fég szerviz, mika 6e javítás, cirkó csere, konvektor javítás, konvektor szerelés, konvektor csere, , konvektor szerviz, konvektor szerelő, konvektor szerelés, konvektor javítás, konvektor üzembehelyezés, üzembe helyezés, fég javítás, fég szerviz, zugló, sashalom, mátyásföld, árpádföld, rákosszentmihály, budapest, budapesten, újpalota, újpest, vekerle, kispest, keresztúr, rákoskeresztúr, rákoskert, 16., 17., 18., 15., 14., 13., 11., 10., 9., 7., 8., 6., 4., 3., 20., kerületekben, nagyta

ZAJOS, HANGOS A MIKA 6E?

Ezt a témát azzal kezdeném, hogy alapból nem lehet zajos a Mika 6E minikazán. Ma már Grundfost szivattyúval van szerelve, ami halk üzemet biztosít a kazánnak. A szivattyún kívül egy gázszelep található még a készülékben ami  hangot adhat ki, a ki-be kapcsolásnál, de ez olyan halk, hogy nagyon fülelni kell ahhoz, hogy meghalljuk. A láng mivel zárt rendszerben működik, szinte halhatatlan.

Ha még is arra leszünk figyelmesek, hogy a készülék hangos, akkor az nem véletlen. Tapasztalataim szerint ennek a következő az oka. Ha a gyártói utasítást nem veszi komolyan a kivitelező és nem mossa át az újonnan elkészített rendszert vegyszeresen, akkor a forrasztásoknál a folyasztószer maradványa okozta szennyeződés, szerelés közben a rendszerben maradt kosz iszaposodást okoz a fűtési rendszerben áramló fűtési vízben. Az eliszaposodott szennyezett vízben áramló apró részecskék beleégnek a hőcserélő kazántestbe és elszűkíti  az áramló víz útját. Ez azt eredményezi, hogy a kazántestben megforr a víz és ez zúgó, sistergő hangot ad. A kellemetlen hangon kívül egyéb problémát is okoz a kialakult szűkület.

ELDUGULT HŐCSERÉLŐ

ÍGY KÉNE KINÉZNIE

EGY ELDUGULT SZÉTVÁGOTT MIKA HŐCSERÉLŐ

– Romlik a hatásfok

– A megforrás miatt  gőz keletkezik ami a rendszer levegősödéséhez vezet. Ez a levegő ha van felszerelve automata légtelenítő, akkor ott távozik, viszont a nyomás ezzel lejjebb fog esni. Ha nem távozik, akkor csilingelni fog a rendszerben a víz. Ha túl sok a levegő a rendszerben, akkor akár le is állhat a víz keringése és megszűnik az egyes radiátorok hőleadása.

– A sok megforrás eredménye lehet az is, hogy a kazántesten elhelyezett un. hőkorlátozó blokkolja a kazán gázellátását. A sok újra indítás után aztán tönkre is megy a hőkorlátozó, ami azt eredményezi, hogy nem marad égve a gyújtóláng (őrláng).

Megoldás a bajra: 

Kazántest savazása géppel

Kazántest savazása géppel

Hogy a fellépet hiba megszűnjön a következőt kell tenni.

– A kazántestet vegyszerrel, egy un. savazó készülékkel át kell mosni. Ez egy speciális berendezés, ne próbálkozzon házilag!

– Ha a kazántest ki van takarítva ezzel a berendezéssel, akkor vele párhuzamosan az egész fűtési rendszert is át kell mosni.

Nagynyomású rendszertisztító gépem

Nagynyomású rendszertisztító gépem

Ha ez a fent leírt munka el lett végezve, akkor a Mika 6E minikazán újra halkan fog üzemelni.

Az időszakos, évenkénti karbantartás során a képen látható, elkormosodott kazántestet is kitakarítom nagynyomású kompresszorommal. Ezzel megkíméli magát a

– CO megjelenésétől

– A rossz hatásfoktól

– A készülék idő előtti elhasználódásától, működésképtelenségétől

Elkormosodott kazántest

Elkormosodott kazántest

Ha Önnek is problémája van a fűtési rendszerével, akkor hívjon az elérhetőségeim egyikén.

Mika 6E kazántest, hőcserélő savazása, tisztítása!

 

 

 

Szakmai...

12 hozzászólás “ZAJOS, HANGOS A MIKA 6E?” bejegyzésre

 • Ittes Lajos:

  Sajnos rossz a tapasztalatom a Mika-6 mini kazánnal kapcsolatban! Hagytam magam rábeszélni az én bajom! 2013-ban csináltattam radiátoros központi fűtést a mini kazánnal egy 46 négyzet méteres kis lakásba! A 2013-as fűtési idényben semmi gond nem volt vele! 2014és 2015 között kicserélt benne a szerelő egy érzékelőt mert mindig elaludt az őrláng! A múlt hét hűvös időben beakartuk üzemelni kb 10 másodperc kattogó üzemelés után elaludt benne minden láng! Ezt elismételte vagy 8-szor az eredmény ugyanaz! Nagy nehezen kijött a szerelő mert Veresegyházon lakunk tisztított légtelenített amíg ott volt működött kifizettem elment! Azt mondta csak a termosztátot feljebb csavarjuk este és menni fog! Így tettünk este9-kor Most nem csattogott működött kb 30 másodpercig aztán ahogy előtte elaludt miden egymás után többször! Hívom a szerelőt már fel sem veszi a telefont hogy elmondjam hogy megint ugyan az a baja! Kifizettem elég sok pénzt a 2-éves kazán javítására és itt tartunk! Egyszóval nincs jó véleményem a kazánról és mindjárt itt a tél!

