fég szerviz, mika 6e javítás, cirkó csere, konvektor javítás, konvektor szerelés, konvektor csere, , konvektor szerviz, konvektor szerelő, konvektor szerelés, konvektor javítás, konvektor üzembehelyezés, üzembe helyezés, fég javítás, fég szerviz, zugló, sashalom, mátyásföld, árpádföld, rákosszentmihály, budapest, budapesten, újpalota, újpest, vekerle, kispest, keresztúr, rákoskeresztúr, rákoskert, 16., 17., 18., 15., 14., 13., 11., 10., 9., 7., 8., 6., 4., 3., 20., kerületekben, nagyta

Kapcsolat!

Gázfelülvizsgálat

Nagy Péter

Nagy Péter

1162 Budapest Jávorfa u.62.

Mobil tel: +36309498943

Email: gazmuszaki@gmail.com

Szakmai...

75 hozzászólás “Kapcsolat!” bejegyzésre

 • Kiss László:

  Tiszteletem Nagy úr!
  Érdeklődőm, hogy a gázkészülékek felülvizsgálatára milyen kedvező anyagi lehetőség van. / árajánlat /
  A társasházban meghírdetett napon egyedi ellenőrzés a tulajdonosok számlájára, az aktuális évjáratot figyelembe véve,
  vagy társasházi -átalánydíj- stb??
  Társasház, 4 emeletes tégla kb 1910-es években épült jobb állapotú ház/ ötszintes/ kb 45-49 albetéttel, többségében két, részben három szobásak.
  Vegyes gázkészülékel: Konvektor, cirkó, gáztűzhely, vízmelegítő… általában régebbi illetve különböző évjáratú készülékek. / Nincs felmérve/.
  A pincében a gázvezeték 2 éve lett cserélve.
  A közgyűlésen tájékoztatnám a tulajdonosokat az ön válaszáról, lehetőségekről.
  Üdvözlettel: Kiss László

  • x003577_db:

   Tisztelt Kiss László!

   Hozzászólására válaszolva a következő ajánlattal tudok szolgálni.
   A gázkészülékek felülvizsgálata lakásonként (ha mindegyik lakást én vizsgálom) 3 db konvektor 1 db átfolyós vízmelegítő 1 db tűzhely esetén 12.000 Ft/lakás ár jönne ki. Ebben az árban benne van a gázkészülékek műszeres vizsgálata és a hivatalos jegyzőkönyv készítés amit 5 évente kell elkészíttetni.
   Az árban benne van a lakás légellátásának és a füstgázelvezető csövének szabályos bekötésének ellenőrzése is. Ami nincs benne az a fogyasztói vezeték felülvizsgálata (10 évenként kell felülvizsgáltatni). Nincs benne a hiányosságok kijavítása (pl.. légbeeresztők, hajlékony gáz flexibilis cső cseréje, hibásan működő gázkészülék kijavítása, stb.) Amelyik lakásban cirkó üzemel, annak a műszeres felülvizsgálata (füstgázelemzés) 5000 Ft/db.

   A ház csatlakozói vezetékének felülvizsgálata 3 éve lett felújítva, akkor az csak 2016-ban kell legközelebb hivatalosan felülvizsgálni.

   Ha szükség van a jövőben a munkámra, akkor kérem keressen fel az elérhetőségeim egyikén.

   Tisztelettel, Nagy Péter épület-gépész technikus

 • Braun Tamás:

  Kedves Nagy Péter Úr!

  Szeretnék egyértelműen tisztán látni a következő előttem álló feladattal kapcsolatban amihez kérném az Ön elvi segítségét.
  Adott egy 35nm-es egyszobás kislakás. Eddig távfütés jellegü központi fütés volt. Tavaly a háztartási melegviz ellátás érdekében megtörtént a lakáson belüli régi gázvezeték teljes cseréje, a kémény bélelése és egy zárt égésterü Vaillant gázüzemű boyler beüzemelése. Fökétusz engedély és gáz meo rendben lezajlott. Sajnos nem volt annyi pénzem, hogy egyből cirko kazán kerüljön telepítésre, noha akkor még nem kellett volna fütésre használni.
  Szeretném megkérdezni, hogy a tervezések, engedélyeztetések ebben a szituációban hogyan néznek ki. Tényleg teljesen előlről kell-e kezdeni az egész procedúrát, mintha nem történt volna tavaly semmi. Eddig kb. fél millió ft-t fizettem ki.
  Tisztelettel várnám válaszát, üdvözlettel Braun Tamás

  • x003577_db:

   Kedves Braun Tamás!

   Sajnos jól tudja a rendelkezést. Egész pontosan ha nem ugyan olyan funkciójú készülékre cserél, akkor már is tervköteles a gázkészülék felszerelése.
   Most egy vízmelegítő van felszerelve és kombi cirkót szeretne helyette.

   Üdvözlettel, Nagy Péter

 • Póti Gábor:

  Tisztelt Uram,
  Ma voltak felülvizsgálni, és az egész házban komoly problémákat tártak fel. Az egyik az, hogy az utcai fővezetéktől a ház fő-órájáig terjedő részen szivárgás észlelhető. Ugyanígy a 6 lakás-mérőórából 2-nél is szivárás észlelhető. A kérdésem amiben a segítségét kérnénk: Ezt kinek a költségére kell kijavíttatni?
  Mert a gázos szerint mindent nekünk kell állni, de szerintünk meg a főóráig tartó szakasz a gázművek “sara”, hasonlóan a vízvezetékekhez. Ezt jól tudjuk?
  Az egyéni óráknál lévő szivárgás érdekes, mert a gázmérők cseréje 2 éve volt, és akkor nem vizsgálták meg? Ezt kinek kell majd kifizetnie? Gondolom a plomba miatt nem akárki nyúlhat hozzá….

