Fűtési rendszer gépi mosása

Mit okoz a koszos, eliszaposodott fűtési víz?

Megoldás a fűtési rendszer gépi mosása

  • A radiátorok alja kevébé melegszik, nem fűt eléggé. Ezzel romlik a fűtésünk hatásfoka is.
  • A rendszerben lévő kosz lerakódik a fűtési berendezésünkbe (cirkóba).Ez üzemzavarhoz, rosszabb esetben a cirkó teljes leállásához vezethet.
  • Levegősödést okozhat
  • Hangosabb üzem
  • Szivattyú tönkremenetelét idézi elő
  • Váltószelep hibát
  • Hőcserélő hibát, rossz hatásfokot

Ha már meghibásodott a cirkója

a koszos fűtési víztől, akkor az a rendszer mosásától nem mindig javul meg. Ebben az esetben a készülék szervizpartneréhez kell fordulnia, hogy kijavítsa a készülékben fellépő hibát. Sokszor előfordul az is, hogy a készülék szerelője írja elő a javítást megelőző rendszermosást, mivel addig nem tud hibát feltárni, míg koszos a rendszervíz.

A modern készülékek gyártói, mind előírják a készülék zavartalan működtetése miatt, a fűtési víz tisztaságának fenntartását. Ha új készülék kerül felszerelésre, akkor is szükséges a fűtési víz tisztaságát ellenőrizni. A tiszta fűtési víz megléte, a garancia egyik feltétele!

Több féle módszer

is létezik a fűtési rendszer tisztítására. Én az áramló víz és ahhoz nagynyomású levegő impuzusos mosással végzem a rendszer tisztítást. Évek alatt bebizonyosodott számomra, hogy ez egy kiváló módszer. Ezt igazolja a sok megelégedett ügyfelem visszajelzése és beajánlása az ismerőseihez.

Klikkeljen ide, hogy láthassa videomon keresztűl, hogyan végzem a rendszermosást.

A fűtési rendszer gépi mosás után, fontos, hogy vegyszerrel kezeljük a tiszta fűtési vizet. Ha ezt nem tesszük meg, akkor rövid idő után újra elkezdődik a rendszer iszaposodása, vízkövesedése.

Fűtési rendszer gépi mosása (video):

Részletesebben a fűtési rendszer gépi mosásáról

Érdeklődés esetén szükségem van egy-két információra. Tudnom kell, hogy a fűtési rendszer gépi mosása esetén hány érintett radiátor van a lakásban. Van e padlófűtés is a rendszeren. Ha padlófűtés is érinti a fűtési rendszer gépi mosását, akkor az vajon le van e választva a rendszerről egy un. hőcserélővel. (Nem baj ha ezt nem tudja biztosan)

Ha tud abban segíteni, hogy küld egy-két képet:

  • A fűtőberendezésről (cirkó, kazán), főleg az aljáról, hogy láthassam a kötéseket
  • Ha van padlófűtés, akkor annak az osztó-gyűjtőjéről
  • Ha a radiátorok osztgyűjtőn keresztúl van osztava, kötve.

Ezzel előrébb jutokabban, hogy árat tudjak adni a fűtési rendszer gépi mosására! Természetesen egyeztetés után személyesen is van lehetőség arra, hogy felmérjem a helyszínt!

Gépi rendszermosás
Nagy Péter rendszermosás

Tel:: +36309498943

Email.: gazmuszaki@gmail.com

Fűtési rendszer gépi mosásirkó
Fűtési rendszer gépi mosás

A rendszer gépi mosáshoz kapcsolódó linkek:

https://gaz-muszaki.hu/cirko-csere-egyszerusitett-eljarasban/