viktória:

  Üdvözlöm!
  48nm-es 3,8m belmagasságú téglaépítésű lakásba érdekelne ez a Mika készülék.
  Gázkonvektor van a szobában,a fürdőben és a konyhában gáz falimelegítő. A melegvíz gázbojlerrel van megoldva.
  Nem kell se plusz radiátor (ha nem szükséges) se kevesebb.
  Összesen mennyibe kerülne durván ennek a kivitelezése?
  Köszönöm válaszát!
  Üdvözlettel: Kiss Viktória

  • x003577_db:

   Kedves Viktória!

   Ilyen belmagasság mellet nem lesz kielégítő a Mika fűtési teljesítménye. (Hideg időben)
   Ha marad konvektor, akkor ellehet osztani a teljesítményét.

   Nagy Péter

 • Tafi:

  Tisztelt Nagy Péter!

  Egy XIII. kerületi 35 m2-es 3,3 belmagasságú, régi bérház típusú lakás fűtését szeretném megoldani.
  Jelenleg egy szobás, ami konvektorral fűtött, plusz egy kéményes átfolyós vízmelegítő van bent, valamint gáztűzhely-kiállás is van.

  Kérdésem, hogy a fűtéskorszerűsítés megoldható-e Mika készülékkel, és körülbelül milyen költségekkel?

  Köszönettel:
  TalapkaFerenc

  • x003577_db:

   Üdvözlöm!

   Igen, a parapetes konvektor helyére lehet felszerelni.

   Nagy Péter

   • Tafi:

    Köszönöm válaszát.

    Körülbelül mekkora költségekre számíthatok?
    A vízmelegítőt és a gáztűzhely-kiállást is meg kellene szüntetni.

    Köszönettel:
    TalapkaFerenc

    • x003577_db:

     Üdvözlöm!

     Maga a fűtési rendszert kb. 400.000 Ft ból lehet kiépíteni.
     A gázszerelés annak legalizálása a gázművek felé így nem lehet tudni. Milyen a fogyasztói vezeték, hegesztett, menetes?

     Nagy Péter

 • Turcsányi Ákos:

  Tisztelt Péter!

  A turbós kivitelű MIKA 6 szerelhető-e a meglévő konvektor helyére, aminek a parapetje az ablak alatt van kivetetve és egy függőfolyosó van előtte. Szabványoknak megfelel-e?

  • x003577_db:

   Tudomásom szerint igen, megfelel, de a Technorgáz KFT tud erről bővebbet.
   Vagy a Fiume uton a fővárosi gázművek.

   Nagy Péter

 • Rétfalvi.Fonyó Ágota:

  Üdvözlöm! 58 nm-es tégla lakásba szeretnénk a minikazánt, érdekelne, hogy elég-e egy kazán, 3 db. parapetes konvektor van jelenleg, kell-e az engedélyeztetés, a fürdőben és a hallban jelenleg nincs fütés. Érdekelne, hogy a felmérés dijköteles-e, hogyha csak azután döntök amunkálatokról.

  íüdvözlettel: Ágota

  • x003577_db:

   Üdvözlöm!

   Ha tud küldeni egy alaprajzot a lakásról, akkor tudok küldeni jó megközelítéssel egy árajánlatot.
   Ha ki kell mennem, akkor annak ugyan van ára, de megrendelés esetén jóváírom.

   Hányadik kerületről lenne szó?

   Nagy Péter

   • Rétfalvi.Fonyó Ágota:

    Kedves Péter!

    Sajnos jelenleg nem tudok alaprajzot küldeni, Husvét után 1 vagy legkésőbb 2 hétre jövök haza Németországból. A lakás Bp. 9. ker. Vaskapu u-ban van, Mindenképpen szeretném elvégeztetni Önnel a munkát. Érdekelne, hogy a megbeszélésünk után mennyi idő múlva tudja elvégezni a felmérést, és a munkálatokat. Elég sok munkánk lesz a lakással, konyha, fürdő felújitás stb. Mikor ajánlatos a fütésmunkálatok elvégzése, átalakitás előtt vagy után? Kb. junius elejére szeretnénk beköltözni a lakásba. Megoldható-e a fütésfelujitás erre az időre, és az engedélyeztetések mennyire korlátozzák a munkálatok elvégzését.

    Várom mielőbbi válaszát.

    Üdvözlettel: Ágota

    • x003577_db:

     Kedves Ágota!

     Jelen időszakban rugalmasan tudunk Mika 6 telepítést vállalni. Az engedélyeztetés ugyan tovább tart, de ettől ha olyanok a körülmények, a munkát el tudjuk végezni. Majd marad az átadás a gázművek felé.
     A helyszíni tanácsadás felmérés 5.000 Ft, de ezt az összeget a munka megrendelése esetén jóváírom.

     Kérem a jövőben a gazmuszaki@gmail.com ra írjon, ott hamarább látom hogy írt.

     Nagy Péter

 • Kovács Tamás:

  Tisztelt Nagy Péter!

  Váltószelepes Mika 6E készülék van kiépítve. Sajnos egy hiányossága van a rendszernek. Nem lett összekötve a Mika és a Bojler így csak villany része működik. Esetleg össze lehet kötni valami rádiófrekvenciás megoldással a két készüléket, mert nem szeretnék falat vésni illetve kívül elvezetni a kábelt.

  • x003577_db:

   Udvozlom. Egy rádió frekvencias kapcsolóval még lehet oldani. Még nem alkalmazzuk, de elvileg mukodnie kell. Nagy Peter

 • Merényi Mariann:

  Kedves Nagy Péter! Most vásároltam egy 29 nm-es kis lakást 2,7 m belmagassággal Budapesten.

  Jelenleg egy nem működő parapetes konvektor van a lakásban. A fürdőt és a kis konyhát is szeretném fűteni.

  Gondolkodom esetleg az Ön Mikás megoldásában.

  Hozzávetőleg mennyibe kerülne ez a fűtés korszerűsítés. Sokat nem szeretnék költeni, mert a vásárlással már nagyon kiköltekeztem.

  És még egy kérdés: Csinált-e már Mika-t padlófűtéssel? Lehet a Mika-hoz padlófűtést csatlakoztatni egy kis helyiséghez, mint a fürdő vagy az egész kis lakásra csak padlófűtést?

  • x003577_db:

   Kedves Mariann!

   Ha jól emlékszem, most mire válaszolok, már el is készítettem Önöknél a rendszert?!

   Üdvözlettel,
   Nagy Péter

 • U.Attila:

  Üdvözlöm!
  A kérdésem a következő!Engedélyezik e még a Mika mini cirkó kiépítését?Mert azt halottam,hogy már nem nagyon adnak ki rá engedélyt.

 • Lakatos Ildikó:

  Kedves Nagy Péter!

  Érdeklődni szeretnék a Mika készülékkel kapcsolatban. Egy 40m2 lakában van egy parapettes és egy kéményes konvektor. Eddigi leírásokból nem derült ki számomra, hogy a Mika szerelhető a kéményes konvektor helyére vagy csak a parapettesére?
  Előre is köszönöm válaszát!Remélem jól fogalmaztam meg kérdésemet.

  • x003577_db:

   Kedves Lakatos Ildikó!

   Parapetes konvektor helyére szerelhető a Mika! Kifejezetten oda van tervezve, zárt égésterű fűtőkészülék!

   Nagy Péter

 • kurucz Zsuzsanna:

  Üdvözlöm.30 nm alapterületű, 360-as belmagasságú házrész fütési rendszerét szeretném korszerűsíteni. Jelenleg az egészet egy parapetes konvektor látja el meleggel.Véleményem szerint a minikazán mellett min. 2, max 3 fűtőtestre lenne szükség / szoba, konyha, fürdőszoba/ Mennyibe kerülne ez a szereléssel, szerelvényekkel, esetleges gázmű jóváhagyással, tehát összességében.Üdvözlettel: Kurucz Zsuzsanna

  • x003577_db:

   Kedves Kurucz Zsuzsanna!

   Ilyen méretű lakásba ideális választás lehet a Mika6E minicirkó.
   A gázkészülék csere is bejelentés köteles, meg vannak rá a szabályok. Ha nem kell a gázvezetékhez hozzányúlni és teljesítményben is egyforma a cserélendő készülékkel, minden megfelel a lakásban a gáz műszaki előírásoknak, akkor egyszerűsített gázkészülék cserével lehet a munkát a gázművek felé bejelenteni.

   A fűtési rendszert kb. 350.000-450.000 ft ból lehet készre szerelni.

   Üdvözlettel,

   Nagy Péter

   https://www.youtube.com/watch?v=Pmcuc4bb3yE

 • p. carina:

  tisztelt nagy péter

  egy 30nm-es földszinti lakásban lakom. egy konvektor van az egyik ablak alatti részen, mely a szoba fűtését adja.
  (a konyhában és a fürdőben infrapanel van)
  az egyetlen problémám, h nem túl gazdaságos ez a fűtési mód, ezért cserélném le a konvektort.
  a szoba nagysága kb 18nm. ekkora helyiségbe is érdemes ezt a fűtési módot választani? ekkora helyiségbe elegendő 1db radiátor?
  kb milyen költséggel kellene számolnom a gázkonvektor cseréjét illetően? ez nem engedélyköteles ugye? hisz cserének számít – a fentiek alapján így értelmeztem.
  kémény nincs a lakásban, így ezért is tűnik megfelelőnek ez a rendszer.
  köszönettel,
  p. carina

  • x003577_db:

   Kedves P. Carina!

   Ilyen méretű lakásba ideális választás lehet a Mika6E minicirkó.
   A gázkészülék csere is bejelentés köteles, meg vannak rá a szabályok. Ha nem kell a gázvezetékhez hozzányúlni és teljesítményben is egyforma a cserélendő készülékkel, minden megfelel a lakásban a gáz műszaki előírásoknak, akkor egyszerűsített gázkészülék cserével lehet a munkát a gázművek felé bejelenteni.

   A fűtési rendszert kb. 350.000-450.000 ft ból lehet készre szerelni.