  Bocsánat, ha értetlenkedünk….
  Köszönjük tanácsait, tisztelettel

  Póti Gábor

  • x003577_db:

   Kedves Póti Gábor!

   Nincs jó hírem. A csatlakozói vezeték a ház tulajdona, ezért a ház feladata a hibák kijavíttatása és kifizetése. A csatlakozói vezeték a telekhatártól vagy az utcai fővezetéktől (elosztói vezeték) a gázmérő csapjáig tart. Onnan tovább fogyasztói vezetékről beszélhetünk, ami a lakás tulajdonos tulajdona.
   A plombát a gázmérőn a gázművek emberei távolíthatják el és tehetik vissza. Így ha más baj nem lenne, akkor a gázművek felé kellene bejelenteni a gázszivárgást az óránál, hogy szüntessék meg.

   Üdvözlettel, Nagy Péter

 • Tisztelt Uram!

  A tanácsát szeretném kérni : házunkban teljes gázcső-csere történt korábbi szivárgások miatt. Amikor a munka befejeződött, és visszaadták volna a gázt, a gázművek képviselője a legtöbb lakásban (köztük a miénkben sem) engedte a gáz megnyitását a lakásokban lévő hiányosságok miatt.

  Lakásunkban B típúsú Vaillant kazán van, égésterméke a kéménybe távozik. A konyhában egy gáztűzhely van, felette kivezett elszívó. A tervező, aki itt járt nálunk, hogy felülvizsgálja lakásunk problémáit, csak abban látja a megoldást, hogy a B típusú kazánt zárt égésterűre cseréljük, a konyhában pedig levegőztetőket alakítsunk ki, illetve mágnesszelepet szereltessünk be.

  Sehol nem találtam arra vonatkozó szabályt, hogy kötelező lenne a B típusú nyílt égésterű készülékek cseréje zárt égésterűre. Az Ön honlapján is azt látom, hogy amennyiben van biztosítva a levegőutánpótlás levegőztetők révén, akkor rendben van a nyílt égésterű készülék. Egyébként a jelenlegi készülék egy Vaillant kombikazán, 10 éves, minden évben elvégeztetjük a szükséges karbantartást rajta. Ön szerint is le kell cserélnünk az egyébként kiválóan működő kazánt egy zárt égésterűre?

  Várom mihamarabbi válaszát,
  Hálás köszönettel:

  T. Ildikó

  • x003577_db:

   Kedves T. Ildikó!

   Nem kell a minden áron kicserélni a cirkóját, de rendbe kell szedni a hiányosságokat. B típusú készülékkel nem működhet egyszerre az elszívó. Reteszelten viszont igen, ezt kell egyszer megoldani. A légbevezetőket ki kell alakítani, ha fokozott légzárású nyílászárói vannak.A tűzhelyhez ha marad reteszelten az elszívó elég egy méretezett légbevezető. Ha megszünteti a kültérbe az elszívást, akkor kettő db légbeeresztő kell. A Vaillant cirkónak is biztosítani kell a légellátást és kéményseprői szakvélemény kell hozzá. EPH jegyzőkönyvet kér még a MEO. A tervezőnek ezeket tudnia kell. Hívja fel az én tervezőmet, (Récsei Orsolya 30/991 5233) biztosan fog tudni segíteni. A kivitelezésben és a MEO átadásban pedig én tudok segíteni, egy árajánlat adás és elfogadás után.
   Üdvözlettel, Nagy Péter

 • Török Sándor:

  Tisztelt Nagy Úr!

  Mi is hasonló helyzetben vagyunk, mint az előttem kérdező T. Ildikó! Gáztűzhelyhez szeretnénk beépíteni a 2 db légbeeresztőt (Aereco EAF 309 vagy EMM 916 típusút), de arról nincs információnk, hogy mi az előírás a légbevezetők elhelyezésére vonatkozóan.
  A konyhában egy darab tokosztott műanyag ablak van, a két szárny fölött egy bukó-nyíló résszel, aminek a magassága 78 cm. Lehet-e ennek a résznek a felső és az alsó részébe beépíteni a légbeeresztőket? Van-e előírás a két légbevezető távolságára vonatkozóan?

  Segítségét előre is megköszönve!

  Tisztelettel:

  Török Sándor

  • x003577_db:

   Tisztelt Török Sándor!
   Nem a gázfelhasználó feladata meghatározni a légbeeresztők méretét, típusát és elhelyezkedését.
   Tervköteles kivitelezésnek számít. Gáztervező (épületgépész mérnök) az aki ezt megtervezi.
   De egy jól képzett gázműszaki felülvizsgáló is tudni fogja, hogy mi a megfelelő az Ön lakásába.
   Mindig függ a lakásban elhelyezett gázkészülék típusától, elhelyezésétől, a nyílászárók fajtájától, elhelyezkedésétől. Függ attól van e légelszívó a gáztűzhely felett. Ha van, akkor nem működhet együtt egy másik “B” típusú készülékkel együtt.
   Száz szónak is egy vége, szakember kell, aki komplett nézi meg a felhasználói helyet, hogy ott minden a szabályoknak megfelelően legyen kialakítva. Mert ha nem így van, akkor veszélyben lehet a felhasználó!

