Cirkó csere egyszerűsített eljárásban

Cirkó csere, 1 nap alatt? Nem könnyelmű ez a kijelentés?

Valójában 1 nap alatt elkészül a cirkó csere, de a vele járó teljes adminisztráció nem tud elkészülni aznap. Az oka, a hivatalos kéményseprő nyilatkozat elkészülésének kivárása. Az egyszerűsített gázkészülék csere (csak arra jogosult gázszerelő végezheti) épp azt igyekszik segíteni, hogy szakszerűen és gyorsan lehessen cirkót cserélni, hiszen ma egy háztartásban fontos, hogy nem maradjon a felhasználó fűtés és melegvíz nélkül. Mivel az

BIASI kond. cirkó

egyszerűsített gázkészülék csere eljárás lefolytatására meg van a jogosultságom, a cirkó cserét gyorsan tudom elvégezni. A cirkó cseréhez szükség van egy megbízható kéményszerelő csapatra is. A szerelést úgy vállalom el, hogy a kéményszerelő kollégámmal összeegyeztetve végzem el a cirkó cserét.

Cirkó csere ütemezése:

  • Technikai részletek megbeszélése. (Milyen a jelenlegi készülék, hogy lehet a keletkező kondenzvizet elvezetni a csatornarendszerbe, alkalmas e a jelenlegi füstgázelvezető arra, hogy átalakítás után ellássa az új cirkó kiszolgálását.)
  • Árajánlat kérése (tőlem és a kémény szerelőtől is, hiszen ez a két árajánlat fogja a végösszeget kiadni)
  • Időpont egyeztetése a kivitelezésre.
  • A felszerelt cirkó üzembe helyezése
  • Az adminisztráció elvégzése

Miért érdemes engem választania?

  • 1 nap alatt tudom elvégezni a szakszerű cirkó cserét
  • A kéményszerelő velem párhuzamossan felvonul a csere helyszínére és elkészíti a füstgázelvezető rendszert. Önnek nem kell a kéményseprői szavélemény után járnia, mert ezt a kéményes fogja elintézni.
  • Ha a kiváló minőségű BIASI cirkót vállasztja, akkor a hivatalos beüzemelést (garancia érvényesítése) is én tudom garantálni!
  • A készülék csere szempotjából fontos, hogy az egyszerűsített gázkészülék csere eljárást én tudom elvégezni a gázszolgáltató felé. (Erre jogosult gázszerelő vagyok. Regisztrációs számom G/003789/2018).

Hogyan, mi alapján válasszunk cirkót!

A fűtendő lakás hőszükségletének meghatározása után lehet a cirkó teljesítményét meghatározni. A legtöbb lakás fűtéséhez a 24Kw teljesítmény bőven elegendő szokot lenni. Ha ennél kisebb a lakás hőszükséglete, akkor sincs baj, mert a ma forgalomba hozott cirkók gázterhelése (teljesítménye) le tud szabályozni akár 2-4 Kw teljesítményig. Ezzel is nagyban javul a fűtés hatásfoka!

A cirkó besorolásának tekintetében lehet:

– Sima fűtőkészülék. Használati melegvizet nem állít elő, csak a lakás fűtésére szolgál. A legtöbb ilyen készülékben azért van egy un. váltó szelep, ami egy indirekt tárolón keresztűl a használati melegvizet is elő tudja állítani.

– Kombinált, v. kombi cirkó esetében a fűtésen kívül a használati melegvizet is elő tudja állítani. Itt fontos megjegyezni, hogy nem mindegy, hogy 1 perc alatt mennyi melegvíz előállítására képes a készülék. Ez függ a készülék teljesítményétől és a benne rejlő hőcserélőtől. A hőcserélő lehet lemez, vagy un. spirec hőcserélő, aminek a hatásfoka lehet hogy jobb. De minden esetre fontos megnézni a készülék műszaki dokumentációjában, hogy mennyi a készülék használati melegvíz előállításának mértéke. (sec/liter.) Ettől nagyban függ, hogy egyszerre hány csapot tud kiszolgálni. Egy nagyobb lakás esetén a távolabbi pontra csak lassan fog eljutni a meleg víz. Ennek kiküszöbölésére szokás beépíteni a hálózatba egyun. cirkulációs vezetéket. De ezt egy sima kombi cirkó esetében nem tudjuk kihasználni. Ilyen esetben a melegvíz tárolós rendszert kell kiépíteni, amibe a melegvizet az. un. váltószelepes cirkó tudja előállítani.

– Váltószelepes cirkót választhatunk olyan lakásba, házba, ahol van lehetőség egy melegvíz tárlót is elhelyezni. Ennek az előnye, hogy a tárolónak köszönhetően komfortosabban tudjuk szolgáltatni a melegvizet. Egységnyi idő alatt több melegvizünk lesz és egyszerre több

Indirekt tároló
Indirekt tároló

csapon keresztül is tudonk vizet venni. Plusz, ha van a lakásunkban cirkulációs vezetékünk, akkor a csap megnyitását követően, egyből meleg vizet tudunk venni.