   Üdvözlettel,

   Nagy Péter

   https://www.youtube.com/watch?v=Pmcuc4bb3yE

 • Balogh Ferencné:

  4 emeletes társasház földszinti 52 nm-es lakásba ablak és ajtócserét, az erkély beépítését követően( önkormányzat nem kér bejelentést sem, a társasház alapító okirata sem igényli az engedélyezést) szeretnénk a parapetes készülékeket ( 1 db konyha, 1- 1 db szobákba) központi fütésre átalakíttatni.Belmagasság kb.2,7 m. A fürdőhelyiségben egy FÉG vízmelegítő van bekötve kéménybe, + egy konvektor, mely szintén kéménybekötve. A konyhában gáztűzhely van.
  A gáztűzhelyet megszüntetnénk, a konyhába szeretnénk a parapet helyére a MIKA kazánt, onnan a szobákba a radiátorokat, illetve a fürdőbe is egy törülközőszárító radiátort. A vízmelegítés ( fürdő, konyha) e kazánnal megoldható-e,esetleg marad a mostani vízmelegítő?!
  Kérném segítségét, hogy az elképzelésünk megoldható-e, s a teljes kivitelezésnél anyagilag mire számítsunk? Más javaslatát szívesen fogadjuk. Megbeszélés, helyszíni szemle szükséges-e?
  Köszönettel b. edit

  • x003577_db:

   Kedves Edit!

   Megoldható a Mika 6 rendszer kiépítése, de a gázkészülékek megszüntetése miatt gázterv és a gázművek felé átadás szükséges. Ez a legális módja. A kéményes készülék ha gyűjtőkéménybe van kötve, akkor nem fogadják el az átadásnál. Ha nem, akkor is kell a kéményesek részéről egy megfelelőségi nyilatkozat.

   Üdvözlettel,
   Nagy péter

   • Balogh Ferencné:

    Kedves Péter!
    Köszönöm válaszát! Kérem segítsen most mi az első teendőm? Kéményes szakembert kell keresnem?, utána fordulhatok Önhöz a rendszer kiépítése ügyében? Esetleg tud segítséget ajánlani- kéményes, gázterv és átadás kapcsán?
    Köszönettel: Edit

   • Balogh Ferencné:

    Kedves Péter!
    Köszönöm válaszát. Kérem segítségét, először kéményes szakemberrel kell felvenni a kapcsolatot, ebben nem tudna segíteni? Javasolni valakit ? Ha jól értelmezem a kéménybe kötött készülékeket meg kell szüntetni?-, közös – gondolom gyűjtőkéménybe vannak kötve bekötve. Én ezzel a kazánnal teljesen át szeretném alakítani a fűtési-melegvíz rendszert. Ez mivel járna, anyagilag mire számítsunk? Hogy kezdjünk hozzá! Mint írtam, ha lehetséges egy helyszíni megbeszélésre is nyítottak vagyunk.
    Köszönöm, hogy időt fordít ügyemre. B.Edit

 • Páni Andrea:

  Kedves Péter!
  54nm-es 2,7m belmagasságú társasházban lakom. Gyüjtőkéménybe bekötött konvektorunk van, csak a nagyszobában fűtünk. Mivel a lakásunk körbeépített, ez elég. A fürdőben szintén gyüjtőkéményes átfolyós vízmelegítő bojler van. Ezeket kell megszűntetnünk, ezért gondolkodok a Mika 6 rendszeren. Érdeklődnék kb mennyibe kerülne, 2szobába radiátor, esetleg a fürdőbe törülközőszárító. (eddíg itt hősugárzót használtunk alkalom szerűen). Ön készíti a gáztervet is?
  Köszönettel: P. Andrea

 • Gabor:

  Kedves Peter,

  Kerdesem lenne, hogy a Mika 6 radiator helyett szerelheto-e padlofutessel?
  Egy 50nm-es nagy belmagassagu lakasban van szukseg a futes felujitasara, es hogy 1 Mika cirkoval ez kifutheto-e?

  Koszonettel, G

 • Birkás Attila:

  Tisztelt Péter!
  Engedje meg,hogy kérdéseket tegyek fel:Vidéki vagyok és Budapesten a 6.ker.-ben készülünk 49nm-es lakást venni a gyermekeinknek.A lakás egy ~1930-as években épült körfolyósos társasház 3. emeletén van,másfél szobás.A kis szobában az ablak alatt konvektor van illetve a nagyobb szobában héra gázos cserépkályha.a Fürdőben kémény bekötésű fűtőtest van.Kérdésem így látatlanban megoldható-e a Mika rendszer kiépítése?Illetve ha igen tud-e olyan megbízható cégről mely a tervezéstől a kivitelezésig elkészíti?Mivel a gyermekeim laknának ott, így első a biztonság és persze a gazdaságosság.
  Előre is köszönöm válaszát!
  Tisztelettel:Birkás Attila

  • x003577_db:

   Kedves Attila!

   Kivitelezhető a Mika rendszer. Kivitelezőt a technorgáz KFt tud ajánlani.
   Nagy Péter

 • Tisztelt Nagy Péter Úr!
  Vásárolnék egy külső parapetes konvektoros 80 nm-es lakást, belső 2 szintes. Jól értem a fenti bejegyzések alapján, hogy ennek ellenére csak egy MIKA 6 kellene, és az vezérelné a kiépített radiátorok fűtését?
  Tud várható bekerülési költséget ajánlani? Gondolok itt a kazás és a radiátor kiépítésre is. Kb. 6 helységbe szükséges radiátor.
  Válaszát várva, köszönettel: Strobl Ágnes

  • x003577_db:

   Üdvözlöm!
   80nm területű lakásba nem ajánlom a maga 6kw teljesítményével a Mika kazánt.
   Nagy Péter

 • Andrea:

  Tisztelt Nagy Péter!

  Egy 62 nm-es lakásra szeretnék árajánlatot kérni egy meglévő parapet konvektor helyére szeretnénk egy mika parapet kombi turbós rendszert. Jelenleg 1 parapet készülékünk van, egy héra cserépkályha, és egy átfolyós vízmelegítő. Segítségét előre is köszönöm.

 • Fülep Károly:

  Tisztelt Nagy Péter!
  Azután érdeklődnék, hogy a Mika turbós mini kazánt lehet- e padlószinttől magasabban elhelyezni a falon, magyarán a konvektor jelenlegi magasságától magasabbra? Válaszát előre is köszönöm.

 • Fülöp Edit:

  Tisztelt Nagy Úr!
  Végigolvastam az össz. kommentet, kaptam is, nem is válaszokat. 57 nm lakás 2 szoba parapet-tes konvektor. Konyha egy megszüntetett parapet az ablak alatt,/vagyis a parapet meg van, de a készülék leszerelve, fal csempézve 20 éve/ fali fűtő közös kéménybe kötve. Szeretnék választ az alábbiakra.
  1, A megszüntetett parapet helyére szeretném a kazánt 1 kisebb radiátorral
  2, A fali fűtő helyére szereltetném a gáztűzhelyet/ eredetileg is ott volt /
  3, A fürdőben jelenleg nincs készülék, az az fűtés. Oda radiátort tennék. Az előszoba fűtését is radiátorral szeretném megoldani.
  Egyenlőre a szobákban meghagynám a konvektorokat, tehát csak a konyhában szeretnék változtatni.
  Kell e gáz terv, be kell e jelenteni a FÖGÁZ-nak, ha engedélyeztetni kell annak mennyi a költsége. És végül hozzávetőlegesen mennyibe kerülne az átalakítás. Köszönöm, hogy elolvasta és reagált rá.
  Üdv: Edit

  • x003577_db:

   Kedves Edit. Van megoldás, de kéne tudnom, hogy hányadik kerületrol lenne szó? Kerem, hogy i kabb emailben levelezzuk le. Nagy Peter

 • Kovács Éva:

  Tisztelt Nagy Péter!

  Véleménye szerint melyik megoldás a legcélravezetőbb? Családiház, 69 m2, normál belmagasság – famennyezet. Jó állapotú, 2000-ben épült ház, három konvektorral. Új, hőszigetelt nyílászárók, hőszigetelt fal. Fürdő – wc, és a konyha egy része nem egészen befűthető (a korábbi falimelegítő ki lett kötve). A fűtésköltség amúgy sem túl magas, a ház adottságainak köszönhetően, (a szobákban ha kettesnél nagyobb fokozaton üzemel a konvektor, már túl meleg van). Szimpatikus megoldásnak tűnik a mika kazán – korszerűsítés szempontjából. Kérdéseim: padlófűtés a kb. 30m2-en, vagy radiátor a vizes helyiségekben? Valamint Ön szerint elegendő egy kazán? A szobákban maradjanak-e a konvektorok, vagy ott is egy-egy radiátor elegendő volna? – remélhetőleg.

  Köszönettel Kovács Éva

  • x003577_db:

   Üdvözlöm!
   Eléggé a határon van a lakás mérete szempontjából a Mika fűtés, de a méretezés -15 fokra van számítva. Na most ilyen hideg régen volt, ha pedig mégis lesz ilyen, akkor egy kiegészítő fűtéssel (fűt-hűt klíma) áthidalható ez is.
   Nagy Péter

 • Gaál János:

  Tisztelt Nagy Péter!
  46 nm -es lakásban a régi kazánt szeretnénk kiváltani Mika 6 turbó minicirkóval. Az én elképzelésem szerint, a kiépített, meglévő radiátorokhoz vezető csőhálózatra egy helyen kéne csak rácsatlakozni (régi kazán a konyhában, Mika is oda kerülne). A konyhai radiátort kéne az ablak alól más helyre átrakni. Fontos szempont lenne számomra, hogy a lakásban ne legyenek falon futó új csövek. Már csak kondenzációs kazánra tudnánk egyébként cserélni, de kéménybélelésre nem szeretnék költeni. Megoldás lehet számomra a Mika6 turbó?
  A melegvíz előállítására egy 120l-es bojlert szeretnék feltenni a régi kazán helyére – tehát a vízhálózat is is kiépített.
  Kérem írja meg, hogy a meglévő radiátorhálózatra csatlakoztatható -e a Mika, hogy így nem kell becsövezni a falakat és milyen költségre lenne így a korszerűsítésnek.
  Köszönöm:
  János

  • x003577_db:

   Üdvözlöm!
   Megoldás lehet, de meg kell felelnie a lakásnak,háznak, az OTEK előírásainak. Kitorkolás elött 10m en mbelül nem lehet épület és a ház nem lehet 13.65 méternél magasabb.
   Nagy Péter

 • Pócs István:

  Tisztelt uram!

  73 nm-es 3m30 belmagasságú lakásba szeretném a parapet helyére a készüléket. Úgy sejtem, hogy egy kevés. Esetleg 2 db-al megoldható? Mi lenne ennek a kiépítési költsége?

  Köszönöm:
  I

  • x003577_db:

   Kedves István!
   Igen, a két Mika kell ekkora lakás kifűtéséhez.
   Az engedélyekkel együtt kb. 700.000-800.000 Ft ra lehet számítani.
   Nagy Péter

 • Farkas Máté:

  Kedves Péter!