   Üdvözlettel, Nagy Péter

 • Köszönöm szépen válaszát!
  Üdvözlettel:

  Ildikó

 • Takács András:

  Tisztelt Nagy Úr !!
  A konyhának amelyben egy 23 KW-s cirkó és egy elszívó üzemel nincs közvetlen kapcsolata a külső légtérrel. A konyha egyik oldalán a hálószoba van, így ezen irány a cirkó légutánpótlásából kiesik.
  A másik oldalon csatlakozik a konyhához egy a lakáshoz tatozó előszoba, amelyről egyrészt nyílik a fürdőszoba-szagelszívóval- másrészt a lakás külső ajtajával kapcsolódik egy zárt, közös előszobához,
  majd az nyílik az udvarra.
  A lakás és a közös előszoba bejárati ajtajai a fűtés gazdaságossága miatt hőszigetelt ajtók.
  Mivel a cirkó biztonságos légutánpótlása csak ezen irányból biztosítható arra a következő javaslat kaptam:
  – villamos reteszelés a cirkó és az elszívó egyidejű működésének kizárása érdekében,
  – a lakáshoz tartozó előszobából nyíló konyhai és fürdőszoba ajtókba alul-felül 10×30 cm műanyag
  szellőtőrács beépítése,
  – a két előszoba közt az ajtó melletti falrészbe alul-felül 20×20-s kerámia szellőzőrács beépítése,
  – a közös előszoba- udvar viszonylatában 1 db 20×20-s kerámia rács, közvetlen a konyhai és a
  fürdőszobai elszívó kiömlő nyílása mellett.
  Ha ezt megvalósítjuk pl -10 fok körül a cirkó végig csúcsrajár?? A fürdőszobába pedig hógolyózhatunk??
  Furcsa, hogy a biztonságtechnikai fejlesztések esetében nem tapasztalható az a törekvés, hogy a régebbi
  fontos és komoly összegbe kerülő fejlesztések-lásd hőszigetelés- ne anulálódjanak (tejesen).
  Jobb ötletem nem lévén javasoltam a konyhai elszívó átalakítását és reteszelését úgy,hogy ellentett
  irányba szállítsa a levegőt akkor és oly mértékbe ahogy a cirkónak az szükséges.
  Javaslatomat kissé gunyoros mosoly mellett rossznak minősítették.
  Holott; én csak a két rossz közül választva inkább a többszöri ajtó-ablakos szellőztetés vállalnám mint a folyamatos hideg beáramlást és magas fűtési költséget.
  Aki ez utóbbit még nem tapasztalta menjen el egy panel lakás konyhájába nyitott szellőzőknél és hasonló mínuszoknál. Fél óra és bokától az illető amputálható !!
  Utóljára egy kérdés: a levegő utánpótlás számomra javasolt szibériai változatát hivatalosan meg is kell terveztetni ??

  Válaszát előre is köszönöm.

  Üdvözlettel:

  Takács András

  • x003577_db:

   Kedves Takács Sándor Úr!
   Az ön lakásában előbb lett beszerelve a nyílt égésterű cirkó, mint a fokozott légzárású nyílászárók! A kéményes, nyílt égésterű készülékének az égéshez levegőre van szüksége. Ha ezt nem biztosítja, akkor tökéletlen égés jön létre, ami a szénmonoxid megjelenéséhez fog vezetni. Amikor a készülék fel lett szerelve, akkor a tervező a légellátását a régi ablakok v. ajtók légáteresztésére tervezte. 1,3m2-nél nagyobb nyílászáró. Mivel ezt az állapotot megváltoztatta, (ami tervköteles kivitelezés kellett volna lennie), meg változtak a készülék légellátásának biztosítása. Plusz még beszerelésre került egy légelszívó, ami csak fokozza az életveszéses helyzet kialakulását. Az ön elszívója könnyedén szívja vissza a gázkészülék deflektorján keresztül a füstgázt. Ez ön magában is a CO megjelenéséhez vezet, ebből már sok halálos baleset történt. Összegzés képen, az ön gázkészülékének az üzemeltetésében két súlyos hiba áll fenn!!
   A légbevezetést terveztetni kell, egy épületgépész mérnökkel. De egy jó gázfelülvizsgáló is tud segíteni. Mivel a szóban forgó készülék 23 Kw-os, és 1 m3 gáz elégetéséhez 10m3 levegőre van szükség, plusz számolni kell a deflektoron távozó légfelesleggel, javasolt beépíteni egy 35m3/óra kapacitású légbeeresztőt. A tűzhelyéhez megint csak méretezni kell a légbeeresztőt és figyelembe kell venni, hogy reteszelten működik ott egy légelszívó. Fontos, hogy reteszelten a nyílt égésterű készülékkel. Azaz nem működhet párhuzamosan a két készülék.
   Nagyon sok lakásban van még az önéhez hasonló működésű elvű gázkészülék. Van légellátás és még sem fagynak meg. Viszont élnek a családtagjaikkal együtt. Ha ezeket a szabályokat, amiket mindannyiunk érdekében hoznak, nem tartjuk be, akkor veszélybe sodorjuk a családtagjainkat és magunkat. Kár azzal védekezni, hogy de eddig sem lett baj. Ha a negatív körülmények egyszerre csapnak össze, akkor bizonyítottan megtörténik a tragédia. Sajnos. Minden évben sokan veszítik el az életüket szénmonoxid mérgezésben. Tehát fontos, hogy az amit a gáztechnikával foglakozó mérnökök kiszámoltak és amit egy egy tragédia helyszínén elemeztek, hogy miként lehet meggátolni annak megismétlődését, mi tartsuk be. Nem kiszúrásból vannak ezek a szabályok.
   Biztosan lehet önnél is jó megoldást találni, hogy optimális legyen a készülékének biztonságos üzemeltetése. Én látatlanban többet nem tudok hozzászólni a kérdéséhez. Remélem, hogy azért tudtam segíteni.

