FÉG javítás, szerelés, szerelő. FÉG cirkó karbantartás, FÉG kazán karbantartás, javítás, szerelés. V4, C12, C18,C21, C24, C30,C40

FÉG cirkó javítás V4, C12, C18,C21, C24, C30,C40

FÉG cirkó javítás, karbantartás
Régi FÉG cirkók

FÉG cirkó, kazán, átfolyós vízmelegítő:

FÉG CIRKÓ JAVÍTÁS, C12, C18, C21, C24, C30, C40 karbantartása.

A leggyakrabban előforduló hibák:

  • Nem lehet a “őrlángot” begyújtani, vagy nem marad égve
  • Gyújtóláng van, de nem lobban be a főégő, nincs fűtés
  • Nincs fűtéskérés a szoba termosztáton, mégis ég a főégő
  • Gázszag van
  • Korom hull a készülékből
  • Túlmelegszik a cirkó burkolata, elszíneződik
  • Megszólalt a CO riasztó
  • Nem fűt eléggé a készülék, langyosak a radiátorok
  • Csepeg a víz a készülékből

A fenti felsoroláson kívül még sok hibajelenség lehet!

A FÉG cirkó, kazán javításában, karbantartásában, szervizelésében a segítségére tudok lenni. Kérem keressen az elérhetőségeim egyikén.

Partnereim a FÉG cirkó készülékek javításában:

varafeg.hu

FÉG cirkó javítás
FÉG C21
FÉG ECON 26
FÉG ECON

A FÉG készülékekről bővebben

A FÉG 1891 óta gyárt gázkészüléket. Persze nem csak gázkészülék gyártással foglakoztak. A FÉG cirkó gyártásával kapcsolatban mindig is az volt a cél, hogy tartós, jó minőségű készüléket engedlyenek piacra. Az idő múlása épp ezt igazolja napjainkig! Az 1990 es években gyártott készülékek közűl még mindig nagy számban találkozhatunk a lakosság körében. Talán épp Önnek is egy ilyen cirkó szolgáltatja a mai napig a meleget a lakásában, vagy a melegvizet a csapjából.

Javíthatóak még ezek a FÉG cirkók?

Szerencsére a válsz az, hogy igen. Ez köszönhető annak, hogy a mai napig lehet alkatrészeket beszerezni a FÉG cirkókhoz és vízmelegítőkhöz.

Mire kell figyelni a régi típusú, FÉG cirkó üzemeltetése közben?

A kéménybe kötött FÉG cirkó és vízmelegítő un. nyílt égésterű készülék. Ez egyszerűen annyit jelent, hogy az égéshez szükséges levegőt a lakótérből veszi. Maga az égéstér közvetlen kapcsolatban van a lakótérrel. Ezért ha meghibásodás tőrténik az égésben (tökéletlen az égés), CO, szénmonoxid veszély lép fel a lakásban. A rossz füstgázelvezető is szénmonoxid veszélyt okozhat.

Hogyan kerülhető el a szénmonoxid veszély?

A készülék rendszeres karbantartásával. Az égéshez szükséges levegő biztosításával. A kémény rendszeres ellenőrzésével. Nagyon erősen ajánlott egy szénmonoxid riasztó felszerelése. Itt nagyon fonots, hogy ne egy no name riasztót helyezzünk el, mert az csak hamis biztonságérzet ad. Én a Honeywell CO risztót ajánlom. Fontos tudni, hogy a risztó nem helyettesíti a rendszeres karbantartás, átvizsgálás meglétét! Csak regisztrált, jól képzett gázszerelőt bizzon meg a munka elvégzésével. A Fég cirkó javítás során ellenőrzőm azokat a területeket, ami szénmonoxid veszélyt okozhat.