  Egy 3 szintes tégla lakóépületben, egy 25 nm-es lakásnak a fűtés korszerűsítésére szeretnék egy hozzávetőleges árajánlatot kérni. Jelenleg egyetlen Héra cserépkályha szolgáltatja a fűtést, ezt kellene MIKA-ra cserélni. Mennyibe kerülne a teljes kivitelezés a szükséges adminisztrációt és ügyintézést is beleértve?

  Üdvözlettel,
  Farkas Máté

  • x003577_db:

   Kedves Máté!

   Ha nincs parapetes konvektor a lakásban, akkor az OTÉK szabályainak kell megfelelni. 13,65 méternél nem lehet magasabb az épület és a kitorkolás előtt 10 méterrel nem lehet épület.
   Nagy Péter

 • Attila:

  A kérdésem a következő!
  Engedik még a mika mini cirkó beszerelését?
  Üdv:Attila

 • Szita Géza:

  Ti6ztelt Nagy Péter Úr!

  Tudna tanácsot adni, esetleg árajánlatot Mika 6 kazán telepítése ügyében?

  Wekerlei másfél szobás lakásban a konyhai falba épített gázkonvektor helyére gondolnám, úgy hog fűteni kellne még a fürdőszobát és másfél szobát, ahol szintén falra szeerelt konvektorok vannak.

  Segítségét előre is köszönöm:
  Üdvözlettel

  Tel: 2 803 400

  • x003577_db:

   Üdvözlöm!
   Lehet, hogy mire válaszolok, már késő.
   Kivitelezhető a Mika 6e az adott lakásban.
   Maga a fűtési rendszer kiépítése kb. 400.000-450.000 Ft. Plusz költség a gázművek felé a bejelentés.
   Nagy Péter

 • Kovácsné Kollár Ágnes:

  Tisztelt Péter!
  Egyik kérdésem,hogy egy jelenleg öt konvektorral (FÉG8.5-ös ,3 nagy két kicsi ) működtetett fűtés korszerűsítése körülbelül mennyibe kerülne Ön szerint? A lakás kb. 100nm

  Másik kérdésem,hogy ha a meglévő konvektorok mellé ,egy nagyobb szoba kettéosztása miatt még egy konvektort szeretnénk felszereltetni akkor annak mi a módja? Terveztetni kell? Mennyi ennek a költsége körülbelül?

  Köszönöm válaszát előre is : Kovácsné Ági

  • x003577_db:

   Kedves Ágnes!
   A 100nm es lakásba leginkább cirkót célszerű szereltetni. Sajnos nagyon drága.
   A plusz konvektor beszereltetése olcsóbb megoldás, de terveztetni kell.
   Nagy Péter

 • Gergő:

  Kedves Péter!
  A testvérem földszinti lakásában próbáltunk Mika6-ost betervezteti egy gáztervezővel, de felmérés után azt mondta a tervező, hogy a gázművek nem engedi a Mika6 beépítését mert a fal mellett járda megy el. (korábban nem konvektoros fűtés volt)
  A saját földszinti lakásomban is szeretném a fűtést rendberakni, jelenleg 2db konvektor van (55nm). A Mika6-ot pedig az erkélyre kivezetett konvektor helyére szeretném berakni. Okozhat-e problémát az engedélyeztetésnél hogy a füstelvezetés az erkélyre megy (az erkély mellet szintén járda van)? Vagy ezt meg lehet-e oldani hogy első körben csak egy készülék csere lenne bejelentve, és miután az lezajlott, csak utána lenne a gázvezeték újratervezés, és akkor a Mika6 mint meglévő berendezés lesz a terven, így annak az engedélyezése már nem lehet kérdés. Mit gondol? Lehet probléma az engedélyeztetéssel?
  Üdv
  Gergő

  • x003577_db:

   Kedves Gergo. Nem lehet probléma ha meglevo konvektor helyere megy a Mika.
   Én már adtam át ilyen szerelést a gázművek felé. Nagy Péter

 • Bence:

  Kedves Péter!

  Mika 6-os turbó kazánt szeretnénk átadatni a gázművek felé. A gázszerelő aki vállalta a kiépítést kérte az eph nyilatkozatot hozzá (az e-on honlapjáról letöltve). Villanyszerelő ismerősöm vállalta az eph rákötést, viszont nem találtunk kijelölt pontot a készüléken. Elegendő egy fém testhez rögzíteni?(megfurni a fém vázát -nyilván a szélén ahol kárt nem tud okozni-?) Plusz javasolta a gázcsövet is eph-ra kötni. Ezt is megoldanánk egy eph bilincsel. Elegendő így az eph rákötés?
  Amennyiben tud kérem segítsen kérdésemben.

  Üdvözlettel:
  Bence

  • x003577_db:

   Kedves Bence!
   Nem vagyok hivatott EPH bekötésben állást foglalni, nem az én szakterületem. A villanyszerelőnek kell tudnia, ő lesz a felelős az elvégzett munkáért.
   De a Mikát biztosan nem kell megfúrni!
   Nagy Péter

 • Pados Róbertné:

  T. Péter! Kiépítették a Mika kazánt , az egész rendszer radiátorokkal felszerelve. Vállalná a rendszer feltöltését és beüzemelését? Bp. 11.ker-ben lakom. Mikor lehetne és mennyibe kerülne? Üdv: Padosné

  • x003577_db:

   Üdvözlöm!
   sajnos az őszi időszakban nem tudok Budán munkát vállalni.
   nagy Péter

 • Putsay Zoltán:

  Tisztelt Nagy Péter Úr!
  A XIV. kerületben lakunk egy régi villából kialakított 9 lakásos társasház alagsorában (félszuterén). 50nm-es a lakás, kb 230cm-es belmagassággal. Másfél szoba, konyha és fürdőszoba. A konyha egy légtér a nagy szobával. Az egész lakásban egy konvektor van a nagy szobában, kéménybe kötve. Érdeklődöm, hogy ide is beszerelhető a Mika vagy csak parapetes konvektor helyére? Nagyságrendileg mennyibe kerülne a kiépítése 3 radiátorral?

  • x003577_db:

   Kedves Zoltán.
   A társasház elhelyezkedése és magassága számít. Azaz az OTÉK szabályai az irányadóak.
   Nagy Péter

 • M Tibor:

  Kedves Péter!
  Mika 6-os turbó kazánra szeretném a fűtésem korszerűsíteni. Jelenleg van 3 db parapetes konvektorom és 1 db kéményes fali fűtőtestem a fürdőszobában, a családi ház 58 nm-es. 3 készüléket megszüntetném, kérdésem: mi az eljárás és a készüléken kívül mennyibe fog kb kerülni, Dányon lakom és Ön vállalja-e a kivitelezést.Köszönöm válaszát.

 • Sarolta:

  Kedves Nagy Péter!
  Mi okozhatja, hogy naponta többször is kikapcsol a kazán?
  Köszönöm segítségét S

  • x003577_db:

   Én a következőket nézném meg:

   – A parapet kivezető kisebb átmérőjű un. füst cső kívül teljesen fel van e húzva? (a fűst gáz felfelé könnyeben el tud szállni, nem gomolyog vissza.)
   – A külső parapet rács levétele után lehet hogy stabillá válik a gyújtóláng.

   – A kazán elején eltávolítva a burkolatot: – a kazántestet a tetejénél fogva teljesen be kell nyomni erősen ütközésig. Ugyanis a parapet füstcső elvezető felhelyezésén könnyen eltudják rossz irányba tolni, ami kontrát eredményez a füstgáz kivezetésében. A füstcsőnek egyenletesen felfelé kell haladnia!

   – a gyújtóláng fúvókába elkezdett beköltözni a pók és már egy keveset szőt is. Ki kell tisztítani. Idén sok ilyennel találkoztunk.

   De ahogy leírtam, abban a sorrendben érdemes a hibát keresni.

 • kis mariann:

  Tisztelt Uram!

  Januárra vállalna Mika parapet cirkó kivitelezést Belső Ferencvárosba? 65 nm, 3 m belmagasság. Valószínűleg 2 Mika készülék és a vízmelegítő kellene hozzá. Jelenleg parapetes konvektorok vannak a lakásban. Köszönöm!

  • x003577_db:

   Kedves Mariann!
   Januárban még nem tudok vállalni. Későbbiekben attól függ, hogy a furgonommal meg tudok e állni a szóban forgó lakás közelében.
   Nagy Péter

 • Széna:

  Tisztelt Nagy Úr,

  MIKA 6 beüzemelés problémám van:
  Nem keringeti a meleg vizet a radiátorokba a rendszer. A legelső bekapcsoláskor még rendben volt aztán pár óra múlva kihültek a radiátorok.
  Bekapcsoláskor hidehgen dolgozik a szivattyú, fütés megkezdésekor viszont 120 fokig túlmelegszik és lekapcsol – gőz is szökött ki a szelepből egy alkalommal…
  Találkozott már ilyen jelenséggel?
  meg tudná nézni esetleg valamikor? VII kerület.
  üdv.

 • Júlia:

  Kedves Nagy Péter,

  Azt olvastam néhány véleménynél, hogy a Mika6 kazán turbós változata jobb konstrukció, mint a sima parapetes kivitel.
  A kérdésem az lenne, hogy van -e valamilyen kiépítésbeli különbség, ami ezt alátámaszthatja?
  Az itt olvasottak alapján Ön elég nagy tapasztalattal rendelkezik ahhoz, hogy véleménye/javaslata alapján hozzam meg a döntésemet a vásárlással kapcsolatban. Amennyiben van rá reális esély, hogy a későbbiekben kevesebb probléma várható a működésben, inkább most költenék többet, a kiépítés előtt, mint később a szervizre.

  Válaszát előre is köszönöm.

  Köszönettel,

  • x003577_db:

   Kedves Júlia!

   A legjobban az un. ionizációs gyújtással szerelt Mika teljesít.

   Nagy Péter

 • Mészáros József:

  Kedves Péter!

  Érdeklődni szeretnék, hogy egy 54m2-es két szobás lakásba elég e egy 6.0 kw-os parapetes konvektor?Van e lehetőség a bojler kiváltására ezzel a fajta konvektorral.Illitve milyen fajtát vagy márkát ajánlana?
  Köszönettel:
  József

  • x003577_db:

   Kedves József!

   A Mika váltószelepes változata indirekt tárolóba a meleg vizet is előtudja állítani a fűtésen kivűl.
   Persze a telepítésre vonatkozó szabályokat be kell tartani.
   Nagy Péter

 • Aniko Bodoneane:

  Kedves Péter!
  40 nm 3. emeleti panel lakásban szeretnék a fűtésen korszerűsíteni. Jelenleg 2 működő de ősrégi konvektor van felszerelve a szobákba. A MIKA6-ot az erkélyre kivezető konvektor helyére szeretném felrakatni,valamint 2 db radiátort a szobákba, és egy törülköző szárítót a fürdőszobába. Kérdésem, hogy a kivitelezéshez szükség van e bármilyen engedélyre, vagy még mindig él az, hogy elég a készülékcsere bejelentés? Kb milyen árra lehet számítani?