   • Takács András:

    Tisztelt Nagy Úr !!

    Először is köszönöm a válaszát.
    Ami a “jó megoldást”illeti egy lehetséges variáció kivitelezésében kérném a szakvéleményét:
    – a konyhai elszívó lecserélése, un. belső légforgatású szénbetétes pára és szagelszívóra,
    – a fürdő+wc helyiség elszívásának megszüntetése (elszívó kiszerelése),
    – az előző két helyiség ajtajába (mivel mindkettő egy előszobára nyílik) 2-2 db 10×30 cm müanyag
    szellőzőrács beépítése,
    – az elszívók kiszerelésével felszabadult 2db átm. 100 mm-s, az udvarra kivezető csöveket -szabványos
    légbeömlő elemekkel a belső terekben ellátva- felhasználni a külső légellátás biztosítására.
    Ezzel elkerülhető lenne a falazatok utólagos megbontása, elérthető lenne a lakás kihülésének mérséklése.
    Kérdéseim a következőek:
    – a cirkó légellátásának ezen átalakításokkal a szabványban rögzítettek szerint biztosítható e,
    – az átalakítást meg kell e terveztetni,
    – tud e Ön ajánlani tervezőt, illetve kivitelező szakembereket.

    Válaszát előre megköszönve

    Tisztelettel:

    Takács András

    • x003577_db:

     Kedves Takács András!

     A fenti levelében leírt kialakítás így látatlanban, jó megoldásnak tűnik.
     A légbevezetés valóban tervezést igényel, de nagyon sok lakásban terv nélkül készül el a beépítés.
     Ha terv nélkül készül el, az akkor is jobb, mintha egyáltalán nem lenne kiépítve.
     Az első felülvizsgálaton kiderül, hogy jól lett e kialakítva
     .

     Üdvözlettel, Nagy Péter

 • Torma Judit:

  Tisztelt Nagy Úr !
  Kb. 20 éves családi házunkban gázüzemű kazánunkat és vízmelegítő bojlerünket – mindkét készülék nyílt égésterű kéményes – tervezzük lecseréltetni egy kondenzációs kombikazánra. A készülék az eddigi helyiségbe kerülne, mely egy levegőbetétes ajtóval van leválasztva van a ház egyéb helyiségeitől, tehát gyakorlatilag közös légtérben (kb. 80 m2 fsz. alapterület) van a konyhával is. Az új kazán átvételekor a gázosok ellenőrzik az egyéb gázüzemű berendezéseket is. A konyhában 4 égős gáztűzhely van ( a sütő elektromos), nincs szagelszívó, a helyiségnek van ablaka és egy kültérre nyíló ajtaja is, a nyílászárók fából vannak. Az egyik ajánlattevő mester szerint ide kötelező lenne beépíteni szagelszívót és ahhoz kapcsolódóan légbeömlő-nyílást kialakítani és az egészet rendszerbe kapcsolni egy relészerűséggel. Magyarán csak akkor használhatnánk a gáztűzhelyet, ha megy a szagelszívó-légbeömlőnyílás kombó, áramszünet idején elfejthetnénk a főzést… Tényleg így lenne, vagy csak egy kis pluszmunkát szeretnének ránk számlázni? Nem értjük, hiszen az új kazán már nem a lakás levegőjét használná (tehát javulna a levegőminőség), a tűzhely pedig eddig gond nélkül üzemelt. Véleményét és tanácsát előre is köszönjük !

  • x003577_db:

   Kedves Judit!

   A gáztervező mérnök feladata ezeket a kérdéseket tisztázni. Az ö munkáját majd a gázművek tervfelülbírálója ellenőrzi.
   A kondenzációs kazán már zárt égésterű. Így annak a légellátása nem befolyásol.
   A tűzhely nyílt égésterű készülék, ami “A” típusú. Ez azt jelent, hogy az égéstermék a légtérbe kerűl (nincs füstgázelvezető) és az égéshez a levegőt a lakótérből veszi el. Ezt pótólni kell és a keletkezett füstgázt is el kell vezetni. Ez utóbbit tudja a légelszívó elvégezni, míg a nyílászáróba, vagy a falba beépített méretezett légbeeresztő a légellátást fogja biztsítani. A relés dolgot nem értem, mivel a gáztűzhely begyújtása nincs segédenergiához kötve, ami egy átalakítással tudná indítani az elszívót is. Nem is láttam, hallottam ilyen kialakítást. Pedig igazán logikus lenne. (füstgáz elvezetés)

   Remélem tudtam segíteni,

   Nagy Péter

 • Lovas Lilla:

  Tisztelt Nagy Péter!

  Szeretnék érdeklődni, hogy mennyibe kerülne egy (FÉG) gázkonvektor javítása?

  Az vele a probléma, hogy nem add, szikrát és ez miatt pedig nem lehet begyújtani.

  November 5-én költöztünk be ebbe a lakásba, mert az előző lakásunkat az önkormányzat szanálta. 32nm-ből költöztünk át egy 49nm lakásba,hogy legyen egy külön szobám.

  Az én szobámba működik a konvektor, a szüleim szobájába viszont nem és ez miatt a szobájukba a fal az ablak körül tiszta penész. Annak ellenére, hogy az önkormányzat 2 éve felújította a lakást, dupla üveg van az ablakba. Maga a lakás szigetelt.