  • x003577_db:

   Sajnos nem jo szerelot fogott ki. Erzekeny szerkezet a Mika, foleg a futesi viz tisztasaga az amire kenyes!

 • Kmety Benjamin:

  Az idén elindítottam a Mikát és teljesen simán indult is (ez a 2. szezonja), viszont tegnap óta amikor bekapcsol a gáz néhány másodperc elteltével egy hangosodó zúgó hangot ad, és amikor elalszik (csak az őrláng ég) a hang megszűnik. Nincs termosztát szerelve, így a szivattyú állandóan működik, nem gondolom, hogy a rendszer eliszaposodása okozhatja. Olyan érzésem van, mintha a ventilátor lenne benne csapágyas. Ez elképzelhetó-e, illetve mindegyik Mikában van e ventillátor?
  Válaszát előre is köszönöm.

  • x003577_db:

   Üdvözlöm!
   Nem akarom elkeseríteni és én nem hallottam az Ön Mika készülékét, de még is azt gondolom, hogy elkezdett a kazántest eldugulni.
   Elég furcsa hangokat tud ilyenkor adni. Napi szinten javítunk ilyen rendszereket. Sok hozzá nem értő azzal orvosolja a hibát, hogy vissza veszi egy tekeréssel a gázterhelést ( a láng magasságát). Ez nem megoldás és csak ideig óráig lesz tőle halkabb a rendszer. Viszont kevésbé fog fűteni, főleg ha jönnek a hidegebb idők!

   Nagy Péter

   Üdvözlettel,
   Nagy Péter

 • Szilágyi Lászlóné:

  5.-ik napja (2018. 02. 01.) szerelték be a MIKA6-ot, azóta kétszer állt le, szerelő, újraindult. Teljesen el vagyok keseredve, hogy ez ilyen rossz? Jól bevásároltam???? Ezt nem 1-2 évre veszi az ember. Mi lehet az oka. Kérem válaszoljon, adjon tanácsot. Köszönöm

  • x003577_db:

   Megoldás a szerelő lecserélése egy hozzá értő szerelőre.
   Melyik Mika lett telepítve. Elvileg idéntől már csak a Mika 6EU-t engedik!
   Ha ez, akkor milyen hibakódott ír ki.
   Hol van helyileg a készülék?
   Nagy Péter

 • Laura:

  Tegnap volt itt egy szerelő, aki kitisztitotta és több alkatrészt is cserélt benne. Korabban tökéletesen működött, csak zajos volt nagyon, ezért hívtam a szerelőt. Este meg működött, reggelre azt vettem észre, hogy nem ég a lang és nem fűti fel a raadiatorokat. Begyujtottam a lángot, de 10mp elteltével, hangos kattanás után a láng újra kialudt. El ismételtem 3x ugyanezt, de mindig kialudt. Hívtam a szerelőt, aki szinten nem tudja mi lehet az oka..
  Várom válaszát! Köszönöm.

  • x003577_db:

   Kedves laura!
   Sajnos látatlaban nem tudom megállapítani mi lehet a probléma.
   Égésbiztosító hiba, vagy lánglevállás..
   Üdvözlettel,
   Nagy Péter

 • Tisztelt Nagy Péter
  Egy MIKA 6EU-t szereltettem begyújtás után 1-2 mp hangos kattanás hallható, ha elérte a megfelelő hőfokot
  kattog a szelep (ciripel) ki kapcsoláskor és egy kicsit az is hangos.
  Lehetezel valamit tenni?Így kell működnie?

  • x003577_db:

   Kedves István!
   Mivel ez a készülék már un. lángmodulált készülék, így a gázszelepbe működő léptető motor hangja hallható.
   Üdvözlettel,
   Nagy Péter

 • Kata:

  Most szereltük be idén, eddig minden rendben van, csak egyik este azt írta ki, hogy F22! Ez alacsony tápfeszültséget jelent a füzet szerint! Mi a teendő ilyen esetben?

  • x003577_db:

   Próbálja meg áramtalanítani a készüléket, majd újra indítani.
   Ha ismétlődik a hiba, akkor a hálózati feszültséget érdemes megmérni.
   Üdvözlettel,
   Nagy Péter

Itt lehet hozzászólni !

 • 0
 • 685
 • 212
 • 1 048
 • 255
 • 8 457
 • 34 960
 • 527 499
 • 4 159 718
 • 534 313