 • Bene Zoltán:

  Kedves Péter!

  Mika 6E kazán tulajdonosa, használója vagyok közel 2 éve.
  Most ősszel a téli nagy beindítás után tapasztaltam a következő két problémát:

  Egyik gond:

  – Készülék megfelelően működik, olyan szempontból, hogy rendesen eléri a kívánt hőfokot. És le is kapcsol.
  – Felfűti a radiátorokat.
  – Szobai termosztáttal jól dologzik együtt.

  De ami a hiba:
  Abban az állapotban, amikor nem kell fűtenie (elérte a beállított hőfokot) lekapcsolja a fűtést,de egyből utána folyamatos zajos lemezhang -hoz hasonló zúgás van.
  Konrétan ha szemben állok a készülékkel akkor a jobb oldalán levő nagy fehér dobozból jön (ennek a jobb alján van a kémlelő nyílás)

  A zugás teljesen megszűnik, ha kikapcsolom a fekete főkapcsolóval (doboz tetején)
  A zuhás enyhül, és átvállt működési hangra, ha a hőfok miatt újta fűtenie kell.

  Kérdésem, hogy mitől lehet ez a jelenség?

  Másik problámám:

  Korábban amikor kint volt a szerelő, észre vette, hogy a hőtáguló labdában nincs levegő (ereszt?)
  Ekkor pumpált bele. Kérdésem az lenen, hogy nekem honnan kellene észre vennem, hogy nincs a tágulásiban levegő?
  Milyen állapotban pumpálhatok bele? (hideg – meleg-üzemi)
  Ha pumpálok bele, milyen nyomásig kell?
  Ha nincs elég levegő? Mit okoz nekem a rendszerben?

  válaszát előre is köszönöm.

  Zoltán

  • x003577_db:

   Kedves Zoltán!

   A leírtak alapján nem tudom mi okozza a zajt.
   A tágulási tartályt 0,8 bár nyomásra kell pumpálni. Terheletlen állapotba. Vagyis amikor nincs víznyomás a készülékbe.
   Ha nem jó a nyomás a tartályban, akkor nagyon ingadozik a víznyomás a hideg meleg fűtési víz mellett.
   Nagy Péter

 • Kovács Anna:

  Tisztelt Nagy Péter!
  Társasház lakást fogunnk vásárolni a közeljövőben (földszinti, papíron 38 a valóságban 40nm, 3,30m belmagasság). Jelenleg a nagyobbik szobában egy parapetes konvektor és a félszobában egy kéménybe kötött konvektor található, melegvízről villanybojler gondoskodik. Szeretnénk majd kiváltani őket kiváltani, olvastam hogy a Mika mini kazán egyik verziója melegvíz előállításra is alkalmas. Mennyibe kerülne egy ilyen rendszer kiépítése? Megoldható a rejtett csővezetés? Válaszát előre is köszönöm!

  • x003577_db:

   Kedves Anna!
   A Mika fűtési rendszert ekkora belmagasság mellet csak fűtésre ajánlanám.
   Ha Ön a pesti oldalon, nem a belvárosban lakik, akkor tudok a segítségére lenni.

 • Tibor:

  Kedves Péter!

  Tervezzük, hogy a meglévő gázkonvektorok helyett MIKA központi fűtéses rendszerre térünk át, hogy ne kelljen kéményt béleltetnünk. A költségek tervezésénél viszont a következő szempont merült fel: a meleg vizet egy külön, a társasház kéményéhez csatlakozó gázkazán szolgáltatja, és ez nyilván így maradna a fűtéskorszerűsítés után is. De mi történik akkor, ha ezt a régi melegvizest kazánt valamikor cserélni kell? Ebben az esetben mégis kéményt kell béleltetnünk, vagy ezekre a kazánokra nem vonatkozik az új törvényi szabályozás?
  Válaszát előre is köszönöm!
  Üdvözlettel:
  Tibor

  • x003577_db:

   Kedves Tibor!
   A Mika nem kéménybe van kötve! Parapetes konvektor helyére lehet felszerelni.
   Nagy Péter

 • Eszter Körmendi:

  Tisztelt Peter
  4 eve, hogy sajnos beepittem a Mika-turbot egy 58m2, szigetelt teglalakasba. A turbo helyet sima Mikat szalittak es nem volt lehetösseg becserelni, a korszerites mar folyamatban volt, igy muszaly volt elfogadni amit kültek. Peströl jött a mester hozza szerelni a turbo-reszt, amit soha nem tudtam hasznalni, igy elektro-bojleral melegitem a vizet. A szegedi nagymester nem tudta beüzemelni 4-5 ora hosszaig, igy 20000fo fizettem. jött egy masik mester, aki probalkozot, de a gyarto vele összeveszet,ugy hogy az is itt hagyta. A terv a sima Mikara volt, de ezt ugye atlet turbora alakitva. Folyamatossan mesterek jönnek, de nem sikerül senkinek beinditani a fütestugy hogy meleg legyen. A Technorgaz nem is al velem szoban, szerintük minden rentben van. soha nincs a lakasban meleg. Most elvoltam utazva 2 hetre, es mikor tegnap visszajöttem, nem dolgozot a fütes, 10 fok volt a lakasban. Mester szerint valami törtent a termosztatal, el is indult. Most mar 26 ora hosszaja fütök, non-stop fulya a gazd, de a viz nem lesz melegebb mint 45 foknal. A lakasban most van 18 fok, azzal hogy neha bekapcsolom a sütöt is. Iden lett meg egy expanzio-edeny hozaepitve es ki is lett mosva valami saval. A mostanni mester szerint, max. van teve a gaz, tehat mast nem tud vele csinalni. Nagyon megköszönnem, ha megmondana hogy ez normalis, hogy enyi ora allat csak 8 fokkot tud felmelegiteni. A gazszamlam 20000-30000 forint, de csak fütök vele. Nekem a Technorgazrol nagyon rosz velemenyem van, es a mesterrekröl is, akiket ök ajalnak Szegeden. Nagyon komolyan gondolkozom arol hogy ezt a ceget, ezel a Mikaval kapcsoltban a nyilvanossag ele kell hozni, mert ez egy komoly befektetes volt. Köszönöm a valaszt, Tisztelettel

  • x003577_db:

   Üdvözlöm!
   Sajnos az lehet a baj, hogy nincs Szegeden egy olyan szerelő, aki venné a fáradságot, hogy betartsa a szervizelés lépéseit.
   Elég nagy lakást fűt a mika, és a 6kw teljesítmény nem elegendő ahhoz, hogy egy hideg lakást hamar 20 fok felé emeljen. Ekkora lakásnál hő magtartásra elég a teljesítménye, azaz megtartja a beállított értéket, de nem szabad hagyni kihűlni a lakást.
   Nekem pesten rengeteg Miká lakásom van és alig van gond a nagy számhoz képest! Persze én felhívom a figyelmet arra, hogy mire elég egy ilyen készülék. A radiátorokat is túl kell méretezni, ahogy az le is van írva. Kell a víztér!

 • Zoltán:

  Kedves Péter!

  II. kerületi (bel-Buda) 65nm-es 60-as években épült társasházi lakásban (felső szint) szeretnék 4 konvektort lecserélni, esetleg egy fali radiátort hozzáadni (fürdő, jelenleg nincs fűtés, de kicsi a hőigénye). Az ablakok újak, de a fal nem szigetelt (még). Kérdéseim:
  – Gondolja, hogy egy Mikával megoldható a fűtés?
  – Ha igen, akkor melyik típust javasolja?
  – Mivel fölső szint, szerelt kéménnyel be tudnék rakatni egy fali kazánt. Gondolom többe kerülne, mint egy Mika, de azon túl, van-e lényegi különbség a Mika és egy korszerű cirkó között (hatékonyság, megbízhatóság, fenntartási költség)?
  – Be tudja vállalni? Ha igen, tudok alaprajzot küldeni az ajánlathoz.

  Zoltán

  • x003577_db:

   Kedves Zoltán!

   Ha normál belmagasságú a lakás, akkor elbírja a Mika a lakás fűtését. De akkor is csak hőnmegtartásra, azaz nem szabad hagyni kihűlni a lakást, mert akkor azt hideg időben nehezen tudja pótolni.
   A 2. kerületbe ha tudok parkolni furgonnal, akkor igen.
   Nagy Péter

 • Ferenc:

  Kedves Péter!

  Egy budapesti 25 m2-es garzonlakásban szeretném a konvektoros fűtést lecserélni olyan Mika gázkazánra, ami meleg vizet is előállítja a fürdéshez a fűtés mellett.
  Milyen árban lenne egy ilyen kazán felszerelése a jelenlegi gázkonvektor helyére, illetve 4 radiátor beszerelésére?

  Köszönettel,
  Ferenc

  • x003577_db:

   Kedves Ferenc!
   Ha küld alaprajzot a lakásról és budapesti a lakás, akkor tudok árajánlatot adni.
   Nagy Péter

 • András:

  Kedves Péter!

  3. éve használunk egy Mika6 kazánt, mely már a kezdetek óta folyamatosan lekapcsolgat. Hol rövidebb-hosszabb ideig bírja üzemben, van, hogy akár több órát is kibírja lekapcsolás nélkül, de van, hogy óránként 20x indítom be, ha kitartó vagyok.
  Szakik adják a kilincset egymásnak, némi “csavarállítgatás” útján elérnek egy olyan állapotot, hogy akkor éppen nem kapcsol le, majd általában másnap már kezdődnek a problémák.
  Konkrétan tegnap délután volt kint egy szerelő, ugyanis a gyújtóláng kb. fél centisre ment össze, hogy mitől azt nem tudom, cserébe már nem begyújtott a készülék, hanem berobbant. Az előtte való hetekben pedig azt vettem észre, hogy a szokásos méret duplája volt a gyújtóláng, pedig hozzá nem nyúlt senki…Most úgy állította be a gyújtólángot, hogy a tetejét nem is látom a kémlelőnyíláson, 3-4 centi biztosan lehet, cserébe szépen begyullad, de újrakezdte a lekapcsolgatást. Megfigyeltem, hogy a gyújtóláng alja fokozatosan eltávolodik a fúvókától, majd ha már elért egy távolságot, csattan a szelep és kikapcsolt a készülék. A lángleszakadás csak a gyújtólángra vonatkozik, bent az égéstérben stabilan égnek a sorok.
  A hétfői szerelő említette lehetséges hibaforrásként a szélrácsot, amely a kívánt körkivágásos Mikához való típus, viszont mivel a Mika a régi konvektor parapetére lett felszerelve, a szélrács “közepe” nem éppen a kifúvócső tengelyére illeszkedik. Szerinte a régi konvektor parapetjének használata nem okozhat problémát, én már 3 év szenvedés után ebben sem lennék biztos, tekintve, hogy lassan már megvehetném a következő mikát a szervízdíjakból.