  Ezen kívül van egy gáz tűzhely aminek a 4 rózsájából csak 1 működik. De se a másik három rózsája se a sütője nem. Gyufával lehet begyújtani, és csak addig ég ameddig a gombot benyomva tartjuk.

  Ezeknek mennyi lenne a javítása ha külön-külön csináltatjuk meg őket?

  Budapest XIII. kerületében lakunk.

  Tisztelettel

  Lovas Lilla

 • Tisztelt Nagy Péter Úr!

  Szeretném megkérdezni /mivel nem találtam erre vonatkozó árat/, hogy egy kb. 100 nm-es családi háznál, Csepelen ahol 9 db radiátor van mennyibe kerülne a fűtési rendszer tisztítása. Sajnos a fűtési idény óta kínlódunk a fűtéssel, többször leállt és legutóbb a szerelő azt javasolta, hogy az egész rendszert át kellene tisztítani a lerakódott szennyeződéstől. Nagyon megtetszett az Ön honlapja és a rendszer tisztítás fontosságáról írt cikke. Ezért magán emberként szeretnék árajánlatot kérni amennyiben lehetséges és azt megtudni, hogy most a fűtési idényben is elvégezhető-e ez a munka. Sajnos csak céges mail címem van, de erre nyugodtan megírhatja ajánlatát.
  Segítségét előre is köszönöm, maradok
  Tisztelettel
  Szilasi Ili

  • x003577_db:

   Kedves Szilasi Jenőné!

   Válaszoltam a megadott email címre.

   Üdvözlettel,
   Nagy Péter

 • Somogyi Attila:

  Tisztelt Nagy Péter Úr!

  A véleményét szeretném kérni amennyiben lehetséges. Kettő darab elavult (FÉG tip.) parapetes gázkonvektoromat szeretném idővel lecserélni új, korszerű gázkonvektorokra. Az internetet, illetve a lehetséges típusokat böngészve találtam a Fondital Gazelle Techno Classic típuscsaládot. A Fondital által kínált konvektorok már rendelkeznek elektronikus gyújtással, ventillátoros rásegítéssel, illetve a fűtési folyamat mikroprocesszorral vezérelt, hatásfokuk jobb. Jórészt gyártói leírásokat olvastam, véleményeket pedig nem igazán találtam. Van-e Önnek tapasztalata , vagy bővebb információja ezekkel a gázkonvektorokkal kapcsolatban. Illetve mi a véleménye megéri beruházni jóval drágább “korszerűbb” gázkonvektorba, vagy racionálisabb döntés ha maradok a jól bevált FÉG termékeknél mert alapvetően ugyan azt tudják csak nincsenek ellátva időzítővel vagy elektronikus gyújtással?
  Véleményét előre is köszönöm!

  Üdvözlettel:
  Somogyi Attila

  • x003577_db:

   Kedves Attila!

   Nem ismerem a fent leírt konvektort. De meg fogom nézni.
   Sajnos ezért tanácsot sem tudok adni.

   Üdv.
   Nagy Péter

 • Baranyai Péter id.:

  Tisztelt Nagy Péter úr!
  Kérem, ha módjában áll, egészítse ki a vizes oldalt a vízóra hitelesítés lehetőségével, költségével.
  Beleértve a vállalkozói díjat, továbbá az esetleges Viz-művek eljárási díját is.
  Családunk esetében, a társasház középső lépcsőházában, a nagyobbik lakásban, a különálló WC-nél, magasan, a víz-tartály mellett van az egyik óra, amelynek a hitelesítésére a Művek felszólított.
  Köszönettel
  Baranyai Péter
  2015.06.23
  Pesterzsébet

  • x003577_db:

   Tisztelt Baranyai Péter!

   Nem profilom a vízóra csere és a vele járó egyéb tevékenység, így sajnos ebbe nem tudok segíteni.

   Nagy Péter

 • Tisztelt Nagy Péter! Nálam kettő db.Lampart40’parapet konvektór van felszerelve. Még 1983-ban szereltettük és azóta hibanélkűl üzemelt,de tavaj kiderűlt,hogy sajnoscserére szorulnak de legalább a belső szobaitmindenképpen kikellcseréltetnem/nemigazán lehet biztonságosan javitani/.Kérdés:mikorra tudna időt szakitani egy felmérésre esetleg ha valoban aktuális cserélni akkor ebben mikor tudna segíteni? illetve menyibe kerűlne? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel Herczeg János.

 • judit:

  Udvozlom
  Erdeklodni szeretnek mennyibe kerul egy konvektor tisztitasa 2.ker Pasareten.
  Koszonom

 • Szekszárdiné Fodor Márta:

  Kedves Nagy Péter!

  Érdeklődni szeretetnék, hogy kétszintes házam van 115m2-es padlófűtés van mindkét szinten. Már nem úgy melegít a padló ahogy ezelőtt. Az átmosása mennyibe kerülne. Vidéken lakom Monoron.

  Üdvözlettel:

  Szekszárdiné Fodor Márta

  • x003577_db:

   Kedves Fodor Márta!

   A gépi mosás ára 50.000 Ft. Kell még 16.000 Ft vegyszer (biocid) ami meggátolja a további algásodást iszaposodást.
   Monorra 5.000 Ft a kiszállási díj.

   Üdvözlettel,
   Nagy Péter

 • Farkas László:

  Tisztelt Nagy úr!
  Fég v4-es vízmelegítőm van.A probléma az,ha vizet melegít akkor egy egy-két perc után elaszik a főláng és az órláng.Az őláng újragyújtásánál is várni kell a gonb felengedésével,de utána akár napokig folyamatosan ég.Volt már ilyen hiba pár évvel ezelött és akkor a termomágnest cserélték.Lehetséges,hogy újból ez a hiba jött elő?

  Válaszát előre is köszönöm!
  Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok.

 • Szekszárdiné Fodor Márta:

  Kedves Nagy Péter!

  Az ár megfelelő lenne, mikorra tudná vállalni az átmosást?

  Üdvözlettel:

  Szekszárdiné Fodor Márta

 • Kedves Nagy Péter!

  Szeretném megérdeklődni, hogy a konyhában működik egy gázkonvektor, amit le szeretnénk cserélni Mika
  kazánra, s a konyhában gáztűzhelyet beépítettni, lehetséges-e.

  Köszönöm válaszát.

  Tóth Kati

  • x003577_db:

   Kedves Tóth Katalin!
   Amennyiben parapetes a konvektor, nincs akadálya a szerelésének.

   Nagy Péter

 • Fásiné Cs. Csilla:

  Kedves Nagy Péter!
  Érdeklődni szeretnék, hogy tudna-e segíteni.
  Kétlakásos családi házban lakunk ahol egy főmérő és almérő gázóra van felszerelve.
  Szeretnénk saját főmérőt felszereltetni az almérő helyett.
  Ehhez új gáztervre volt szükség, mert nyílt égés terű cirko kazánunk van ami már elavult, ezért kazáncsere is szükséges. Elkészítettük a gáztervet amit a gázművek jóváhagyott. Most kivitelezőt keresünk. Az eddigi kivitelezői ajánlatok különböző problémákat vetettek fel, hogy a Tigáz szakhatósága nem biztos, hogy engedélyezi az üzembe helyezést. Félünk belekezdeni, mert eddig nem találtunk olyan kivitelezőt aki biztosan tudná, hogy hogyan is kell kivitelezni, hogy engedélyezzék az üzembehelyezést.
  Azt szeretném megkérdezni, hogy Ön tudna- e ebben segíteni? Milyen költségekkel járna a kiszállás Kerepesre a szaktanácsadás és a helyszíni szemle után a kivitelezés?
  Üdvözlettel: Fásiné Cs. Csilla

  • x003577_db:

   Kedves Csilla!
   Ha engedélyezett gázterve van, nem tudom ki lehet az ok, hogy nem merik vállalni.
   Szkennelve át tudná nekem küldeni csak a vízszintes- függőleges gáztervet. gazmuszaki@gmail.com
   Tudom, a héten nem tudtam válaszolni, de minden nap estig dolgoztunk. Ha segítség Önnek, akkor a terv alapján kíváncsi vagyok mi lehet a gond, ha egyáltalán van gond!
   Nagy Péter

 • Gémes Éva:

  Kedves Nagy Péter!

  Telefonon próbáltam elérni, de sajnos egyiken sem tudtam.
  Szeretnék kérni egy árat fűtési rendszer átmosására és a kazán vízkötelenítésére.
  100 nm-es családi házunk van a 18. kerületben, egy Ariston típusú kombi cirko kazánnal, és 6 db radiátor van a házban.
  Segítségét és válaszát előre is köszönöm.
  Üdvözlettel:
  Gémes Éva

  • x003577_db:

   Kedves Éva!

   Lehet, hogy már későn válaszolok?
   30.000 Ft a gépi mosás, és 6.000 Ft a rendszer mosás után betöltendő inhibitor, Fernox F1.
   Üdvözlettel,
   Nagy Péter

 • Littasi István:

  Tisztelt Nagy Péter Úr!
  Egy korábbi levélváltása alapján, sikerült megállapítanom a FÉG 8.50-es konvektorom hibáját. A készülék kikapcsolásakor utólag, durranó hangot ad. A főégő kerámia betétje sérült. Szétbontást követően, látszott, hogy a sérülés valós. Mivel nyugdíjas vagyok és munkadíj kifizetésére nem telik így a javítást szeretném magam elvégezni. Azt szeretném megkérdezni, a kerámia betétek cseréjekor milyen tömítést, (ragasztót)
  kell használni. Segítségét előre is köszönöm, várom válaszát.
  Tisztelettel Littasi István Budapest XIV.ker. lakós

  • x003577_db:

   Kedves István!
   Sajnálom, de nem biztathatom gázkészülék javítására.
   Üdvözlettel,
   Nagy Péter

 • Helmle Györgyné:

  3 emeletes társasházban az 1. emeleten lakom. 56 m2-es a lakás alapterülete. Jelenleg 3 db Eden típusú konvektor van a lakásban, amiből az egyik elromlott és már nem javítják, mert régi típusú. Gondolkodom a MIKA rendszerben.
  Ha a MIKA turbós változatát választanám, akkor a kazánt olyan helyre szeretném, ahol jelenleg nincs konvektor. Gondot okoz-e a kivezetés, ha a szomszéd ablaka a kivezetés mellet kb. 2-3 méterre van, ahol egyébként neki még a régebbi időkből egy parapetes cirkó kivezetése van. Az alattam és a fellettem lévő szinten is van ablak a kivezetéstől függőlegesen eltolva 1-2 méterre. Szemben lévő ház több, mint 10 méterre van.
  Vagy másik megoldásban egy meglévő konvektor helyére tenném a kazánt, de az hálószobában lenne (ahol gondolom kell még egy radiátor is 15 m2-es a szoba).
  6 db radiátort szeretnék rákötni rendszerre.
  Köszönettel: Zsóka

  • x003577_db:

   Ha nem a meglévő konvektor helyére kerül a Mika, akkor meg kell felelnie az épületnek az OTÉK szabályainak. Nem lehet 13.65 méternél magasabb az épület, és a kitorkolás elüt 10 méteren belül nem lehet épület.