  Így látatlanban van esetleg valami ötlete, hogy mi okozhatja a problémát?
  A berendezés Bp. IX. kerületben található.

  Üdvözlettel, B. András

  • x003577_db:

   Kedves András.
   A túl nagy gyújtóláng semmi képen nem jó!
   A parapet rácsot elég lenne kifelé kibillenteni, vagy levenni, hogy ne legyen torlódás.
   A készüléken belül a kazántestet határozott erővel be kell nyomni teljesen, hogy ne legen kontrába a füstcső.
   Ezek a leggyakoribb hibák. Ha ez nem segít, keresse Tomori Lászlót a technorgáznál, Ő tud olyan kollégát, aki Budán tud segíteni.
   Minden mika előbb utóbb teljesen stabilan kell hogy üzemeljen!!
   Nagy Péter

 • Lentai Tamas:

  1. Zárt égésterű kazán (pl. MIKA-6E parapetes mini kazán) telepíthető-e alvásra vagy huzamos tartózkodásra szolgáló helyiségbe (pl. hálószoba, nappali, dolgozó szoba stb.)? Ennek szabályozásra milyen jogszabály létezik?

  2. Egy gázszakértő elmondása alapján 54 m2-es lakásban csak 2-3 radiátort képes üzemeltetni a Mika kazán. Ez az állítás mennyire helytálló? Pontosan azt, hogy lehet meghatározni, hogy 5 radiátort pl. “elbír-e” a készülék? Kazántól való távolságok, radiátor nagysága, stb-re szükség van?

 • Gergely:

  Kedves Péter,

  Parapetes kivitelezésű mika kazán beszerelése esetén a fűtésrendszert fagyállóval kell feltölteni? Van valami speciális erre a célra használható termék?
  Köszönöm, Gergely

  • x003577_db:

   Kedves Gergely!
   Ha biztosra akar menni, akkor ajánlott, de fontos hogy az iszaposodás ellen is védjen.
   A Fernox termékei közül találni fog ilyet.
   Nagy Péter

 • Tamá:

  Kedves Péter!

  BP-i 55nm normál belmagasságú tégla építésű társasházi lakást milyen összegből lehet konvektoros fűtést átalakítani?

  Üdv Tamás

 • Novák Csaba:

  Üdvözlöm. Terveim között szerepel egy Mika 6e típusú kazán és egy 100 l-es villany bojler beépítése egy árfolyós gáz vízmelegítő és egy FÉG falifűtő helyére.A régi készülékek gáz cső leágazását meg szeretném szüntetni mert útban van. Az lenne a kérdésem hogy ez terv és engedély köteles vagy csak elég egy hivatalos vagy hiteles nyomás próba a szerelés után.
  Válaszát előre is köszönöm.
  Tisztelettel Novák Csaba

  • x003577_db:

   Kedves Csaba!
   A legális módja a szerelésnek a gázterv és átadás a gázművek felé.
   Nagy Péter

   • Novák Csaba:

    Rosszul mondtam, meglévő konvektor helyére lenne szerelve a kazán.csak a keményes bojler és a falifűtő lenne megszüntetve,ledugózva.

 • Keresztes Szabolcs:

  Kedves Péter!

  Egy két generációs ház kisebbik kb 50m2-es részében szeretnék Mikát szereltetni! Jól szigetelt falak. és nyílászárók vannak benne!
  Ön szerint van e értelme vagy inkább a kondenzációs kazán felé kacsingassak! ( Sajnos a kondenzációs kazán kivitelezése anyagilag nem biztos elérhető számomra!)
  A leszerelt konvektorok feleslegessé vált csatlakozását bontani kell? (Jelenleg 3 üzemel) Ehhez is gáz tervet kell csináltatni?
  Köszönöm a válaszát!
  Szabolcs

  • x003577_db:

   Kedves Szabolcs!
   A Mika készülék jó választás lehet egy 50nm es lakás kifűtésére.
   A megmaradó csöveket valóbban bontani kell, amihez gáztervet kell készítettni és átadni a gázművek felé a munkát.
   Nagy Péter

 • H. Angéla:

  Kedves Péter!
  A közeljövőben fűtéskorszerűsítést tervezünk. 47 m2-es lakásunkban csakis a parapetes Mika 6E jöhet szóba. Nagyon aggasztó a gyújtólánggal kapcsolatos sok negatív tapasztalat, még akkor is, ha -ahogyan írja- szakszerű üzembe helyezés mellett elkerülhető a probléma. Úgy látom, a Technorgáz már nem is forgalmazza, csak gyújtóláng nélküli kivitelben. Ön melyiket ajánlaná, és miért? Van-e tapasztalata a gyújtóláng nélküli változatról, azzal szokott-e probléma lenni? Válaszát előre is köszönöm.

  • x003577_db:

   Kedves Angéla!
   Az ionizációs (nem gyújtólángos) kivitellel nagyon stabil működést értek el a Mika készüléknál.
   Bátran merem ajánlani!
   Üdvözlettel,
   Nagy Péter

 • Havass Miklósné:

  Bp. II. Labanc utcai tégla építésű társasház 53nm.-es magas földszinti lakásának fűtéskorszerűsítését szeretném megoldani. Belmagasság kb. 250 cm. 3 db. parapetes konvektor (konyha, háló, nappali) a konyhában gáztűzhely (ezért a konvektor itt leszerelve) és a fürdőszobában egy kéményes átfolyós gázboyler adta a melegvizet. A gázkonvektorok kertre ”nyílnak” Tudom, hogy gázterv kell a megszünő készülékek miatt. Kérem a legoptimálisabb megoldás megtervezését Jelenleg a lakás felújításra előkészítve, csempék, padlólapok eltávolítva. A társasház udvarán lehet parkolnia. A váltószelepes változatnál a hmv szolgáltatás nem megy a fűtésteljesítmény rovására? helyszini felmérést kér:
  Havass Miklósné, Mária

 • Szappanos Erika:

  Üdvözlöm Péter!Fűtéskorszerűsítést tervezek MIKA 6 parapetes gázkazánnal egy 57 mn lakásban 2,83 belmagassággal.
  két szoba, konyha fürdőszoba.Ön szerint erre a lakásra ez a fűtésmegoldás megfelelő e?Illetve a várható bekerülési költsége mennyi lenne.Kazán, 3 db radiátor 1 db törölköző szárító.
  Várom válaszát.
  Köszönettel:
  Szappanos Erika

  • x003577_db:

   Kedves Erika!
   telepítettünk már ekkora lakásra Mika készüléket és megfelelt az elvárásoknak.
   A fűtési rendszer kb. 500.000-600.000 Ft plusz gázszerelés és annak legalizálása a gázszolgáltató felé.

 • Nagy Katalin:

  Kedves Péter!
  Otthon Melege Programra pályázható a Mika gázkazán cserével? Az én értelmezésem szerint nem.
  Ettől függetlenül áttérnénk. Jelenleg 4 parapettes konvektor üzemel kis családi házunkban. Nem iktatnánk ki egyet sem csak csere Mika kazánra egy vagy kettő helyen mivel egy beépített teraszt (télikert) is fűtenénk. Így is lehetséges?
  Üdvözlettel Katalin

  • x003577_db:

   Kedves Katalin.
   Sajnos nem tudom, hogy páázható e a Mika fűtési rendszer.
   Talán a gyártó, a Technorgáz KFT tud választ adni a kérdésre.
   Nagy Péter

 • K.Éva:

  Kedves Péter! Megakadtunk az engedélyeztetésekkel. A gázművek OTÉK nyilatkozatot kér. Így az önkormányzat műszaki osztályán kell ehhez kérni Hatósági engedélyt? Meglévő parapetes kivezetésre terveztük a MIKA 6E minikazánt, mégis építész tervezőt kell bevonni illetve homlokzati terveket kell készíteni? Üdvözlettel: Éva

  • x003577_db:

   Kedves Éva!

   Ilyet tapasztalataim szerint akkor kér a gázművek, ha a tervrajzból nem derül ki, hogy parapetes konvektor helyére kerül a Mika 6E.
   Ha az email címemre eltudná küldeni a terv másolatát, akkor közelebb tudunk kerülni az igazsághoz. gazmuszaki@gmail.com
   Gyanum szerint nem szerepel a terven,hogy cserélik a meglévő parapetes konvektort Mikára! Ha a terven úgy látszik hogy csak Mika 6E telepítés még esetleg új gázvezeték, akkor ebből nem következik a csere. Ekkor jön be az OTÉK.
   Várom az emailját,
   Nagy Péter

 • ZelenkaIldikó:

  Kedves Péter!

  Önkormányzati, rossz műszaki állapotú lakás felújítás pályázatához lenne szükségem egy tételes költségvetésre, mely tartalmazza az anyag és munkadíjakat, és a vállalkozó cégszerű aláírásával vannak ellátva. A kiírás szerinti kötelezően elvégzendő munkák között “központi fűtés MIKA 6 parapetes kazánnal” becsült bruttó 800 eFT. A felsorolt munkák között nincs a melegvízre vonatkozó információ, ezért úgy gondolom, hogy ezt is ennek keretében kellene megoldani. A lakás mérete 41 négyzetméter. Valószínűleg parapetes konvektoros fűtés volt eddig.

  Kérdésem: egy alaprajz alapján, melyet email-ben elküldenék tud-e számomra ilyen költségvetést készíteni, és ez mennyibe kerülne. Mikori határidőre tudná vállalni.

  Üdvözlettel:

 • B. Nóra:

  Kedves Péter,
  39nm-es 1,5szobás 2,65m belmagasságú Budapest 10.kerületi társasházi lakásra szeretnék árajánlatot kérni Öntől. Jelenleg átfolyós vízmelegítő van a lakásban és 1 gázkonvektor.
  Köszönöm előre is!