 • ORBÁN VALÉRIA:

  TISZTELT NAGY PÉTER ÚR!

  45NM-ES FÖLDSZINTI PANEL LAKÁSBAN LAKOM, ELÉG HIDEG VAN A GÁZSZÁMLÁM MAGAS. A KÉT SZOBÁBAN EGY-EGY KONVEKTOR VAN, EZEKET SZERETNÉM MIKA-6 MINIKAZÁNRA CSERÉLTETNI, KÉRDÉSEM HOGY KB MENNYIBE KERÜLNE ÉS MÉG AZ IDÉN KÉSZ LENNE-E. KÖSZÖNETTEL VALÉRIA

 • laszak:

  Kedves Nagy Péter!

  A lakásunk egyik konvektora nem működik rendesen, egy FÉG F8-as, de elég régi darab. A szoba ahol van kb 20-25m2 és 7-es fokozatra állítva is épp 20-21 fokra tudja felfűteni a szobát, pedig még nincs túl hideg kint sem, az ablakok újak és a szigetelés is jó. Azt figyeltem meg hogy az őrláng a másik konvektoréhoz képest, nagyon nagy, 6-8 cm magas, de mikor begyullad az égő akkor csökken a mérete, viszont az égő kerámiabetétje vörösen izzik miközben a konvektor fűt. Plusz infó lehet még hogy mindkét csillámlemez be van törve.
  Azt szeretném kérdezni hogy mi lehet a gond és hogy merjük-e így használni a konvektort?
  Szegeden van a lakás, már hívtam szerelőt, de csak a jövőhéten jön, addig viszont fűtenem kéne.
  Előre is köszönöm a válaszát.

  Ákos

  • x003577_db:

   Kedves ákos!
   Sajnos Szegeden nem tudok munkát vállalni, de biztosan talál a közelben hozzá értő szerelőt.
   Nagy Péter

 • Pásztorné Zsuzsa:

  Kedves Péter!
  Újság hirdetésben olvastam a MIKA-6E parapetes fűtőkészülékről. 34 nm-es előszoba-konyha-fürdőszoba-szoba ingatlan fűtéskorszerűsítését meg lehet vele oldani? Jelenleg a szobában van 1 db parapetes konvektor (ez az összes fűtés).A szobába tervezünk egy 160-as, a konyhába egy 140-es,az előszobába egy 60-as,valamint a fürdőszobába egy kisebb törölközőszárítós radiátort. Ez csak fűtésre alkalmas,vagy használati melegvizet is lehet róla vételezni?
  Válaszát előre is köszönöm!
  Üdvözlettel: Pásztorné Zsuzsa

  • x003577_db:

   Kedves Zsuzsanna!

   Kérem írja meg, hogy hányadik kerületről lenne szó.
   Ha küld egy alaprajzot, akkor jó megközelítéssel tudok adni árajánlatot.
   Nagy Pézer

 • Hutzler Henrietta:

  Tisztelt Uram!

  Konyhai kisméretű FÉG konvektoromat idén nem sikerült begyújtani, tavaly gond nélkül működött.
  Azt tapasztalom, hogy nem kap gázt, mivel nem sziszeg, ha megnyitom a csapot és lenyomom a piros gombot.
  Talán a szikráztatója sem működik, nagyon könnyű lenyomni, és nem adja azt a tipikus kattanó hangot.
  A IV. kerületben lakom.

  Mennyiért tudná orvosolni a problémát?

  Üdvözlettel: H. Henrietta

 • Gábor:

  Tisztelt Nagy Péter úr!

  Rendelkezünk egy V4 típusú FÉG átfolyós parapettes vízmelegítővel, ami nem melegíti fel a vizet a szokott hőfokra. Egy ilyen jellegű javítás kb. milyen összeget képvisel. Leghamarabb mikor tudná megnézni?
  Üdvözlettel: Gábor

  • x003577_db:

   Kedves Gábor!

   Kb. 12.000 Ft, de tudnom kellene melyik kerületről lenne szó.
   Kérem sms ben keressen! 30/9498943

 • Szabolcs:

  Tisztelt Nagy Péter!

  A Mika-6 kazánt el lehet (szabad) rejteni beépített bútorba, pl. konyhabútor alsó szekrénye?

  Köszönöm.

  Üdv.,

  Szabolcs

  • x003577_db:

   Kedves Szabolcs!
   Szabad, de elbonthatónak kell lennie, hogy a szervizelést ne akadályozza.
   Nagy Péter

 • Márkusné Wolf Erzsébet:

  Tisztelt Nagy Péter! Mika 6 E kazán van felszerelve,rendszeresen kialszik. Úgy hallottam, hogy az újabbak már ventilátorral vannak felszerelve.Mit lehetne tenni, hogy ne aludjon?
  Üdv.: Márkusné

  • x003577_db:

   Kedves Erzsébet!
   Az újak valóbban ventilátorosak.
   A régit egy hozzáértő szervizpartner tudja megjavítani. Lásd, technorgáz honalapján a lista.
   Üdvözlettel,
   Nagy Péter

 • Dávid Beatrix:

  Kedves Nagy Péter!
  Érdeklődni szeretnék és tanácsot kérni, hogy egy 40 nm-es sorházi kis házba , ahol két szoba van ( 16 és 11 nm) milyen tipusó parapetes konvektort ajánlana, hogy a konyha is arról legyen fűtve? Beszerzést is vállalnak vagy csak beszerelést? 2 db csere esetén ha jól láttam 7000.-Ft / db. Honnan tudom meg, hogy a parapet vagy valami más is cserére szorul? A XV.ker-be vállalnak munkát?
  Köszönettel: Dávid Beatrix

  • x003577_db:

   Kedves Beatrix!