 • sz.ani:

  Tisztelt Nagy Péter Úr!
  Parapetes Mika kazanom van, öt radiatorral.Sajnos a kivitelezés csapnivaló lett. Többek között nem végezték el a rendszer indítása előtt a vegyszeres tisztitast, illetve kettő radiator fordítva lett bekötve.Körülbelül három hónapokban telt, mire azt elinteztem, hogy egy mágneses szűrő lett beépítve. A rendszer elvileg nem levegõs, mégis a kazantol legtávolabbi radiator, ami egy nagy szobai radiator, csak részben melegszik fel.(kb felső egyharmad)
  Mi okozhatja? A rossz kiépítés ? Vagy a kazànban okozhatott már kárt a szennyeződés?
  Köszönöm válaszát!
  Tisztelettel, Ani

  • x003577_db:

   Kedves Ani!

   Keresztbe lett kötve a radiátor?
   A cirkóhoz közeli radiátoron kellen folytani (zárni), hogy a távoli radiátorba is eljusson a cirkulció.
   Első lépésként ezt kellene megpróbálni. (Fűtési rendszer beszabályozása)
   Nagy Péter

 • Kurdi János:

  Tisztelt Nagy Péter úr!

  Telefonon próbálom elérni, de nem sikerül. Szeretném a fűtésemet korszerűsíteni, Bp-en a 11. kerületben. A lakás 38 nm2-es. Jelenleg két konvektor fűti, a meleg vizet elektromos bojler adja. Mika 6-ra gondoltam, és persze Önre :). Hogy tudom felvenni Önnel a kapcsolatot?
  Tisztelettel, Kurdi János 70/601-1501

  • x003577_db:

   Kedves János!
   Mire itt válaszoltam, már kapcsolatba léptünk egymással.
   Nagy Péter

 • Dalos-Benedek Beáta:

  Tisztelt Nagy Péter!
  Egy 48nm-es 1 szobás budai lakás fűtéskorszerűsítését tervezem. Jelenleg a lakás fűtése héra cserépkályhával van megoldva (a szobában található). Arra gondoltam, hogy MIKA 6 parapetes kazánra cserélném. Amennyiben megoldható, akkor a szobában, konyhában, illetve a fürdőszobában egy törülközőszárítós megoldásra gondoltam. Hozzávetőlegesen ennek mekkora költsége van, illetve milyen hivatalos dokumentumokat kell beszerezni hozzá vagy ezt Ön/Önök is el tudják intézni?
  Köszönöm válaszát!
  Üdvözlettel,
  Dalos-Benedek Beáta

 • Tisztelt Nagy Péter Úr!

  Szükséges-e gázterv és kéményseprői engedély abban az esetben, ha a Mika készülék egy eredetileg kisebb teljesítményű konvektor helyére kerül felszerelésre (számít-e, hogy a régi konvektorok összteljesítménye nagyobb volt, mint az egy Mika készüléké), és a füstgáz elvezetése nem az eredeti parapet helyén keresztül valósul meg. Bizonyos okokból, az eredeti kivezetéstől 20-30 cm-re új kivezetést kell fúrni. Társasház esetében a fal (homlokzat) átfúrásához ebben az esetben kell-e a tulajdonosok hozzájárulása, és ha igen, milyen arányban? Mi lehet a következménye a tulajdonosi hozzájárulás esetleges hiányának?
  Üdvözlettel: B. György

  • x003577_db:

   Kedves György!
   Ha minden szabélyt betart, akkor igen szükséges a gázterv.AZ új furat kialakításához való engedélyezési eljárásban nem vagyok járatos. Függ attól pl, hogy műemlék épüetről van szó. Érdeklődjön a közösképviselőnél, vagy a kerületi önkormányzat műszaki osztályán.
   Nagy Péter

 • Mária:

  Kedves Péter!
  Van egy társasházi lakásom ami panel 63nm normál belmagasságú, szigetelt. Eddig három konvektor fűtötte. A meleg vizet villanybojler szolgáltatja. Kérdésem: ezzel a kazánnal meg lehetne e oldani azt hogy a meleg vizet ne a bojler melegítse hanem a kazán illetve ekkora nm – hez mennyi kazán lenne szükséges. És milyen összegből lehetne megvalósítani az átalakítást. A radiátorok száma szerintem 5 db. köszönöm a szaktanácsát.
  Tisztelettel Mária!

  • x003577_db:

   Kedves Mária!
   63nm es lakás kifűtésére még alkalmas a Mika készülék. A váltószelepes változat a melegvizet is előtudja állítani egy indirekt tárolós bojlerbe.
   Üdvözlettel,
   Nagy Péter

 • Nagy Csanád:

  Kedves Péter,

  A segítségét/véleményeteket szeretném kérni
  Fűtéskorszerűsítésben gondolkodom és amiből kiindulok:
  – 53 nm régi építésű lakás, nagy belmagasság, 2 szoba
  – A másodikon lakom a háromemeletes házban (a kémény miatt, ami nincs bélelve)
  – Jelenleg egy Beáta 3 és 4-es konvektor fűti a két szobát (3,3 és 4,5 kW) (fürdőben, konyhában nincs fűtés)
  – Van még egy átfolyós gázbojler a fürdőben
  – És valószínű, lecserélem az ablakokat
  – A legdurvább gázszámlám 28e volt múlt télen
  A lényeg, hogy szeretném lecserélni a konvektorokat és szívem szerint a bojlert is vmi korszerűbb megoldásra és keresgélés közben futottam bele a MIKÁ-ba is.

  Mi a véleménye? Érdemes ebben gondolkodnom? Vagy kombicirkó, esetleg villany?
  1 kazán pl elég lenne? Laikus vagyok, de azt nem tudtam összehozni, hogy a leírásban az van, hogy a teljesítménye 6,0 kW (ami ugye kisebb, mint a mostani két konvektor összesen), viszont “8-10 kW-nyi radiátor terhelhető rá egy készülékre” (ami akár még egy plusz fűtőtestet is jelenthetne)

  Nagyságrendileg mennyi lenne egy ilyen rendszer kiépítése, illetve hozzávetőlegesen mit várhatnék a két konvektorhoz képest tőle?

  Köszönöm a segítséget!

  üdv
  Nagy Csanád

  • x003577_db:

   Üdvözlöm!
   A nagy belmagasság miatt én 2 db Mikával gondolnám megoldani a lakásuk fűtését.
   Ameddig nincsenek nagy hidegek elég az 1 is, de a hideg téli időszakba kel a 2.
   Nagy Péter

 • Virányi Zoltán:

  Tisztelt Nagy Péter Úr!
  47nm.-es magas földszinti lakásnak (házrésznelk)a fűtéskorszerűsítését szeretném megoldani. Belmagasság kb. 260 cm. 2 db. parapetes konvektor ( háló, nappali) a konyhában gáztűzhely és a fürdőszobában egy 80 literes Hajdú villanybojler adja a meleg vizet. A gázkonvektorok kertre illetve utcára torkollnak, típusuk: Lampart LB50 szellőzőcső átmérője: 100 mm, a gázvezeték 1/2 “. A váltószelepes változatot szeretnénk a hmv szolgáltatásra használni a meglévő villanybojler lenne az indirekt tároló. A kertre szellőző készülék helyére szeretnénk minél kisebb költséggel elhelyezni a kazánt és 3 db radiátor beépítését tervezzük.
  Kérném szíves véleményét és a hozzávetőleges teljes bekerülési költséget írja meg.
  Köszönettel:
  Virányi Zoltán

 • Méder Lászlóné:

  Tisztelt Nagy Péter Úr!

  44 nm-es budai lakásomban szeretném a parapetes gázkonvektoros (konyhában található) fűtést lecserélni Mika6-ra úgy, hogy a konyhában nem szükséges a fűtés(eddig sem használtuk), a szobába kellene egy nagyobb és egy kisebb radiátort behelyezni. A szobában most egy lebontásra váró Hérás gázégővel ellátott cserépkályha van, ez megszűnne. Ha meg tudná mondani, ezek hozzávetőleges költségét, megköszönném. A radiátorokat, és a Mika 6 készüléket én venném a Ventil épületgépészetnél jó árban kaphatóak. Várom válaszát,
  tisztelettel: Méder Lászlóné

 • győző béla:

  napok óta hivom a megadott telefonszámot,mivel szeretném fütesemet a bemutatott módon megoldani.Sajos nem tudtam felvenni a kapcsolatot Önökkel.Hálás lennék ha egy árajánlattal megtisztelnének.Van másik elérhetőségük esetleg ahol megrendelésemet eszközölhetném-

  gyözö b

  • x003577_db:

   Üdvözlöm kérem keressen meg e mailben ott fogok tudni válaszolni a kérdéseire sok a munka a telefont ezért nem tudom napközben felvenni

 • Németh Róbert:

  Tisztelt Nagy Péter Úr!

  Nekem Marcaliban lenne szükségem fűtésszerelésre. Az egyik fűtésszerelő általi munkadíjat 590 ezer forintot sokallom. A kazán (Mika E6 turbó) és a radiátorok már megvannak, de a többi szerelvényt is beszerzem.
  Szeretnék érdeklődni, hogy vidéken is vállal(nak) munkát? Ha igen, mennyivel növeli meg a munkaköltséget? A munkadíj nálam nem ér 150-200 ezernél többet.

  Várom megtisztelő válaszát!

  Tisztelettel:

  Németh Róbert

 • K.Balázs:

  Tisztelt Nagy Péter Úr!

  Észrevételét ill. segítségét szeretném kérni!

  Van egy 75 nm-es tégla építésű lakásom. Földszint; 3 szoba; konyha; fürdő. Belmagasság átlagos 2.6m A lakásban 5 db konvektor + 1 db gázbojler van. Szeretném a rendszert korszerűsíteni. Milyen megoldást javasol rá? Megközelítőleg milyen összegben gondolkodhatom? A gázbojlert is kiszeretném váltani. Somogy megyében (Marcali) ismer szakembert aki ilyen rendszert tervez és telepít? Válaszát előre is várom! Üdvözlettel: KB

  • x003577_db:

   Üdvözlöm kérem keressen szerelőt Somogy megyében mert én Pestről hiába adok tanácsot az ottani kivitelezővel kell meg beszélnie a fűtési rendszerét

 • PatrikDani:

  Tisztelt Péter!

  Kombi cirkó helyére felszerelhető egy mika kazán? Melegvizet is tud szolgáltatni? Csak parapetes készülékek vannak, vagy van falra szerelhető, aminek felül van a “kémény” kivezetése? Mi a szükséges folyamat ennek a bejelentésére, mennyi időt és pénzt emészt fel kb? (80 nm ikerház, ahol a gázóra jelenleg le van szerelve, a visszaszereléséhez rendezett papírok szükségesek) Padlófűtést is lehet róla működtetni?
  Köszönöm előre is!

 • müllerné:

  Tisztelt Nagy Péter Úr!
  szeretném megtudni,hogy meglévő nyílt égésterű kombi cirkóval működtetett radiátoros fűtése esetén,kémény és készülék probléma miatt,célszerű lenne a MIKA6 turbós mini kazánra váltani?Viz fűtését elektromosan megoldani.Szerelési költségek és a fogyasztás tekintetében.Az új kéményes gázcirkóhoz új kémény is kell,ez már kb egy millió körül jár.
  válaszát várom és köszönöm.
  üdvözlettel Müller károlyné

  • x003577_db:

   A mika készülék már zárt égésterű ha olyan a lakás és a ház opciói megfelel az oték szabályainak is akkor célszerű mikával fűteni

 • Kovács Zsuzsa:

  Tisztelt Uram!
  Én egy 52 nm-es lakás fűtését és melegvíz-ellátását szeretném megoldani MIKA készülék segítségével.
  A lakásban most 2db FÉG konvektor működik, ezeket szeretném radiátorokra cserélni, továbbá szeretnék fűtőtestet a konyhába, az előszobába
  és a fürdőszobába is, ahol most kéménybe kötött fali melegítő és szintén a kéménybe kötött átfolyós gáz vízmelegítő van.
  Kérem szíveskedjék e-mailben megkeresni, mert van még (jó) néhány kérdésem, amit ide hosszú lenne leírni.
  Várom a jelentkezését,
  üdvözlettel
  Kovács Zsuzsa

 • Csak Attila:

  Tisztelt Péter!

  Azt olvastam, hogy maga a Mini kazán is kb. 0,5kwatt hőt ad le. Ez elég egy 9 köbméteres fürdőszoba fűtésére ahova csak a kazán kerülne, vagy ide is szükséges plussz fűtőtest?
  A helység hőigényére is 450-500wattot számoltam.

  Válaszát előre is köszönöm!

 • Dobay Emese:

  Kedves Péter!
  70 négyzetméteres, 3,5 méter belmagasságú lakásról lenne szó, meleg víz boylerről megy , fa ablakok vannak, szobákban konyhában parapetes
  konvektorok.Megfelelő kémény nincs.Megoldható MIKA-val? Ha igen, kettő kell belőle? Milyen típus lenne Jó?
  Üdv.:Dobay Emese

 • Kozák Valéria:

  Kedves Nagy Péter!

  Egy 75 nm-es házban szeretnénk korszerűsíteni a fűtést.
  Két szobában van ablak alatt konvektor,illetve a konyhában egy,ami kéménybe van kivezetve.
  A fürdőszobában nincs fűtés,a melegvizet villanybojler adja.
  Szeretném megkérdezni,hogy hozzávetőlegesen mennyibe kerülne radiátorokra cserélni a konvektorokat,illetve szeretnénk a fürdőszobába is fűtést?
  Köszönöm

 • Demeter Ferencné:

  Tisztelt Péter!
  A lakásom 53nm-es,új nyilászárokkal.Szeretném megoldani,hogy minden helyiségben legyen fűtésem.
  Kérem írja meg,hogy kb.mennyibe kerülne a Mikával való kiépítés.

  köszönöm
  Demeterné

  • x003577_db:

   Üdvözlöm Kérem írja meg az email címét a gázműszaki@gmail.com ra ott tudok árajánlatot adni Nagy Péter

   • Demeter Ferencné:

    Kérek egy árajánlatot.
    Még egy kérdésem lenne,mennyi hangos a készülék?

    Üdvözlettel:Demeterné

    • x003577_db:

     Üdvözlöm!
     Hányadik kerületről és utcáról lenne szó?
     Hány m2 es a lakás?

     Üdvzlettel,
     Nagy Péter

 • Tuba Gyöngyi:

  Tisztelt Nagy Péter! Lakásomban tavasszal lett korszerűsítve a fűtés gázkonvektorokról a Mika minikazános rendszerre. Nagyon elégedett vagyok ezzel a megoldással, viszont kérdésem az lenne mi az oka, hogy a gyújtóláng folyamatosan kialszik. Volt, hogy fél óra, egy óra, illetve másnap reggelre. Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel: Tuba Gyöngyi

  • x003577_db:

   Üdvözlöm lehet a hő korlát hibája vagy a nem megfelelő vizsgád elvezető beállítás gyújtóláng magasság kazántest nincs a helyére nyomva Nagy Péter

 • Kékesi Keresztes Lajos:

  Hello!
  Kékesi Keresztes Lajos vagyok és van egy kérdésem. Mivel jobb egy ilyen (Mika6) berendezés egy Kvazár Plusz berendezésnél azon kivül
  hogy a Mika6 melegvizet is előálit.
  Előre is kösz a választ.
  kkl1960@gmail.com

  • x003577_db:

   Üdvözlöm Nem ismerem a kvazár plusz fűtőberendezés t sajnos nem tudok választ adni kérdésére Üdvözlettel Nagy Péter

 • Tóth Odett:

  Kedves Péter!
  A mini kazánról szeretnék érdeklődni. Lehetséges-e vele szintek közti fűtést kiépíteni? Ha az emeletre szerelünk egyet, az képes-e felfűteni azt a kis helyiséget, meg a mellette lévőt, illetve az alatta lévőt? (3 kis fürdőszoba), vagy mind a két szintre kell kiépíteni külön rendszert? Ha a meglévő konvektor helyére tesszük, akkor nem kell terv és engedély?
  Egy kazán és két radiátor akkor kb. 400.000-ből kihozható? Ha két szinten, összesen 3 radiátor, az mennyibe kerülne?
  Kéménybe kötött konvektorok is vannak a házban, ezeket szeretném kiváltani. A 3-ból két fürdőszobának csak a szomszéd felé van külső fala, így oda nem tehetünk parapetes konvektort, ezt a mini kazános megoldást találtam, ami nekünk jó lehetne. A kéményeset mindenképp szeretném lecserélni, mert nagyon tartok tőle.
  Válaszát előre is nagyon köszönöm!

  • x003577_db:

   Üdvözlöm Igen két darab mikával lehet megoldani ekkora alapterületű és belmagasságú lakás fűtését biztonsággal Nagy Péter

 • Durkó Attila:

  Tisztelt Péter!
  A kérdésem az, hogy egy rendszert milyen fagyállóval kell feltölteni? Jó lehet bele az autókba használatos is, amikben van olyan is ami az alumíniumot is kíméli?
  Köszönettel: Attila

  • x003577_db:

   Kedves Attila!
   Én a Fernox f1 et használom. Ha fagyállósat szeretne, akkor az is van a Fernox palettáján.
   Üdvözlettel,
   Nagy Péter

 • Hegedüs Sándor:

  Tisztelt Péter ! 2018 tavaszán szeretném korszerűsíteni a lakásomat / 55nm /. Jelenleg 4 db parapetes gázkonvektor fűti az otthonomat Az ön által bemutatott minicirkó érdekelne engemet is . Kérdem én mik a lehetőségem , tudna -e ajánlani Veszprém megyében hozzá értő szakembert . Válaszát előre is köszönöm , Tisztelettel Hegedüs Sándor

 • Szakál Lilla:

  Kedves Péter!

  Először is Nagyon Boldog Új Esztendőt kívánok! Budapest 7. kerületében van egy egyszobás, konyha, fürdőszobás, 35 m2-es lakásunk, melynek fűtéséről jelenleg egy FÉG konvektor gondoskodik. Ezt szeretnénk kiváltani egy Mika kazánnal, melyhez egy ekkora lakás esetében ha jól tudom 1 db radiátor/helyiség (összesen 3 db) szükséges. Azután szeretnék érdeklődni, hogy mennyibe kerül ennek a teljes kivitelezése és, hogy van-e erre mostanság szabad kapacitása? Várom válaszát, üdvözlettel: Szakál Lilla

 • Bender Anna:

  Kedves Péter!

  2018. februárban tervezzük lecserélni Kőbányán a parapetet mika minikazánra. A lakás 38 nm, jelenleg 1 parapettel van fűtve. A mika segítségével még 2 helyiségbe szeretnénk szerelni plusz 2 db radiátort ( illetve ha jól tudom abba a helyiségbe is kell radiátor ahol a kazán van). Ezekkel a paraméterekkel szeretnék árajánlatot kérni Öntől.

  KöszönetteL: Bender Anna

  • x003577_db:

   Kedves Andrea!
   Köszönöm a megkeresését. Kérem, segítse a munkámat azzal, hogy első lépésként küld egy alaprajzot (nem kell méretarányosat) a lakásról csak a beírt méretek fontosak. Ez alapján tudok küldeni egy árajánlatot jó megközelítéssel és egyéb tennivalókról tájékoztatót, ami később jó alapot szolgálhat a megbeszéléshez. Ez után tudom a helyszínt felmérni és tanácsokat adni. A helyszíni bejárás ugyan 8.000 Ft ba kerül, de ezt az összeget megrendelés esetén jóvá tudom írni a munkadíjból. Emai: gazmuszaki@gmail.com

   Köszönettel,

   Nagy Péter

 • Csak Attila:

  Tisztelt Péter!
  Néztem több videóját és láttam, hogy a készüléktol az előre és visszatéro ágakhoz flexibilis csővel csatlakozik a rendszerhez. Ezzel valójában megoldhato , hogy kikeruljuk a rengeteg könyök használatát?

  • x003577_db:

   Kedves Attila!
   Nem sima flexibilis cső, anak túl kicsi a keresztmetszete.
   Ugynevezett Gebo csővel van kötve, amihez speciális peremező kell.
   Üdvözlettel,
   Nagy pÉTER

 • Nagy József:

  Kedves Péter!
  Mindenhol a 20-as ötrétegű csővel írjak a rendszer kiépítését. Viszont, ha osztó-gyüjtős kivitelezés lenne, akkor gondolom elég a 16-os cső? Vagy oda is indokolt a nagyobb átmérő?

 • Páni Andrea:

  Tisztelt Péter! Régóta gondolkodom a Mika rendszer kiépítésén, de nem volt anyagi keretünk rá. Lassan viszont elkerülhetetlenné válik a gyűjtőkémények megszüntetése miatt. Azt szeretném kérdezni, jól értem, hogy van olyan készülék aminek a kivezetése nem parapet, hanem egy cső és ehhez nem szükséges építési engedély? Nekünk nincs parapetünk. Az egyik hozzászólásában olvastam, hogy a gyüjtőkéményről való lekötést a kéményseprőknél be kell jelenteni?