   Ha jelenleg is FÉG konvektor van felszerelve, akkor a jelenlegi parapetre FÉG konvektort tud egyszerűen parapet csere nélkül felszereltetni.
   Ha a konyhában nincs konvektor akkor azt közvetlenül nem fogja fűteni. Lokális fűtőkészülék.
   A csere és beüzemelés 15.000 ft/db, plusz anyagköltség kb. 4.000 Ft.
   A beszerzésben nem tudok segíteni.
   Ha mindenhová szeretne egyenletes fűtést, akkor azt a Mika 6EU készülékkel tudja megvalósítani. Ez kb. 500.000-550.000 ft költséggel jár.
   Üdvözlettel,
   Nagy Péter

 • Czirják Miklós:

  Üdvözlöm! Milyen vastag rézcsővel kel szerelni a Mika 6 kazánt?

 • Rádonyi Zsolt:

  Üdv!

  Fűtéskorszerűsítésen gondolkozom és ebben a témában kérném pár tanácsát.
  A lakásban adott 1 darab kéményhez csatlakozó konvektor az ablakokkal szemben lévő falon. Ezt amennyiben lehet teljesen szeretném megszüntetni és raditátoros megoldást szeretnék az egész lakásba ( 1 nagyszoba, konyha, kicsi fürdő (talán az előszobába is, de szerintem az nem szükséges) ). Lehetséges új parapet létrehozása és arra Mika kazánt szerelni onnan indítva el a folyamatot? Ha igen ehhez szükséges bármilyen engedélyeztetés? Ön milyen megoldást javasolna? Illetve nyilván az örök kérdés, hogy ez hozzávetőlegesen milyen költségekkel járna?

  Várom válaszát!

  Üdvözlettel,
  Rádonyi Zsolt

  • x003577_db:

   Kedves Zsolt!
   Amennyiben az OTÉK ide vonatkozó szabályainak megfelel az épület, úgy lehet Mikát teéepíteni.
   Nagy Péter

 • Kollár János:

  Üdvözlöm!
  A C12-es cirkó kazán őrláng ég de a termosztát kapcsolásakor nem gyujt be a kazán.Mi lehet a probléma?Szivattyú elindul kattan csak gázt nem enged át.

 • Szücs G.:

  Tisztelt Uram!

  Ha jól olvastam, Ön tapasztalt a MIKA kazánok telepítése terén. Érdeklődnék, hogy foglalkozik-e a még cirkófűtés tervezésével és MIKA kazán beépítésével. Emennyiben Igen, milyen e-mail címen tudnék árajánlatot kérni Öntől?
  Tisztelettel:
  Szücs G.

 • Antal Béla:

  Tisztelt Nagy Péter Úr!
  Nemrégiben találkoztam az oldalával és kérem engedje meg hogy én is kérdezzek Öntől!
  Egy ismerősöm szeretné bővíteni a meglévő parapettes konvektoros fűtését további 2 db. konvektorral.
  Ma volt nála a tervező.Felvilágosította hogy mivel bővítés ez azzal jár hogy a két plusz konvektor kizárólag újonnan vásárolt lehet,használtat nem lehet felszerelni sőt ő sem tervezheti ezt meg használt konvektorral.
  Kérdésem az hogy Ön tud e ilyen jogszabályról? (hozzáteszem ez a bővítés NEM az “Otthon melege “program keretében történne meg) Illetve megkérdezném azt is hogy a kivitelezés elkészülte után a rendszer átvételénél jelen kell hogy legyen ill.ezt kikötheti e a tervezéskor? És még egy: a rendszer átadása után a felkerülő gázkészülék beüzemelési procedúrájához neki mennyi köze van??
  Várom szíves válaszát
  Üdvözlettel:
  Antal Béla
  Kemendollár

  • x003577_db:

   Üdvözlöm!
   Az új gázkészülék telepítése (nem csere) tervköteles és az elvégzett munkát át kell adni a gázművek felé un. MEO ra.
   Idén januártól az új EU-s előírásoknak is meg kell felelni, azaz csak az új konvektorok szerelhetőek hivatalosan. Pl. FÉG F8.60ERP, GF36 ERP, GF26 ERP.
   A MEO átadás is mostanában fog változni, miszerin a gáztervező veszi át az elkészült munkát.
   Reméelm tudtam segíteni,
   Nagy Péter

 • Láng László:

  Tisztelt Nagy Péter Úr,

  1985-ös FÉG F-12-es parapet konvektorunkat nem tudom beindítani. (Tavaly jól működött.) Gyújtóláng van, őrláng,beindulás nincs. Ha megtekerem a szabályozó gombot, a vezérlőegység mindíg kattan.
  Mit javasol? (Cserére nincs pénzünk.)
  Várom szíves válaszát,

  Üdvözlettel:

  Láng László

  • x003577_db:

   Kedves László!
   Ha cserére nincs fedezett, akkor a megfelelő gázszerelő tud esetleg segíteni a javításban.
   Üdvözlettel,
   Nagy Péter

Itt lehet hozzászólni !

 • 0
 • 229
 • 48
 • 1 405
 • 315
 • 8 030
 • 41 303
 • 646 681
 • 4 093 149
 • 518 710