  • x003577_db:

   Kedves Andrea!
   Az OTÉK szabályainak ha megfelel az épület, akkor meg lehet valósítani a Mika telepítést.
   A gyűjtőkéményt a kéményesek szüntethetik meg.
   Nagy Péter

 • Tüske Bálint:

  Tisztelt Péter!
  Az idén szeretném egy Bp. IX. kerületi, 54nm, (2 szoba, ebédlő, konyha, fürdőszoba, wc) lakásban 3db konvektor, és egy átfolyós vízmelegítőt lecserélni Mika 6ev minikazánra, valamint egy hőtárolós kombi, indirekt melegvíztárolóra.
  Radiátorolat szeretnék a fenti helységekben, a fürdőben törölköző szárítósat.
  Szeretném, ha küldene egy árajánlatot.
  Előre is köszönöm: Tüske Bálint

 • Kovács Menyhért:

  Tisztelt Péter!

  Szeretném az idei évben a fűtésünket korszerűsíteni és halottam ezekről a vízteres konvektorokról, amit a fürdőszobában lévő kéménybekötéses konvektor helyére szeretnék tenni, ezzel szeretném magát a fürdőszobát kb 9 nm, mellette egy előszobát ami olyan 7-8 nm és itt is található egy parapetes konvektor, és konyhát fűteni ami szintén a fürdőszoba melletti van igaz hogy nyitott és egy légtérben van a nappalival de itt található egy kandalló is de a boltív ami végül is elválasztja eléggé fölfogja a meleget, és csak rásegítésként lenne ott radiátor viszont a kandallóval képtelen vagyok a fürdőszobát fűteni. A kérdésem az lenne hogy az otthon melege pályázat erre a készülékre igényelhető lenne e, és hogy ön szerint ezzel az egy készülékkel kitudom e váltani a 2 készüléket.

  • x003577_db:

   Üdvözlöm kéményes készülék helyére nem rakható de a Mika. Az on lakásába 2 darab ra lenne szükség lehet rá pályázni is Üdvözlettel Nagy Péter

 • Kiss Márk:

  Tisztelt Nagy Péter!

  Én egy 77 nm-es lakásban szeretném beszereltetni a MIKA rendszert. Ezen a társasházon már 20 cm szigetelés van és a nyílászárók is ki lettek cserélve műanyagra. Jelenleg parapettes gázkonvektorok üzemelnek a lakásban. 6 db radiátort szereltetnék felszereltetni. A kérdésem az, hogy 1 db ilyen MIKA6 minikazánnal meglehetne ezt oldani? 21,5 foknál nem kell több a lakásba.

  Köszönettel: Kiss Márk

  • x003577_db:

   Kedves Márk a leírt paraméterek alapján el tudja látni a fűtési feladatot a készülék nagy hidegben Persze nem szabad hagyni kihűlni a lakást hön megtartásra fog jól működni a készülék Nagy Péter

 • János:

  Tisztelt Nagy Péter!
  Én azt szeretném kérdezni,hogy csak padlófűtésre lehet e használni a minikazánt?70 m2-es családiház fűtéséről lenne szó. Más fűtés nem lenne a házban.Válaszát előre is köszönöm.

  • x003577_db:

   Kedves János!
   Lehet, de a munka kivitelezését előzze meg egy pontos tervezés. Számításba véve a lakás hőszigetelését is!
   Nagy Péter

 • Szabó Ágnes:

  Kedves Péter!

  Budapesten egy 55 nm-es lakásban élek egy társasház 2. emeletén. 2 konvektorom van, mind a kettő a kéménybe van bekötve, parapetes konvektor tudtommal sosem volt a lakásban. Korszerűsíteni szeretném a fűtésemet és kihívtam egy szerelőt, aki azt mondta, hogy mivel a társasház 2. emeletén lakom, vagyis alattam és felettem is laknak, ezért nem nagyon tudja sehova sem betenni a kazánt esetleg a hálószobába (pedig van spejz, konyha…). Ez lehetséges Ön szerint.
  Előre is köszönöm a válaszát.
  Üdvözletel,

  Szabó Ágnes

  • x003577_db:

   Kedves Ágnes!
   Látatlanban nem tudonám megmondani.
   Az OTÉK szabályait kell figyelembe venni. Mika fűtési rendszernél ez a szabály
   kevésbé szigorú!
   Nagy Péter

 • Balogh Attila:

  Tisztelt Nagy Péter!

  Sokat nézegetem a fűtésrendszer ezen típusát.Sok leírást és vélemény olvastam de nem jutok düllőre.
  Egy megközelítőleg 80nm-es házba szeretnék konvektorrol váltani más rendszerre.Belmagasság 2.5m szigetelve és nyílászárók kicserélve. Összesen 8 rediátor lenne felszerelve. Őn szerint egy kondenzációs kazán elegendő lenne e a ház felfűtésére?
  Válaszát előre is köszönöm!

  • x003577_db:

   Kedves Attila!
   Kondenzációs kazánnal tökéletesen ki fogja tudni fűteni a lakást.
   Nagy Péter

 • Balogh Attila:

  Tisztelt Nagy Péter!

  Egy közel 80nm-es lakásba szeretnék egy mika gázkazánt. Szigetelés és nyillászárók cserélve. Belső magasság 2,5m. A hőigényünk Kb 24fok.
  Kérdésem az lenne , vélemény szerint elegendő lenne e egy Mika kondenzációs kazán?
  Válaszát előre is köszönöm!

 • Lukács György:

  Tisztelt Péter !
  Adott egy 100 nm családi ház .
  A szobákban gázvezetékek vannak kihúzva, korábban konvektorok voltak, de le lettek szerelve. Központi fűtés /hűtés rendszert szeretnék kiépíteni, fűtőtesteknek meg fancoilokat használnék .
  Mint kiderült a korábbi hozzászólásokból, kettő darab Mika készülékre lesz szükségem. Kérdésem az lenne, hogy a két készüléket lehetséges-e ugyanazon vízkörre kötni, vagy ilyen esetben egymástól külön körön kell lenniük ?

  Tisztelettel : Lukács György

  • x003577_db:

   Kedves György!
   Lehet egy vízkörön, én párhuzamosan szoktam kötni a 2 db Mikát.
   Nagy Péter

 • Gebora Judith:

  Tisztelt Uram, kerdesem az hogy tud-e ajanlani kollegat, vallalatot aki a Mika 6E minikazán teljes beszerelesevel foglalkozik Somogy megyeben, Buzsak kornyeken? Sajnos ahogy olvasom On csak pestmegyeben vallalja el ezt. Kedves valaszat varom es elore is koszonom! Udvozlettel Judith

 • Merkli Diána:

  Üdvözlöm.
  Sajnálattal olvasom, hogy Kecskeméten nem tud munkát vállalni. Esetleg tud ajánlani valakit, aki itt is be tudná szerelni a rendszert? Mostani árviszonylatban cakumpakk mennyibe kerülne egy 50nm-es lakásban a mika (csak fűtés) kialakítása? Válaszát előre is köszönöm

 • Feher Timea:

  udv, Bp. 49-es evekben epult haz, 42nm-es, 4-ik emeleti lakasban, egyik szoba 20nm parapetes konvektorral, masik szoba 8,5 nm -nincs futes bevezete, de gazcso fut vegig a szoban- ilyen parameterekkel lehet-e Mika6-os kazant csinaltatni? Mennyibe kerul? A melegviz boilerrol megy, kemenyt nem szeretnenk beleltetni.

 • Cséri Katalin:

  Kedves Péter!
  Fűtéskorszerűsítésben gondolkodom. A lakás 39 nm-es, szoba-konyha-fürdő-előszoba. A szobában van egy parapetes konvektor, a fürdőben egy kéménybe kötött gázmelegítő készülék. A konyhában és az előszobában jelenleg nincs fűtés, de oda nem is tervezek. A szoba kb 25 nm-es. Azért is gondoltam a Mika-6E kazánra, mert a kéményt nem szeretném egyedül béleltetni (főleg a földszinttől a 3. emeletig). Gondolom, akkor a szobába is és a fürdőszobába is szükség lenne egy fűtőtestre. Azt szeretném tudni, hogy a kivitelezés mennyi időt venne igénybe, illetve kb mennyibe kerülne?
  Köszönettel:
  Cséri Katalin

  • x003577_db:

   Kedves Katalin!
   Ha jó csapatot bíz meg a munkával, akkor 1 nap alatt meglehet csinálni egy ilyen renddszert.
   A gázművek felé a legalizásás ettől független.
   Nagy Pézter

 • Gné Szilvia:

  Üdvözlöm. Én is segítséget szeretnék kérni. 67 nm -es családi házról lenne szó.A belmagasság kb 3m. Jelenleg 2 db konvektor van,amit megszeretnék szüntetni és a helyére 1 db Mika kazánt és 4 db radiátort. Ön szerint elegendő egy db kazán ekkore területre vagy kettőre lenne szükség? Illetve mennyibe kerülne az egész rendszer kialakítása? Válaszát előre is köszönöm.

  • x003577_db:

   Üdvözlöm. 1 Mikával ha nagy hideg van kint, nem biztos elegendő a 6 kw teljesítmény.
   Árajánlatot alaprajz alapján tudok készíteni. Kérem keressen emailba.
   Nagy Péter

 • Üdvözlet.Kérdésem 85nm es családiházba jelenleg vizteres kandallóval fütök.Szeretnèm mika6 kazánnal kiváltani.6db radiátor van.Ki tudom vele füteni a lakást.Köszönettel!

  • x003577_db:

   Kedves Zoltán!
   Nagy hideg időben, nem lesz elég a teljesítménye (6Kw)
   Üdvözlettel,
   Nag Péter

 • Gécsek Máté:

  Üdvözlöm!

  76nm-es vályogház fűtésének és melegvíz ellátásának korszerűsítését tervezem, jelenleg radiátoros rendszer van, fatüzelésű kandallóval.

  Gáz még abszolút nincs bevezetve, csonk sincs. A korábbi hozzászólásokat olvasva nagyon hideg napokon kevés lenne a Mika. Igaz ez akkor is, ha padlófűtést alakítanánk ki?

  Mennyivel lehet olcsóbb a Mika kiépítése, mint egy sima kondenzációs kazános rendszer? Elvileg van egy kémény, mert a fürdőszobában jelenleg gázpalackról üzemeltetett átfolyós vízmelegítő van. Érdemes esetleg hőszivattyús rendszerben gondolkodnom?

  Köszönettel: Gécsek Máté

  • x003577_db:

   Kedves Máté!
   Kondenzácós kazánban tud még gondolkozni ha nem Mika,
   de akkor plusz költség hozzá a hozzá való égéstermék elvezető rendszer.
   Nagy Péter

Itt lehet hozzászólni !